Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αιδώς Αργείοι


Του Τάσου Ευαγγελίου

Άνεμοι, εμπρηστές και άναρχη δόμηση φταίνε για την εθνική τραγωδία και τους νεκρούς που θρηνεί όχι μόνο η χώρα αλλά ολόκληρος ο κόσμος, αλλά όχι η κυβέρνηση ο κρατικός μηχανισμός και η αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας να εφαρμόσει τα σχέδια που υπάρχουν για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Μια συνέντευξη παρωδία, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας -ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν τη δέχθηκε αναλαμβάνοντας ο ίδιος πλέον την ευθύνη- και η οποία ανέδειξε τον κυνισμό και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πολίτες η χώρα.

Σε έναν μέχρι τώρα τραγικό απολογισμό 83 νεκρών που λόγω του μεγάλου αριθμού αγνοούμενων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, η κυβέρνηση απάντησε με μια συνέντευξη Τύπου, παρουσία των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής που δέχθηκαν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία για να δικαιολογήσουν πράξεις και παραλείψεις, τα αποτελέσματα των οποίων είναι γνωστά σε όλους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αυτοαποθεώθηκε, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχανε τα λόγια του μιλώντας στους δημοσιογράφους. Στην παρωδία συμμετείχε και ο γνωστός πρόεδρος του... Διαστημικού Οργανισμού της κυβέρνησης που μέσω facebook ασχολιόταν με... αγίους του... διαστήματος, προκειμένου να καταθέσει τη δική του άποψη.


Δεν απαντήθηκε κανένα ερώτημα. Δεν δόθηκε καμία απάντηση. Μόνο ότι έγιναν όλα τέλεια. Δεν υπήρξε κανένα λάθος. Όσο και αν έψαξε να βρει ο Νίκος Τόσκας, όσο και αν έψαξαν οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της» και δείχνει ως υπεύθυνους όλους τους άλλους. Από τους κατοίκους, τα χρόνια προβλήματα με τα αυθαίρετα, μέχρι τον «κακό μας τον καιρό». Όπως και στη Μάνδρα, που με έναν άλλο καιρό, αυτόν των βροχοπτώσεων πνίγηκε κόσμος και καταστράφηκαν περιουσίες.

Ούτε εκεί έφταιγε το υδροκέφαλο κράτος, ούτε η μία από τους 13 μικρούς πρωθυπουργούς, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Ουδείς.

Σε αυτή την κυβέρνηση, στην πρώτη φορά Αριστερά φταίνε όλοι οι άλλοι. Φταίνε μέχρι και τα Μέσα Ενημέρωσης διότι υπάρχουν και καταγράφουν την πραγματικότητα εν αντιθέσει με τα κρατικά που καταγράφουν αυτά που θέλουν οι κυβερνώντες.

Φταίνε οι πολίτες. Διότι αντιδρούν και αγανακτούν έστω και τώρα. Για τις καταστροφές, για τους θανάτους, για το Μακεδονικό και για την οικονομία.

Πρωτίστως φταίνε γιατί τους πίστεψαν. Και τους ψήφισαν. Τους το λένε κατάμουτρα. Χωρίς αιδώ.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]