Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Π. Καμμένος: Όσοι υψώνουν την ελληνική σημαία πρέπει και να την υπερασπίζονται


Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Αφού ο Πάνος Καμμένος κόντεψε να κηρύξει τον πόλεμο στους Τούρκους, τώρα αδειάζει τους τρεις Έλληνες που ύψωσαν τη σημαία στις βραχονησίδες. «Να πάρεις μια βάρκα και να πεις ξέρεις κάτι τώρα που βγήκα το Πάσχα βόλτα βάζω στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχουν μετά να την υπερασπιστούν δεν είναι κάτι σωστό. Πρέπει αυτός που κάνει μια τέτοια πράξη να είναι υπεύθυνος και να έχει την δυνατότητα στη συνέχεια να την στηρίξει», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε τόνους που δεν έχει συνηθίσει η ελληνική Βουλή.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης, τα νησιά και η εθνική τους κυριαρχία περιγράφονται από τις συνθήκες και συγκεκριμένα τη συνθήκη της Λοζάνης, «μια συνθήκη που είναι αποδεκτή και από μας και από το ΝΑΤΟ και από την Τουρκία».

Την ίδια ώρα, πάντως, επέμεινε ότι οι Τούρκοι λειτουργούν σαν να είναι σε πόλεμο με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για έναν υβριδικό, ακήρυχτο πόλεμο, που η Ελλάδα δεν πρέπει να υποκύψει.

«Δεν θα πρέπει ο ψυχολογικός πόλεμος να δημιουργήσει φόβο στους Έλληνες, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα είμαστε μια ασφαλής χώρα, χώρα ισχυρή που βγαίνει από μια οικονομική κρίση και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια. Προχωράμε σε μια τουριστική περίοδο και έχουμε μια ασφαλή χώρα που δεν κινδυνεύουν ούτε οι Έλληνες ούτε οι τουρίστες. Ο πόλεμος αυτός γίνεται για να πληγεί η χώρα και σε αυτό τον πόλεμο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», προσέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σε ότι αφορά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη επανέλαβε ότι είναι όμηροι, ενώ προκειμένου να μειώσει τις ευθύνες της κυβέρνησης επιτέθηκε στο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ.

«Μακάρι να είχα διαψευστεί όταν τους ανέφερα από την πρώτη στιγμή ως ομήρους», είπε και υπενθύμισε ότι η Τουρκία δεν έχει ομήρους μόνο τους δύο Έλληνες -χωρίς να τους έχει απευθύνει κατηγορίες- αλλά και τον Αμερικανό πάστορα που βρίσκεται καταδικασμένος σε ισόβια, με διάταγμα του Ερντογάν.

Έκλεισε, λέγοντας ότι και το ΝΑΤΟ έχει ευθύνη και κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιήσει η στάση του γενικού του γραμματέα να ακούει στωικά τις προκλήσεις των Τούρκων.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]