Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πολύ το Κάπα Κάπα


Ο τίτλος είναι γενικής χρήσεως και εφαρμογής, και δείχνει να αντέχει πολύ στον χρόνο. Επί έναν αιώνα είναι επίκαιρος!

H παγκόσμια κοινότητα των σεναριογράφων κωμωδιών και επιθεωρησιακών σκετς δεν έχει συνέλθει ακόμα από το προχθεσινό σόου της εμπροσθοφυλακής του ΚΚΕ, που αναμετρήθηκε με άγαλμα Αμερικανού προέδρου και ηττήθηκε.

Αφού δεν τα έβγαλαν πέρα με το άγαλμα, μπορούν, στον επόμενο γύρο, να αναδιπλωθούν και να επικεντρωθούν στην επίτευξη στόχων οι οποίοι είναι εφικτοί για το Κίνημα:

α) Να προμηθευτούν όσο περισσότερα βιογραφικά λεξικά μπορούν (τύπου «Who is Who»), αλλά και εγκυκλοπαίδειες και, αφού σβήσουν την καταχώριση «Τρούμαν», να τα ξαναρίξουν στην αγορά κοψοχρονιά. Οσα πάρεις 1 €! Τοιουτοτρόπως, οι οπαδοί, φίλοι και υποψήφιοι ψηφοφόροι του ΚΚΕ θα νιώθουν ότι υπάρχει ένα πεδίο όπου έσβησαν -κυριολεκτικά και χωρίς εισαγωγικά- τον Τρούμαν από την Ιστορία. Στο διαδίκτυο θα ζοριστούν λίγο να τα καταφέρουν αλλά μπορούν να απευθυνθούν σε Βορειοκορεάτες ή σε Κινέζους χάκερ για να βάλουν κι αυτοί λίγο επαναστατικό κώδικα και να ξορκίσουν το απέθαντο ιμπεριαλιστικό φάντασμα.

β) Αν οι αναγνώστες της στήλης δεν σφάλλουν, τότε οι μαρξιστές-λενινιστές του ΚΚΕ οφείλουν να επενδύσουν. Οπως μας κατηγγέλθη, καθ' άπασα την επικράτεια υπάρχουν διάφορα καφενεία, ταβέρνες και μπαρ που λέγονται «Τρούμαν» ή έχουν αυτό το όνομα ως συνθετικό της ονομασίας τους. Αν αυτό αληθεύει, τότε οι σύντροφοι πρέπει να κάνουν ρεφενέ και να αγοράσουν τις επιχειρήσεις. Μόλις πέσουν οι τζίφρες, θα δύνανται ευκόλως και χωρίς τόρνους, πριόνια, σκοινιά και πριονοκορδέλες να αλλάξουν την αντιδραστική επωνυμία «Τρούμαν» σε κάτι πιο δημοκρατικό, όπως «Στάλιν», «Χότζα», «Τσαουσέσκου» ή «Κιμ Γιονγκ Ουν».

γ) Να ξαναπάνε στο άγαλμα του Τρούμαν όσοι αποπειράθηκαν να το ρίξουν και να αρχίσουν να του διαβάζουν «Ριζοσπάστη», «Οδηγητή» και «Κομμουνιστική Επιθεώρηση». Σε αυτή την περίπτωση είναι εξαιρετικά πιθανό να σηκωθεί και να φύγει από μόνο του το καλλιτέχνημα, και να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην αμερικανική πρεσβεία.

Η λύση (δ), η οποία συνίσταται στο να βάλουν μυαλό και να κόψουν το πολύ το Κάπα Κάπα, είναι μάλλον ανεδαφική. Καθαρή, ανόθευτη ουτοπία. Οπως είναι ο σοσιαλισμός με «ανθρώπινο» πρόσωπο.

Παναγιώτης Λιάκος
ΔημοκρατίαΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]