Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοτζιάς: «Πυροβολήθηκε ένας θόρυβος στη Ρω»


Μια νέα εκδοχή για το περιστατικό στη Ρω, μακριά από εκείνες που είχαν παρουσιάσει οι Π. Καμμένος και Φ. Κουβέλης, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς. Στη Ρω «πυροβολήθηκε ένας θόρυβος και όχι ένα οπτικά εμφανιζόμενο αντικείμενο», υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του news247.gr, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σημειώνεται, ότι από την πλευρά του ο Φ. Κουβέλης είχε αναφέρει ότι στη Ρω υπήρξε υπέρπτηση ελικοπτέρου.

Για τη σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο Νίκος Κοτζιάς ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των Ιμίων, κάνοντας αναφορά σε τρία διεθνή κείμενα που την κατοχυρώνουν και κάλεσε την Τουρκία «να το πάρει χαμπάρι ότι η Ελλάδα είναι πιο οργανωμένη από τη Συρία και το Ιράκ».

Ωστόσο, σημείωσε ότι η εξωτερική πολιτική πρέπει να ασκείται πρώτα από όλα από το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι μήνυμα «προς όλους», με το βλέμμα στραμμένο ίσως και στους Π. Καμμένο και Πρ. Παυλόπουλο.

«Η δικιά μου η γνώμη είναι, ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ότι εξωτερική πολιτική πρέπει να κάνει πρώτα από όλα το υπουργείο Εξωτερικών, το λέω αυτό προς όλους», είπε ο ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε ότι «δεύτερον εξωτερική πολιτική πρέπει να κάνουν οι θεσμοί της χώρας και τρίτον αν κάποιος θέλει να πάρει κάποια πρωτοβουλία στην εξωτερική πολιτική καλά είναι να ξέρει τι θα ακολουθήσει. Γιατί ένα από τα πράματα που πρέπει να ξέρει κανείς στην εξωτερική πολιτική είναι ότι δεν ανοίγεις μια πόρτα και ό,τι έλαχε έλαχε, πρέπει να ανοίγεις μια πόρτα και να ξέρεις αν θα την κλειδώσεις μετά, πού θα πάει».

Σημείωσε ακόμα ότι είναι ωφέλιμο και για την ίδια την Τουρκία να λειτουργεί με βάση το διεθνές δίκαιο, προσθέτοντας ότι η Τουρκία ωστόσο αντί να διδαχθεί και να μελετήσει τι λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κοινοτικό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο, για μια ακόμα αφορά τα παραβιάζει.

Ο κ. Κοτζιάς πρόσθεσε ακόμα ότι δουλειά της διπλωματίας είναι να αποτρέπει θερμά επεισόδια. «Δεν είναι το θέμα μας τα θερμά επεισόδια» είπε υπογραμμίζοντας ότι «Μπορεί κάποια στιγμή να προκύψει θερμό επεισόδιο. Δουλειά μας να μην αφήσουμε να συμβούν ατυχήματα».

Η ατμόσφαιρα έντασης που υπάρχει στην Ελλάδα οφελεί την Τουρκία, εκτίμησε ακόμα. «Αυτή η ατμόσφαιρα ότι μυρίζει μπαρούτι δεν είναι ατμόσφαιρα ψύχραιμης κοινωνίας, θα χαμογελάει ο Ερντογάν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την απελευθέρωση τους», αλλά πρόκειται για κάτι που εξαρτάται από την παραλογισμό ή μη της Τουρκίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν θεωρει ο μπουγατσοφαγος την μεχρι τωρα εξωτερικη πολιτικη του πετυχημενη με το

    να πεφτει στα τεσσερα, τοτε καλως μας δινει συμβουλες περι "ευθυνων", καθοτι η

    αναληψη "ευθυνων" για αυτον περιλαμβανει μονο λογια περι εθνικης κυριαρχιας,αλλα

    ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΞΗ!!

    Πως υπερασπιζεσαι την εθνικη κυριαρχια μιας βραχονησιδας,σαν υπουργος Εξωτερικων,

    οταν σου ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ οι τουρκοι να μην υψωνεις σημαια;

    Τι ειδους εθνικη κυριαρχια ειναι αυτη;

    Και πως πυροβολεις ηχο ή θορυβο; Νεα διασταση στη Φυσικη!!

    Και απο ποια πηγη προηλθε αυτος ο ηχος;

    Που καταφεραμε μαλιστα να πυροβολησουμε τον ηχο και οχι την πηγη του!!!!

    Θα αναλαβεις κ.μπουγατσοφαγε την "ευθυνη" να δωσεις υπευθυνες και οχι γελοιες

    απαντησεις;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]