Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανησυχία για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους Αλβανούς


Τι είναι αυτά που πληροφορούμαστε; Τόση περιφρόνηση στον ελληνικό λαό, στην ιστορία του και στα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών;

Κατά τη συνήθη τακτική του ο Ν. Κοτζιάς, να αποφεύγει να ενημερώνει τον ελληνικό λαό -τον όχλο, κατά τον πρωθυπουργό- πιστεύει ίσως πως οι απαράδεκτες παραχωρήσεις κατ’ εντολή των προστατών της κυβέρνησης, δεν θα αποδοθούν σ’ αυτόν, αφού όπως είχε πει για τα Σκόπια, αυτός υλοποίησε ό,τι του ανέθεσε η κυβέρνηση, και ο πρωθυπουργός αποφασίζει.

Αυτή η τακτική της μη ανάληψης των ευθυνών, σε όσα ο Ν. Κοτζιάς είχε υποσχεθεί ότι θα επιτύχει, μας οδήγησε στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία για το αλβανοσλαβικό κράτος, με δύο λέξεις και αγγλική γραφή, ενώ μας έλεγε πως θα είναι μια λέξη στα σλάβικα και αμετάφραστη.

Μας έλεγε ότι διαπραγματεύεται την εθνικότητα και την γλώσσα, αλλά φαίνεται ότι το λησμόνησε στην πορεία και αποδέχθηκε την χειρότερη περίπτωση αλυτρωτισμού, δίνοντας άπειρα δικαιώματα στους Σλάβους, ένα των οποίων είναι, κατά το άρθρο 6, η απαγόρευση στην Ελλάδα από φορείς και πρόσωπα, εκδηλώσεων -οιασδήποτε μορφής- που θα μπορούσαν οι Αλβανοί να θεωρήσουν αλυτρωτικές. Δηλαδή, πολύ απλά, απαγόρευση αναφοράς στην Βόρειο Ήπειρο.

Εν τω μεταξύ, προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ, ιδίως στο διαδίκτυο όπου η μαύρη χρηματοδότηση πάει σύννεφο, εξαπατούν πάλι τον λαό, όπως έπρατταν και στην περίπτωση των Σκοπίων.

Μεταδίδουν είδηση από αντιπολιτευόμενα αλβανικά ΜΜΕ, ότι ο Νίκος Κοτζιάς επέβαλε την ελληνική θέση να μη συμπεριληφθεί το τσάμικο στη συμφωνία επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Αθήνας και Τιράνων. Τηλεοπτικός σταθμός μεταδίδει:: «Σκάνδαλο: Ο ΥΠΕΞ Μπουσάτι χαρίζει τη "Τσαμουριά" στην Ελλάδα. Το "τσάμικο ζήτημα" δεν έχει συμπεριληφθεί στη συμφωνία».

Αυτό μάλλον είναι αληθές, επειδή οι Αλβανοτσάμηδες προβαίνουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας κατά του ΥΠΕΞ -ενώ βρίσκονται κι αυτοί στην συγκυβέρνηση της Αλβανίας- ότι "ξεπούλησε" τους Τσάμηδες. Δείτε τώρα την εξαπάτηση των συριζαίικων ΜΜΕ.

Απέκρυψαν ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Αλβανοί δέχθηκαν να μη συζητηθεί το τσάμικό ζήτημα, αλλά ζήτησαν ως αντάλλαγμα, να μη θέσει η Ελλάδα ζήτημα Βορειοηπειρωτών, όπως και έκανε δεκτό η ελληνική πλευρά. Όμως, οι Τσάμηδες είναι εγκληματίες πολέμου, ενώ οι Βορειοηπειρώτες απέκτησαν με συνθήκη Αυτονομία, την οποία "θάβει" τώρα η Ελλάδα.

Αυτήν την ανταλλαγή -βάσει των πληροφοριών εξ Αλβανίας- έκρυψαν. Θα ήθελα να πιστεύσω ότι δεν είναι δυνατόν να αποδέχθηκε την πλήρη εγκατάλειψη από την Ελλάδα της Βορείου Ηπείρου, η οποία με ισχύουσα Συνθήκη, διαθέτει εθνική μειονότητα σε 99 χωριά.

Όμως, πηγή από το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας δήλωσε στην Report TV, και μεταφράζει ο Εχέδωρος, ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την Αθήνα στο τελικό κείμενο να προστεθεί μια φράση, όπου η ελληνική πλευρά με κάποιο τρόπο να αναφέρει ότι λυπάται για τα δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος που έχουν ενθαρρύνει το μίσος και τον εκτοπισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην περιοχή της Ηπείρου.

