Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Δικτατορία αντεπιτίθεται...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Όσοι άκουσαν το τυχαίο ανθρωπάκι με προβιά υπουργού να δηλώνει για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έξω απ' το ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, πως: "Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς...", ένοιωσαν μιά ασφυξία και μιά αγανάκτηση για την καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και λογικής και κατάλαβαν έστω και αμυδρά πώς ένοιωθαν οι σκεπτόμενοι πολίτες στην αριστερή δικτατορία του "υπαρκτού"  σοσιαλισμού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που οδήγησε στην εξαθλίωση εκατομμύρια πολιτών, και το κράτος σε ακραία σήψη και διαφθορά.

Ήταν η εποχή που κάθε υποψία διαφορετικής άποψης, η κάθε υποψία διαμαρτυρίας σε έστελνε κατ' ευθείαν στα γκούλαγκ, ή στην ανεργία, στον προσωπικό διωγμό, και τελικά στην εξαχρείωση, την απελπισία και στον θάνατο.
Ήταν η εποχή που αποδείχτηκε περίτρανα πως ο αριστερός, ο κόκκινος φασισμός είναι ισάξιος αν όχι χειρότερος του μαύρου φασισμού.

Η ολοκληρωτική-φασιστική πρακτική του δρα με το προσωπείο του λαϊκού συμφέροντος, και έχει το ίδιο αποτέλεσμα: την δικτατορία.

Μιά πιό light, πιό αμυδρή εκδοχή του ολοκληρωτικού αυτού φασισμού πήραμε κι εμείς στην δικτατορία των συνταγματαρχών, παρ' όλο που επρόκειτο για μιά γελοία οπερέτα, μιά τσαπατσούλικη και φτηνή εκδοχή των δικτατοριών του Φράνκο, του Πινοσέτ και άλλων αστέρων του είδους.

Και τότε η κριτική και κάθε υποψία άλλης άποψης από αυτήν του καθεστώτος σε έστελνε στο "οικείο αστυνομικό τμήμα" "δια προσωπικήν σας υπόθεσιν".

Επρόκειτο για την μαύρη εκδοχή του ολοκληρωτισμού, made in Greece.

Σήμερα η νέα γενιά (για να μαθαίνει), κι εμείς (για να θυμόμαστε) βιώνει εν μέσω "δημοκρατίας" (ποιά δημοκρατία μπορεί να υπάρχει άραγε σε ένα προτεκτοράτο, σε ένα κράτος χωρίς κυριαρχία με ξενους "επόπτες" και ντόπιους επιστάτες;) την κόκκινη εκδοχή του ολοκληρωτισμού, ενός ολοκληρωτισμού με κοινοβουλευτικό μανδύα και με τηλεοράσεις αντί για τανκς, ενός ολοκληρωτισμού που επιτρέπει σε κάθε χυδαίο ανθρωπάκι να χαρακτηρίζει αβίαστα ως φασίστες και χιτλερικούς όσους "τόλμησαν" (τολμούν ή θα τολμήσουν) να έχουν αντίθετη άποψη από αυτήν του καθεστώτος.

Κόκκινος φασισμός, πάλι made in Greece.

Όσοι εφησυχάζουν μη δίνοντας σημασία σε τέτοια δείγματα πραγματικού φασισμού είναι ηλίθιοι:
Αργά ή γρήγορα θα έρθει και η δική τους η σειρά, ακόμη και για πράγματα φαινομενικά μηδαμινά: αν προτιμούν, ας πούμε, τα γεμιστά της θειάς Θεανούς, ή αν προτιμούν να λιάζονται στον ήλιο όπως είπε η άλλη θειά-κατσίκα για τους Σύριους πρόσφυγες.

Τους ψηφίσαμε και τους ξαναψηφίσαμε. 
Είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει.
Για να δούμε. Θα το ξανακάνουμε;...

Υ.Γ. Για τους "αγαθούς" και "καλοπροαίρετους" που ρωτούν: "μα να πέσουν αυτοί για νάρθει ο Κούλης;", η απάντηση είναι πως ο Κούλης εκτός από βλάξ και επικίνδυνος δεν είναι κανένα φυσικό φαινόμενο για νάρθει από μόνος του. Εμείς θα τον ψηφίσουμε για νάρθει. Και πως εκτός απ' τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα των προδοτών και των δωσιλόγων υπάρχουν και άλλες επιλογές.
Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Εμείς κάνουμε πως δεν τις βλέπουμε ή τις απαξιώνουμε ως τάχα ακατάλληλες και "λίγες", ψηφίζοντας βέβαια τους "κατάλληλους" και "ικανούς"!

Ουδέν Σχόλιον


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Το μεγαλύτερο δείγμα φασισμού είναι η υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια,χωρίς να ενημερώσει ούτε τους ίδιους τους υπουργούς του.Σε μια συνέντευξη του ,μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης ο γυιός του Χρουτσώφ ,έλεγε,πως όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος του Στάλιν,όταν έφευγε το πρωί, δεν ήξεραν αν θα ξαναγύριζε το βράδυ.Έτσι θα μας καταντήσουν αν τους αφήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Κώστα, το συμπέρασμα ξέρετε ποιο είναι; αυτός εδώ πέρασε τα χειρότερα μέτρα που δεν μπορούσε να περάσει κανένας πρωθυπουργός με παραπληροφόρηση, πειθώ, ψέματα, κατηγόριες, γελοιότητες και όλα τα χειρότερα κοσμητικά που μπορούμε να του προσάψουμε. Παρέδωσε την Μακεδονία στους Σλάβους! ποιος το περίμενε; ποιος πρωθυπουργός θα τολμούσε να παραδώσει Ελληνικό έδαφος; αυτός το έκανε παρόλες τις αντιδράσεις γιατί έχει απέναντι του (ας πούμε τώρα) μια αντιπολίτευση που συμφωνεί και δεν παραιτήθηκε όταν έπρεπε, για να μην πάει η συμφωνία στις Πρέσπες. Αυτό το υποκείμενο πρέπει να τιμωρηθεί για το κακό που μας έκανε, μια με το 3ο φαρμακερό μνημόνιο και μια με την προδοσία.
    Ελπίζω στο μέλλον να αναλάβει πατριωτική κυβέρνηση και να φύγουν οι σκυφτοί της Μέρκελ και των Αμερικανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]