Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού ο τουρκικός στρατός

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Άγκυρα, (Yeni Şafak), αναφέρουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από σήμερα το πρωί έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή στην περιοχή των συριακών συνόρων του Nusaybin, νότια του Mardin, αναμένοντας επιθετική ενέργεια από τους Κούρδους του YPG.

Το ενδιαφέρον όμως στις ειδήσεις αυτές είναι ότι οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως στην περιοχή του στρατιωτικού αεροδρόμιου του Kamişli, λίγο νοτιότερα εντός του συριακού εδάφους, παρατηρείται έντονη δραστηριότητα ρωσικών δυνάμεων που έχουν έρθει στην περιοχή προς ενίσχυση των Κούρδων και όχι μόνο.

Από το πρωί της Τέταρτης, 24 Φεβρουαρίου, η ένταση στην περιοχή αυτή έχει ανέβει στο κατακόρυφο καθώς τα τουρκικά στρατεύματα έχουν πλασαριστεί ακριβώς δίπλα στην συνοριακή γραμμή αναμένοντας όπως αναφέρουν, πιθανή επιθετική ενέργεια από την άλλη πλευρά των συνόρων με… ρωσικό χρώμα!

Ήδη σε όλες τις πόλεις της περιοχής έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία και έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας, ενώ άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα παρατηρούνται να κινούνται συνεχώς προς την πλευρά των συνόρων.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, αρκεί μια σπίθα για να ανάψει η μεγάλη φωτιά.

Το πρόβλημα είναι το ποιους τελικά θα κατακάψει αυτή η φωτιά!


Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]