Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μπορίσοφ πέρασε στους σκληρούς της ΕΕ για το μεταναστευτικό


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Boiko Borisov, του οποίου η χώρα έχει την προεδρία της ΕΕ, παρενέβη στην έντονη συζήτηση για τη μετανάστευση λέγοντας ότι η ΕΕ πρέπει να «κλείσει τα σύνορά της» σε όσους δεν χρησιμοποιούν εξουσιοδοτημένα σημεία ελέγχου, πέρνοντας θέση υπέρ. της ομάδας των χωρών που αντιτάσσονται την πολιτική των Merkel– Macron

Ο κ. Borissov μίλησε τη Δευτέρα στη Σόφια στη Διάσκεψη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για Θέματα Ένωσης των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, COSAC – κοινή διάσκεψη των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτών από τα κοινοβούλια της ΕΕ.

«Η Βουλγαρία αντιμετώπισε την κρίση των προσφύγων. χωρίς πολύ να μιλάμε, χωρίς να διαμαρτυρόμαστε, εξασφαλίσαμε τα σύνορα μας με την Τουρκία με περιφράξεις και πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις και ακτοφυλακή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα προτείνω συμβιβασμό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – την πρόληψη, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος όλων των συνόρων της ΕΕ «, ανέφερε.

Καθώς η στάση της Σόφιας ως επικεφαλής του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ εισέρχεται στις τελευταίες ημέρες της, ο Βούλγαρος ηγέτης σημείωσε έντονη αντίθεση που υφίσταται όσον αφορά τη μετανάστευση και τα συνοριακά ζητήματα.

«Όλοι όσοι θέλουν να εισέλθουν στην [ΕΕ] πρέπει να περάσουν από ένα συνοριακό σημείο ελέγχου. Αυτό είναι κάτι που γίνεται στις ΗΠΑ, στον Καναδά, οπουδήποτε! Γιατί η Ευρώπη πρέπει να είναι μια «αυλή χωρίς φράχτη»; Ο Borisov δήλωσε την Τρίτη, χρησιμοποιώντας μια βουλγαρική έκφραση για κάποιον που δεν μπορεί να ελέγξει ποιος εισέρχεται και εξέρχεται από τη γη τους.

Ο Borisov πρόσθεσε ότι οι μετανάστες που είναι ανοικτοί στην ένταξη πρέπει να ενσωματωθούν, ενώ οι άλλοι θα πρέπει να σταλούν πίσω στις χώρες καταγωγής τους. Αν αυτό δεν συμβεί, η ΕΕ κινδυνεύει περισσότερο από εσωτερικές διαιρέσεις, προειδοποίησε.

Τα λόγια του αναμένεται να επαναληφθούν με πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής της κυβέρνησης της επόμενης χώρας που θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ.

Την Πέμπτη, ο Αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz δήλωσε ότι «η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης» θα ήταν προτεραιότητα της Αυστρίας όταν θα αναλάβει την εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία την 1η Ιουλίου, ανέφερε η AFP.

Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Kurz, αφού μίλησε με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Horst Zeerhofer, ο οποίος βρίσκεται σε αντίθεση με την Καγκελάριο Angela Merkel, δήλωσε ότι χρειάζεται «άξονας των προθυμών» εντός της ΕΕ για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Από την εκλογή μιας δεξιάς κυβέρνησης, η Βιέννη έχει σκληρύνει τη στάση της, κυρίως όσον αφορά τη μετανάστευση.

Η σκληρή ρητορεία για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες έρχεται καθώς τα κράτη μέλη της ΕΕ διαμαρτύρονται για το ποιος πρέπει να τα δεχτεί – καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός μεταναστών και προσφύγων αρχίζει να χρησιμοποιεί μια νέα «βαλκανική διαδρομή», από την Ελλάδα, μέσω της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας για να φτάσει στην ΕΕ.

Η Ιταλία, η Γαλλία, η Μάλτα και η Ισπανία αντάλλαξαν μεταξύ τους κατηγορίες την περασμένη εβδομάδα σχετικά με ένα σκάφος που περιείχε περίπου 900 άτομα που η Ιταλία αρνήθηκε να αποδεχθεί, το οποίο τελικά έπρεπε να αποβιβαστεί στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Ενώ οι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη έρχονται μέσω της Μεσογείου, αυξάνεται ο αριθμός που διασχίζει τα Βαλκάνια.

Πάνω από 5.000 άτομα ανιχνεύθηκαν στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη τους πρώτους πέντε μήνες του 2018.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Slobodn Uic, διευθυντής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών της Βοσνίας, προειδοποίησε ότι εάν η Αυστρία και η Σλοβενία ​​σφραγίσουν τα σύνορά τους στους μετανάστες, η Βοσνία θα αναγκαστεί να κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Ο βόσνιος ιστότοπος Klix.ba ανέφερε στις 12 Μαΐου ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βρίσκονται τώρα στο Σεράγεβο κάμπτουν σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, σε κακές συνθήκες. Η έκθεση υπογράμμισε ότι χρειάζονται σκηνές, τρόφιμα και ρούχα.

Η ίδια έκθεση ανέφερε επίσης ότι το Ινστιτούτο για την Επείγουσα Ιατρική Βοήθεια, είπε ότι πολλοί είναι σε κακή ιατρική κατάσταση.

Στις Βρυξέλλες, εν τω μεταξύ, ένα διαιρεμένο Συμβούλιο Υπουργών, την προσεχή Δευτερα, θα προσπαθήσει να επιτύχει μια σημαντική πρόοδο στην επίτευξη κοινής συναίνεσης σχετικά με τους νέους κανόνες ελέγχου μετανάστευσης και αναδιανομής.

Την Τρίτη, ο Επίτροπος της ΕΕ για τη μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, φιλοξενεί μια συνάντηση υπουργών εσωτερικών από τα Δυτικά Βαλκάνια με τη συμμετοχή της Βουλγαρικής Προεδρίας και της μελλοντικής Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Ιουνίου.

Η μετανάστευση θα επικεντρωθεί στην ημερήσια διάταξη, ενώ οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν την εσωτερική και εξωτερική διάσταση της μεταναστευτικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της μεταρρύθμισης του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, του ΚΕΣΑ.

Οι ομάδες δικαιωμάτων έχουν επικρίνει τη μεταχείριση των μεταναστών και των προσφύγων από τη Βουλγαρία και την έλλειψη πολιτικής ένταξης.

Στην τελευταία ετήσια έκθεσή της για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, η βουλγαρική επιτροπή του Ελσίνκι κάλεσε τα τρέχοντα μέτρα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των συνόρων με την Τουρκία «δρακόντειο», θρηνώντας την έλλειψη προσπαθειών ένταξης από τις αρχές.

Τα περιστατικά, όπως η παρενόχληση και οι ληστείες που αναφέρθηκαν, δεν ερευνήθηκαν ποτέ από τη βουλγαρική αστυνομία, έγραψε η έκθεση του 2017, που δημοσιεύθηκε την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Παρατηρητής δικαιωμάτων Η Διεθνής Αμνηστία έθεσε επίσης την πολιτική συνόρων της Βουλγαρίας στην τελευταία ετήσια έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο.

«Συνεχίστηκαν οι αναφορές για συχνές εκτροπές, υπερβολική χρήση βίας και κλοπή από την αστυνομία των συνόρων, παραβιάστηκε η παράνομη διέλευση των συνόρων, οδηγώντας σε διοικητική κράτηση μεταναστών και προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων των ασυνόδευτων παιδιών.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]