Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν πρέπει ποτέ η Ελληνική Βουλή να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών


Αν η Συμφωνία κυρωθεί κατά τη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, η επόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να επιφέρει ακύρωση

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ανήγγειλε εχθές, μετά από την συνήθη πλέον επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή των Σκοπίων, την διενέργεια του δημοψηφίσματος στις 30 Σεπτεμβρίου, σημαίνει ότι μάλλον έχει εξασφαλιστεί η υπερψήφισή του.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα συνηγορούν δύο γεγονότα. Κατ’ αρχάς η διατύπωση του ερωτήματος δεν θα αφήσει ανεπηρέαστους πολλούς μακεδονίζοντες, οι οποίοι παρά το πάθος τους για τον μακεδονισμό, δεν διστάζουν να δηλώνουν Βούλγαροι για να αποκτήσουν διαβατήριο Ε.Ε. Το δε ερώτημα από καιρό έχει δημοσιευθεί στη voria.gr, και απλώς το επιβεβαίωσε ο Ζάεφ: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη Συμφωνία με την Ελλάδα;».
Το ερώτημα είναι φυσικά βασισμένο στην πάγια αρχή, ότι το δημοψήφισμα το κερδίζει αυτός που το διεξάγει. Θυμίζω, ότι αυτό είχε υποστηρίξει η Ελένη Βλάχου στην Καθημερινή, και δεν έχει τύχει ποτέ, οπουδήποτε της γης, να υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα.

Βεβαίως, οι Αλβανοί μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες του Ζάεφ, δίνουν την απαραίτητη πλειοψηφία, αλλά δίνεται έντονος παρασκηνιακός αγώνας να βρεθεί τρόπος να υπερψηφιστεί και από μέρος της μακεδονίζουσας αντιπολίτευσης, ώστε να περιβληθεί με επί πλέον κύρος. Επιφανειακώς, μέχρι στιγμής, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE αποχωρούν διαμαρτυρόμενοι από τις σχετικές συνεδριάσεις.


Αυτό όμως, δεν αποτελεί και παράγοντα καθολικής άρνησης, όχι μόνον επειδή ο Μίτσκοσκι, ως αμερικανοσπουδαγμένος κι αυτός, εκλήθη προ καιρού στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες, εκπλήσσοντας τους παρατηρητές, αλλά και επειδή ο Ζάεφ ετοιμάζει ένα ακριβό δώρο στο κόμμα του Γκρούεφσκι. Προτείνονται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για μείωση των ποινών και παραγραφή, προκειμένου να αποφευχθεί η οδήγηση του Γκρούεφσκι στη φυλακή.

Οι κατηγορίες που απευθύνονται στον πρώην πρωθυπουργό είναι για 15 περιπτώσεις, πολλές από τις οποίες χαρακτηρίζονται ως «σοβαρά οικονομικά εγκλήματα κατάχρησης κρατικών κεφαλαίων κατά τη διάρκεια της εξουσίας του VMRO-DPMNE», που είναι κακουργηματικές πράξεις και επιφέρουν μεγάλες ποινές. Και δεν αφορούν μόνον τον Γκρούεφσκι, αλλά πλειάδα στελεχών του κόμματός του.

Εάν η κυβέρνηση δεχθεί αυτές τις νομικές τροποποιήσεις, θα εισαχθούν άμεσα στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα και θα καταστεί έτσι πιο επιεικής στα κακουργήματα του Νίκολα Γκρούεφσκι. Φυσικά, για να γίνουν δεκτές αυτές οι τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, κάτι πρέπει να δώσει και ο Γκρούεφσκι, δια του νέου αρχηγού Μίτσκοσκι.

Επομένως, θα βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε η Συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί από το σκοπιανό κοινοβούλιο. Όμως, δεν αρκεί αυτό. Για να ισχύσει η Συμφωνία και να επιφέρει όσα προβλέπονται, επιβάλλεται να κυρωθεί και από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αν κυρωθεί κατά την διάρκεια που βρίσκεται στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, η επόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να επιφέρει ακύρωση.

Αν αυτό ήταν επιτρεπτό, τότε θα δικαιωνόταν και ο Ερντογάν, που ζητά ακύρωση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Πρέπει λοιπόν, να αγωνιστούν οι Έλληνες πατριώτες, ώστε η Συμφωνία να μη φτάσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου εκεί μάλλον θα κυρωθεί. Ο πολιτικός επιστήμονας Κωνσταντίνος Χολέβας, έγραψε στην Κυριακάτικη Δημοκρατία, ότι η Συμφωνία αν δεν κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, είναι άκυρη και δεν θα υποχρεωθούμε σε μία σειρά εθνικών ταπεινώσεων.

Δεν θα χρειαστεί δηλαδή να αναγνωρίσουμε όνομα, ταυτότητα και γλώσσα που θα αποκόπτουν την πραγματική Μακεδονία από την ιστορία του Ελληνισμού. Δεν θα υποχρεωθούμε να αλλάξουμε τα ονόματα Πανεπιστημίων και προϊόντων και δεν θα δεχθούμε μικτή επιτροπή που θα κρίνει πώς θα διδάσκουμε στα παιδιά μας τον Αλέξανδρο και τον Μακεδονικό Αγώνα.

