Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]
Προσφατες Αναρτησεις

Η Τουρκία χρηματοδότησε μουσουλμανικό κόμμα στη Βουλγαρία

Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει επαρκώς την τουρκική διεισδυτικότητα, ενώ η Ελλάδα φαίνεται να έχει εγκαταλείψει την Θράκη στα χέρια ανεύθυνων πολιτικών και ανίκανων και μη έμπειρων κρατικών υπαλλήλων ειδικών υπηρεσιών

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" 

Η ανάμειξη του Μπιλάλ Ερντογάν, γιου του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διπλωματική και πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Τουρκίας και της Βουλγαρίας με αφορμή τη χρηματική στήριξη νέου μουσουλμανικού κόμματος στη Βουλγαρία, είναι το αντικείμενο ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Τζουμχουριέτ».

Η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της φιλοξενεί σχετικούς ισχυρισμούς του βουλγαρικού Τύπου, ενώ στο σημερινό της φύλλο δημοσιεύει και σχετικό άρθρο.

Στην ιστοσελίδα της η «Τζουμχουριέτ» γράφει ότι μετά τις ειδήσεις περί παροχής 20 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Ερντογάν προς τον ηγέτη του Κόμματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Λουτφί Μεστάν για να ιδρύσει νέο κόμμα των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας, οι βουλγάρικες εφημερίδες δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με εξελίξεις που εμπλέκουν το όνομα του γιου του Ερντογάν.

Η «Τζουμχουριέτ» γράφει πως η βουλγαρική εφημερίδα «Yukehg» υποστηρίζει πως ο Μπιλάλ Ερντογάν συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Λ. Μεστάν και του έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική εφημερίδα, το ποσό δόθηκε στο πλαίσιο της δέσμευσης της τουρκικής πλευράς για παροχή ενός εκατ. δολαρίων κάθε μήνα και ότι τα ποσά αυτά προέρχονται από τα μυστικά κονδύλια της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας. Η ίδια εφημερίδα έγραψε, σύμφωνα με τη «Τζουμχουριέτ», ότι η Άγκυρα υποσχέθηκε στο «Κόμμα Φιλίας», το οποίο πρόκειται να ιδρυθεί στις 27 Φεβρουαρίου, «50.000 ψήφους από την Τουρκία». Η βουλγαρική εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι για τη μεταφορά των χρημάτων, μεσολαβεί ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Σόφια.

Η «Τζουμχουριέτ» σε σημερινό της άρθρο αναφέρεται και στο παρασκήνιο της υπόθεσης. Γράφει ότι το 1989 το «Κόμμα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (ΚΔΕ) που είχαν ιδρύσει οι μουσουλμάνοι της Βουλγαρίας, με ηγέτη τον Αχμέτ Ντογάν, είχε αποκτήσει θέση κλειδί στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Το 2012 ωστόσο, το κόμμα διασπάστηκε, με αποτέλεσμα, όπως γράφει η εφημερίδα, «να αποσπαστεί το «Λαϊκό Κόμμα Ελευθερίας και Αξιοπρέπειας» (ΛΚΕΑ) που έχει προφίλ μουσουλμανικού δημοκρατικού κόμματος και υποστηρίζεται από την Άγκυρα, με ηγέτη τον Κασίμ Νταλ».

Σύμφωνα με τη «Τζουμχουριέτ», τόσο το ΚΔΕ, όσο και το ΛΚΕΑ απέτυχαν στις εκλογές του 2012. Έτσι, το 2013 ο Ντογάν παραιτήθηκε από την ηγεσία και αντικαταστάθηκε από τον Λουτφί Μεστάν. «Η Άγκυρα δεν συμπαθούσε τον Ντογάν, καθώς αυτός δεν είχε επαφές με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αντιθέτως ο Μεστάν ακολούθησε διαφορετική γραμμή και αγκάλιασε το χέρι που έτεινε ο Ερντογάν», γράφει η «Τζουμχουριέτ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Λ. Μεστάν μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία, επέκρινε τη Μόσχα και τάχθηκε υπέρ της Άγκυρας. Στο μεταξύ, γράφει η «Τζουμχουριέτ», τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία ξεκίνησαν εκστρατεία εναντίον του Α. Ντογάν, κατηγορώντας τον ως «πράκτορα της KGB». Στα μέσα Φεβρουαρίου μάλιστα η Άγκυρα επέβαλε στον Α. Ντογάν και την ηγεσία του ΚΔΕ, απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία.

Όσο για τη διπλωματική κρίση, η «Τζουμχουριέτ» γράφει ότι «τελικά η Βουλγαρία ανακήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο τον ακόλουθο του τουρκικού γενικού προξενείου στον Πύργο (Μπουργκάς), Ουγούρ Εμίρογλου με την κατηγορία των δραστηριοτήτων που παραβιάζουν τη Σύμβαση της Βιέννης περί προξενικών σχέσεων». Ως αντίποινα, η Άγκυρα χαρακτήρισε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» την πρόξενο της Βουλγαρίας στην Κωνσταντινούπολη Ζαρνίτσα Πέτροβα Αποστόλοβα.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με δικές μας αποκλειστικές πληροφορίες, εδώ και αρκετούς μήνες, έχουν υπάρξει συναντήσεις μεταξύ των τουρκοφρόνων της Ελλάδας και του τουρκικού κόμματος της Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη ιδιαίτερα καλών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, δημιουργώντας πλήθος από υποψίες για μελλοντική συνεργασία των δύο πλευρών για "κάτι πολύ μεγαλύτερο", με τη σφραγίδα και την προστασία της Τουρκίας.

Κι ενώ οι Βουλγαρικές αρχές προλαβαίνουν ή τουλάχιστον προσπαθούν να προλάβουν "εκρηκτικές" εξελίξεις, από την δική μας πλευρά, στην Ελλάδα, υπάρχει κόμμα τουρκοφρόνων, για το οποίο κανείς έλεγχος δεν έχει γίνει ως προς την χρηματοδότησή του. Η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών είναι περισσότερο από προφανής: Η Βουλγαρική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και ενδιαφέρεται να εξαλείψει έναν εν δυνάμει και εν τη γενέσει του κίνδυνο για την χώρα, ενώ στον αντίποδα, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν προσπάθησε καν να σταματήσει τον τουρκικό παρεμβατισμό (με λίαν επικίνδυνες τάσεις) εντός της Ελληνικής Επικράτειας, σε μία λίαν κρίσιμη γεωγραφική περιοχή της χώρας, στην Ελληνική Θράκη... Εκτός και εάν οι εξ Αθηνών κυβερνώντες θεωρούν πως η Θράκη δεν ανήκει στην Ελλάδα...!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]