Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κωσταράκος: “Χαστούκι” στις ΕΔ από το ΓΕΕΘΑ με τη “δήλωση νομιμοφροσύνης”


Σε σκληρή ανάρτηση κατά της ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ με αφορμή τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση στη Βουλή, προχώρησε ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Το κείμενο δημοσιεύεται χωρίς επιμέλεια.
“Έλειπα για μέρες στη Κίνα και εκεί η διεθνής ηλεκτρονική ενημέρωση δεν είναι εύκολη. Προσπαθώντας να ενημερωθώ έπεσα πάνω σε κάτι απίστευτο και απολύτως αδιανόητο τουλάχιστον για τη δική μου αντίληψη.
Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, πριν από μερικές μέρες, για την επιβεβαίωση της νομιμοφροσύνης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε απάντηση των λεγόμενων κάποιου βουλευτή που ήδη διαγράφηκε απο το κόμμα του και διώκεται από τη δικαιοσύνη.
Ένα δυνατό χαστούκι από το ΓΕΕΘΑ στο πρόσωπο των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν τα τελευταία 44 χρόνια, από το 1974. Όλα αυτά τα χρόνια οι ηγεσίες των ΕΔ αλλά και ο κάθε στρατιωτικός χωριστά προσπαθήσαμε και πετύχαμε, να κρατήσουμε τις ΕΔ έξω από το κάδρο της εσωτερικής πολιτικής δραστηριότητος. Τεράστιο έργο, απόδειξη της σοβαρότητας, της σεμνότητος, του επαγγελματισμού μας και της άδολης αγάπης μας για την πατρίδα.
Τεράστια η προσπάθεια, τεράστια και η επιτυχία. Και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά με την αγάπη, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάνω από όλους τους θεσμούς στη χώρα.
Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια, για λόγους εντυπώσεων πολιτικοί παράγοντες ή δημοσιογράφοι αποπειράθηκαν πολλές φορές να παρασύρουν την στρατιωτική ηγεσία σε δηλώσεις ή ανακοινώσεις που θα σηματοδοτούσαν τη συμμετοχή της στα πολιτικά δρώμενα. Απέτυχαν παταγωδώς μέχρι τώρα. Και τώρα ξαφνικά η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ παίρνει θέση σε ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής.
Κατά την άποψη μου πρόκειται για μέγα ολίσθημα εκ μέρους της, που θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται σε αβλεψία και επιπολαιότητα. Όμως αυτά δεν συγχωρούνται πόσο μάλλον στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Στην Ελληνική Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το ΓΕΕΘΑ δεν νομιμοποιείται αλλά ούτε και του επιτρέπεται να εκφέρει άποψη ή θέση όταν πρόκειται για θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Καλό θα είναι να μην επαναλάβει αυτό το ολίσθημα προτού ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η αγάπη του λαού μας αρχίσουν να κλονίζονται.Οι προσπάθειες εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων επί σχεδόν μισό αιώνα του το απαγορεύουν”.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]