Ο Μακεδών
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Όλοι οι πολίτες ενωμένοι εναντίον της φατρίας, εναντίον της κοζα-νοστρα που ξεπουλάει την πατρίδα μας. Ας ξεκινήσουμε όλοι μαζί για να μην περάσει η προδοτική συμφωνία από την βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eνδιαφέροντα όλα αυτά και θα συμφωνήσω στα περισσότερα και κυρίως ότι η αντίσταση του ελληνικού λαού θα πρέπει να γιγαντώνεται συνεχώς.Είναι το πιο σημαντικό "όπλο"!Ομως έχω να παρατηρήσω το εξής:Αυτή η συμφωνία(προσύμφωνο αυτή τη στιγμή διότι δεν έχει τεθεί σε ισχύ)έχει εξακριβωθεί ότι θα αποτελέσει διεθνή συμφωνία εάν και όποτε τεθεί σε ισχύ?Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπογραφεί στην έδρα του ΟΗΕ και να κυρωθεί από το συμβούλιο το μόνιμο του ΟΗΕ(πέντε χώρες)?Τη συνθήκη της Λωζάνης την έχουν υπογράψει καμιά δεκαριά χώρες!Των Πρεσπών υπεγράφη ανάμεσα σε δύο ΥΠΕΞ και τον ειδικό διαμεσολαβητή και γνωρίζουμε πως ο ΥΠΕΞ ο δικός μας δεν την υπέγραψε έπειτα από υπουργικό συμβούλιο και ότι ο ΝΙΜΙΤΣ είναι διαμεσολαβητής όχι όμως το όργανο εκείνο το επίσημο του ΟΗΕ που λαμβάνονται οι επίσημες αποφάσεις,αναγνωρίσεις κ.λ.π.Επειτα γιατί να μην μπορεί να προσβληθεί η κύρωση όταν για παράδειγμα η Αλβανία παρόλο που είχε κυρωθεί και από εμάς και από εκείνη η ΑΟΖ την έκρινε αντισυνταγματική το δικαστήριό τους με την επόμενη κυβέρνηση της Αλβανίας(Ράμα)!Και το πιο σημαντικό γιατί να μην μπορεί να προσβληθεί όταν η επόμενη κυβέρνηση στη χώρα μας κρίνει ότι αυτήν η συμφωνία αποδεδειγμένα σύμφωνα με έγκυρους νομικούς διεθνούς δικαίου και συνταγματολόγους παραβιάζει διεθνείς συνθήκες και κανόνες δικαίου και το Σύνταγμά μας σε ό,τι αφορά θέματα ταυτότητας,γλώσσας,εδαφικών διεκδικήσεων,αποφάσεις Ε.Ε αλλά και του ΟΗΕ και συνεπώς "αμφισβητείται" η συνέχεια του κράτους μας και όχι το αντίθετο που ισχυρίζονται κάποιοι ότι το Κράτος έχει συνέχεια και άρα θα πρέπει να δεχτεί την εθνικά και κρατικά ολέθρια αυτή συμφωνία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν λευτερωθουμε θα γινουν ολα αυτα που λες φιλε σχολιαστη .
    Ουτε Ελληνικο κρατος υπαρχει , ουτε βουλη , ουτε Ελληνες πολιτικοι . Παρα μονον συμμοριες Ελληνοφωνων και ανθελληνων υπαρχουν , μαριονετες στημενες και ο μονος τροπος να καταργηθουν οι υπογραφες τους ειναι να δικαστουν για εσχατη προδοσια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχεδιάζεται ή διά νόμου παράδοση [κύρωση τής προδοτικής συμφωνίας] τής Μακεδονίας μας. Άλλα πιστεύω δέν θά ολοκληρωθεί . Δέν βλέπετε τί γίνεται; Εκατό νεκρούς είχαμε από τήν ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΠΛΑ LASER ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.Γιατί μήν μού πείτε ότι ήταν τυχαίο: αυτοκίνητα νά αναφλέγονται καί ΔΙΠΛΑ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ! Καί μή μου πείτε, ή αστραπιαία εξάπλωση καί ταχύτητα τής πυρκαγιάς ήταν φυσιολογική! Γιατί δέν ήταν! Ή συμφορά αυτή μπορεί νά πρόλαβε περαιτέρω προδοσίες [Βορείου Ηπείρου, θΡΆΚΗς ΚΤΛ. Διότι φρέναρε τόν Κύριο "μάγουλο βερύκοκο " Κοντζιά. Διότι ή καταστροφή καί "αντιμετώπιση" της από τούς τσιπρανέλ. τούς "εξασφάλισε" πολιτική εξαέρωση. Καί κάτι άλλο κοιτάξτε λίγο ανατολικά τί γίνεται: Η ώρα τής τουρκικής επίθεσης φτάνει. Τό πολυχρονεμένο μας πατησάχ Ταγήπ στριμωχνεται πανταχόθεν . Καί θά ξεσπάσει πάνω μας. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ [ ΚΑΙ ΤΟ 1940 ΑΝΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟΡΠΙΛΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗ; Θά μου πείτε τί σχέση έχουν τά Ελληνοτουρκικά μέ τήν τραγωδία τής Ανατολικής Αττικής; Δυστυχώς έχουν... Διότι μιάς πολεμικής επιχειρησης προηγούνται ψυχολογικές καί δολιοφθορών επιχειρήσεις.... ΠΑΝΟΣ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]