Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Συλλήψεις μελών της αντιπροσωπείας του Γαλλικού ΚΚ


Μια τριμελής αντιπροσωπεία του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF), στην οποία συμμετείχε η γερουσιαστής Κριστίν Πρινό, συνελήφθη σήμερα στο Άγκρι της Τουρκίας ενώ τα μέλη της είχαν φθάσει στη χώρα ως παρατηρητές των προεδρικών και των βουλευτικών εκλογών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Η τουρκική εξουσία θέλει έτσι να πνίξει όλες τις φωνές που καταγγέλλουν τις μαζικές νοθείες που γίνονται, ιδιαίτερα ισχυριζόμενη στο Twitter πως 'τα μέλη της αντιπροσωπείας ήταν ψεύτικοι παρατηρητές που επιχειρούσαν να χειραγωγήσουν τις εκλογές'», καταγγέλλει το PCF.

Εξάλλου το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως δικαστικές διαδικασίες άρχισαν σε βάρος 10 ξένων που κατηγορούνται, σύμφωνα με το πρακτορείο, ότι επιχείρησαν να προσποιηθούν τους διεθνείς παρατηρητές.

Σύμφωνα πάντα με το Ανατολή, τρεις Γάλλοι, τρεις Γερμανοί και τρεις Ιταλοί περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες.

Ο Τόμας Ράιμερ, εκπρόσωπος της αποστολής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που έχει αναπτύξει εκλογικούς παρατηρητές στην Τουρκία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «δεν έχει καμιά πληροφορία» ότι πρόκειται για μέλη της αποστολής του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]