Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέταρτη ημέρα από την τραγωδία – Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων


Τέσσερις ημέρες από την πολύνεκρη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική που στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 83 ανθρώπους (σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις) και συγκλόνισε την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, οι κάτοικοι ξεχειλίζουν από οργή μετρώντας τις πληγές τους, καθώς αδυνατούν όπως λένε να πιστέψουν πως αφέθηκαν αβοήθητοι στο έλεος της φωτιάς, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων.

Ειδικότερα, στο Μάτι που καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά και μετρά δεκάδες θύματα "οργή" και "απόγνωση" είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν σχεδόν όλες τις δηλώσεις των κατοίκων της περιοχής που κατάφεραν από θαύμα να σωθούν από την μανία της πυρκαγιάς.

Η Χρύσα, γέννημα – θρέμμα του τραγικού οικισμού, εμφανίστηκε οργισμένη στην κάμερα του ΣΚΑΪ καταγγέλλοντας την παντελή απουσία των αρμόδιων αρχών τη στιγμή της τραγωδίας. Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο να εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Ο Πάνος Καμμένος είχε επιρρίψει το πρωί της Πέμπτης την ευθύνη για την απώλεια ζωών στην παράνομη δόμηση που επικρατεί στην περιοχή.
"Κανένας μα κανένας δεν ήταν δίπλα μας... Ούτε αστυνομία ούτε πυροσβεστική ούτε κανένας άλλος. Αυτό που έγινε ήταν φονικό. Είμασταν αβοήθητοι. Μας έστειλαν να καούμε και να πνιγούμε. Έκαναν νεκροταφείο το Μάτι και δεν παραιτήθηκε κανένας" 
σημείωσε χαρακτηριστικά η κάτοικος της περιοχής.
Τα βέλη των κατοίκων όμως στρέφονται και κατά του Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, καθώς σύμφωνα με την Χρύσα, ο ίδιος, όλες αυτές τις ημέρες παραμένει άφαντος.

"Το σπίτι του είναι μια χαρά, κάηκαν δύο τρεις φοίνικες έξω από το σπίτι του" σημείωσε με νόημα προσθέτοντας ότι "Ένας άνθρωπος δεν βρέθηκε να ζητήσει μια συγνώμη".


Ολοκληρώνονται οι νεκροτομές - σοκαρισμένοι οι ιατροδικαστές

Σε βαρύ και ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα συνεχίζονται οι νεκροτομές των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Μέχρι νωρίς το βράδυ, σύμφωνα με την ενημέρωση των ιατροδικαστών είχε ολοκληρωθεί η νεκροτομή σε 75 σορούς και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο.

Παρότι οι ιατροδικαστές είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ενημέρωση τους, καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, αφήνουν να εννοηθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι απανθρακωμένοι, γεγονός που δυσχεραίνει τη διαδικασία λήψης DNA για να γίνει η ταυτοποίηση τους.

Εκτιμάται ότι πάνω από 60 άνθρωποι, συγγενείς αγνοουμένων έχουν δώσει δείγματα DNA στην αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας που θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να ταυτοποιήσει τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τις σορούς και από όσους αγωνιούν για τους ανθρώπους τους.

Σε ύφεση η φωτιά στα Γεράνεια Όρη

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν για τέταρτη ημέρα στα Γεράνεια Όρη, προκειμένου να σβήσει και η τελευταία εστία της πυρκαγιάς από την οποία μετρά της πληγές της η περιοχή της Κινέτας.

Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 10 οχήματα ΟΤΑ, 10 υδροφόρες και 17 άτομα πεζοπόρο.

Περίπου 20 χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής στην περιοχή.

Δεν βρήκε κανένα λάθος στους χειρισμούς της η κυβέρνηση

Σαν νομοτελειακό γεγονός το οποίο υπερέβαινε τις ανθρώπινες δυνατότητες εμφάνισε η κυβέρνηση, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας και οι αρχηγοί πυροσβεστικής και αστυνομίας τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, δηλώνοντας υπερήφανοι για το έμψυχο δυναμικό των αρμόδιων υπηρεσιών.
Συνοπτικώς το κλίμα της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε εκτάκτως συνοψίζεται στη φράση του κ. Τόσκα "ψάχνω να βρω ένα λάθος…" υπονοώντας ότι τέτοιο δεν υπήρξε, όχι τουλάχιστον καθοριστικό για τις εξελίξεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]