Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Reuters: Καμία συγγνώμη ή παραίτηση από την ελληνική κυβέρνηση


Στην απουσία μιας «συγγνώμης» ή μιας παραίτησης από την ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με τους θανάτους στις φονικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην ανατολική Αττική, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του «Reuters».

Συγκεκριμένα στο άρθρο αναφέρεται:

Η αντιπολίτευση της Ελλάδας κατηγόρησε την κυβέρνηση την Παρασκευή για αλαζονεία και μια απόλυτη αποτυχία να προστατεύσει τις ζωές, απαντώντας σε μια καταστροφική πυρκαγιά, καθώς οι ερωτήσεις παρέμειναν αναπάντητες σχετικά με το πώς πέθαναν τουλάχιστον 86 άνθρωποι στην πόλη Μάτι.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η αντιπολίτευση κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση για αλαζονεία και απόλυτη αποτυχία να προστατεύσει τις ζωές των πολιτών, καθώς ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα σχετικά με το πώς πέθαναν τουλάχιστον 86 άνθρωποι στο Μάτι.

Οι επιζώντες μιας από τις χειρότερες καταστροφές στην Ελλάδα επιτέθηκαν ήδη σε έναν υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης όταν επισκέφθηκε χθες την περιοχή.

Σήμερα, ωστόσο, έληξε επίσημα το τριήμερο πένθος που κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τους αντιπάλους του να προχωρούν αμέσως στην… επίθεση.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, επέκρινε τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες βράδυ η κυβέρνηση, όπου δεν ακούστηκε ούτε μία «συγνώμη».

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Τοσκάς δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση υποψιάζεται ότι κρύβονται εμπρηστές πίσω από την πυρκαγιά της Δευτέρας, που παγίδευσε δεκάδες ανθρώπους στα αυτοκίνητά τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Η αριστερή κυβέρνηση υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρόνος για εκκένωση, καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα.


Ωστόσο, αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις, καθώς ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και τα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο παγιδεύτηκαν οι άνθρωποι συσσωρεύονται.

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την Τρίτη, όταν κήρυξε το τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι επικρίσεις των πολιτικών αντανακλούν την οργή των επιζώντων.

«Μας άφησαν μόνους μας να καούμε σαν ποντίκια», δήλωσε η Χρύσα, μία από τους επιζώντες στο Μάτι, στο «ΣΚΑΪ»

«Κανείς δεν ήρθε εδώ για να ζητήσει συγγνώμη, να υποβάλει την παραίτησή του, κανείς», πρόσθεσε η ίδια.

Στο μεταξύ, ο Τόσκας δήλωσε ότι έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, αλλά ο κ. Τσίπρας την απέρριψε.

«Μια μέρα μετά την τραγωδία, κυρίως για να είμαι σαφής η συνείδησή μου και όχι για λάθη, παρέδωσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό, ο οποίος μου είπε ότι είναι καιρός να πολεμήσουμε», δήλωσε ο Ν. Τόσκας στους δημοσιογράφους.

Άκομη, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστια πολιτική ευθύνη.

«Γιατί δεν προστάτευσαν τους ανθρώπους υλοποιώντας έγκαιρα το διαθέσιμο σχέδιο για μια οργανωμένη και συντονισμένη εκκένωση στις περιοχές που απειλήθηκαν;» είπε.

«Ομολογούν ότι άφησαν τους ανθρώπους να καούν αβοήθητοι», πρόσθεσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]