Η ίδια πηγή (συνεχίζει το δημοσίευμα) δήλωσε ότι το αίτημα αυτό της αλβανικής πλευράς έγινε αποδεκτό από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά. Αναφέρεται, επίσης, ότι στη συμφωνία γι’ αυτό το σημείο έχει επικοινωνήσει με τον ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Στο τελικό κείμενο της συμφωνίας, ακόμη και αν αποφευχθεί αναφορά στο ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων, θα υπάρχει έκφραση λύπης για το παρελθόν που έχει τροφοδοτήσει το μίσος μεταξύ των κοινοτήτων και μειονοτήτων που ζούσαν στην Ελλάδα, που τους ανάγκασε να μεταναστεύσουν από τη γης τους. (Χωρίς αναφορά σε "τσάμηδες", αλλά τι είναι αυτό που κάνει νιάου στα κεραμίδια;). Θα ζητήσουμε δηλαδή συγγνώμη από τους εγκληματίες, και συνεργάτες των Γερμανών!

Επιπλέον, μια ενδιαφέρουσα πρόταση που θα συμπεριληφθεί στην αναμενόμενη συμφωνία αναφέρει ότι «Η Ελλάδα παροτρύνει τους εκτοπισμένους να στραφούν στα δικαστήρια για να ανακτήσουν τα δικαιώματά τους ως Έλληνες πολίτες» (σημείωση: όχι ως Αλβανοί).

Αυτή η ρήτρα έρχεται ως αποτέλεσμα της συμφωνίας για την κατάργηση της εμπόλεμης κατάστασης, η οποία δήμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των απελαθέντων Αλβανοτσάμηδων και ανοίγει έτσι έναν νόμιμο τρόπο να αναζητήσουν μέσω της δικαιοσύνης τα δικαιώματά τους, αναφέρει το αλβανικό κείμενο. Άρα, θα αποζημιώσουμε και κάποιους από αυτούς.

Τι είναι αυτά που πληροφορούμαστε; Τόση περιφρόνηση στον ελληνικό λαό, στην ιστορία του, στα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών, για να φανούν συνεπείς στους αμερικανογερμανούς, έχοντας καθ’ υπόθεση δεσμεύσεις και ανταλλάγματα; [Σημειώνω, πως η Εστία έχει ήδη αναφερθεί στα αναμενόμενα να συμβούν].

Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Στο τελικό κείμενο της συμφωνίας, ακόμη και αν αποφευχθεί αναφορά στο ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων, θα υπάρχει έκφραση λύπης για το παρελθόν που έχει τροφοδοτήσει το μίσος μεταξύ των κοινοτήτων και μειονοτήτων που ζούσαν στην Ελλάδα, που τους ανάγκασε να μεταναστεύσουν από τη γης τους."


    Δεν ξερω απο ποιον πλανητη ηρθε αυτος ο ξεφτυλισμενος υπουργος Εξωτερικων,αλλα

    εμμεσως πλην σαφως αναγνωριζει, απο την μια, "αλβανικη μειονοτητα" στην Ελλαδα που

    διωχθηκε απο τους κακους Ελληνες και ,απο την αλλη, την Ηπειρο ως "αλβανικη γη"!!

    Το χειροτερο ειναι πως εξομοιωνει θυτες και θυματα οπως και το οτι διαστρεφει την

    ιστορικη αληθεια σχετικα με το ποιος προσπαθησε να εκδιωξει ποιον απο την γη του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως μετά τίς παμακεδονικές ενώσεις πρέπει νά κινηθεί καί ή πανηπειρωτική απανταχού νά καταθέσει μήνυση επ εσχάτη προδοσία ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ; Ενάντιον τού ευτραφούς κυρίου πού μοιράζει κομμάτια τής πατρίδας σέ όποιον γείτονα διεκδικεί; Όπως τό ανέκδοτο μέ τήν ....εύκολη γυναίκα: ψυχικό στό γείτονα, ψυχικό στόν κουμπάρο, ψυχικό στόν ξάδερφο ,κανένα παιδί από τόν σύζυγο! Έτσι δέν θά μας μείνει κ΄ανένα κομμάτι Ελλάδας γιά τούς Έλληνες. Μέ τούς ανθέλληνες πού μάς κυβερνούν! Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]