Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως Ελλάδα και Ευρώπη έφθασαν στο σημερινό χάος με το προσφυγικό

Ενός κακού μύρια έπονται, έλεγαν οι παλαιοί Έλληνες και έχει φυσικά την εξήγησή του. Υπό το κράτος της σύγχυσης που προκαλεί μια αποτυχία, οι επόμενες αποφάσεις, σε οιοδήποτε θέμα, λαμβάνονται υπό συνθήκες συναισθηματικής φόρτισης, με αποτέλεσμα να εκφεύγουν της λογικής.

Βεβαίως, οι λανθασμένες αποφάσεις δεν λαμβάνονται μόνον όπως στην ανωτέρω περίπτωση, αλλά πάντοτε, όταν στη λήψη τους υπεισέρχονται εξωγενείς παράγοντες. Επί του προκειμένου, και καθ’ όσον αφορά την Ελλάδα, η άκρως δυσμενής κατάσταση για το μεταναστευτικό, έλκει την αρχή της στις εγκληματικές ενέργειες διπλωματικών υπαλλήλων μας κατά την δεκαετία του ’90, οι οποίοι χρηματιζόμενοι χορηγούσαν βεβαιώσεις ελληνικής καταγωγής σε κάθε Ασιάτη που διέθετε το απαιτούμενο ποσόν και επιθυμούσε να εγκαταλείψει την χώρα του.

Μάλιστα, δίκην φέιγ βολάν κυκλοφορούσαν έντυπα στις μετασοβιετικές χώρες, όπου εξέθεταν τα πλεονεκτήματα εκ της «ελληνοποίησης». Υπήρξε και δολοφονία αστυνομικού μας, που υπηρετούσε στην Πρεσβεία της Τυφλίδας και όπου η τακτική ανακρίτρια έλεγξε τις έκνομες ενέργειες διπλωματικών υπαλλήλων μας, και εξέτασε εξονυχιστικά τις διαδικασίες παράνομης ελληνοποίησης αλλοδαπών. Δεν ασκήθηκε δίωξη σε καμιά περίπτωση ενοχής προξενικού υπαλλήλου, επειδή η κυβέρνηση του κ. Σημίτη, ανεξηγήτως, παρέγραψε τα αδικήματα.

Αυτά, και τα επόμενα, είναι αποτέλεσμα της άρνησης της πολιτείας να συζητήσει σοβαρά το μεταναστευτικό, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, όπως αιτούσαν οι εχέφρονες. Οι πιέσεις των δήθεν προοδευτικών κύκλων για ανοικτά σύνορα ήσαν αφόρητες, και βρήκαν την πλήρη δικαίωσή τους, όταν ανέλαβε το αρμόδιο υπουργείο η κα. Χριστοδουλοπούλου, η οποία ενήργησε συμφώνως προς τις αραχνιασμένες ιδεοληψίες της, καλώντας Αφρικανούς κι Ασιάτες να έλθουν στην Ελλάδα, όπου είναι ευπρόσδεκτοι.

Για διαφορετικούς λόγους, το ίδιο έπραξε και η κα. Μέρκελ, πιεζόμενη από επιχειρηματικούς κύκλους που αναζητούν φθηνή -νομιμοποιημένη στην Γερμανία- εργασία των μεταναστών. Και ανήγγειλε ότι η Γερμανία θα δεχθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, υπονοούσα ότι θα υποχρεωθούν να δεχθούν και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες κάποιον αριθμό.

Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθησαν κατά τις επιθυμίες των δύο κυριών. Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων, αφενός είναι όχι μόνον είναι αδύνατον να ενσωματωθεί, απεναντίας δε ως ισχυρή ενωμένη κοινότητα επιβάλλει τους όρους της, αφετέρου η αδυναμία εξεύρεσης νόμιμων πόρων για τα προς το ζην, εξ ανάγκης θα τους οδηγήσει στην παραβατικότητα.

Όταν οι Τούρκοι διακινητές πρωτοαπευθύνθηκαν στους πελάτες τους με φυλλάδια και στο διαδίκτυο, παραθέτοντας την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης περί ελεύθερης εισόδου, σ’ αυτήν την στήλη αναρωτήθηκα γιατί η ελληνική πολιτεία δεν πράττει κι εκείνη το απλό, ενημερώνοντας με τον ίδιο τρόπο ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν οι Τούρκοι.

Δεν έγινε το αυτονόητο λόγω της πλήρους αποχής μας από τα δρώμενα, αφού δεν πρόκειται για τουριστικά ταξιδάκια, αλλά για σοβαρή δουλειά. Ποιος θα την κάνει; Σημειωτέον ότι κλείσαμε την Πρεσβεία μας στην Δαμασκό από τον Ιούλιο του 2012 -για λόγους ασφαλείας είπαν, που σημαίνει πως οι άλλες χώρες που διατηρούν Πρεσβεία αδιαφορούν για την ασφάλεια των διπλωματών τους- εγκαταλείποντας ταυτοχρόνως στην τύχη του και το 10% των Σύρων «ρωμαιο-ορθοδόξων», που ομνύουν στο όνομα του Βυζαντίου. Και το πλέον αχαρακτήριστο, ο Πατριάρχης Αντιοχείας, την Μόσχα επισκέφτηκε και όχι την Αθήνα, όπως κάποτε.

Έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση όπου η Αυστρία θυμήθηκε πως κάποτε ήταν Αυτοκρατορία με τους Ούγγρους και βρήκε ευκαιρία να «βάλει πόδι» πάλι στα Βαλκάνια. Η όλη της συμπεριφορά είναι ηγέτιδας δύναμης, όπως και πριν από ένα αιώνα. Σύμφωνα με Το Βήμα, κατά την παρουσία του ΥΠΕΞ της Αυστρίας στα Σκόπια, οι δυο πλευρές φέρονται να υπέγραψαν Κοινό Σχέδιο Δράσης, στο οποίο η Βιέννη προθυμοποιείται να διευκολύνει την επίλυση του θέματος της ονομασίας. Και ως αντάλλαγμα τα Σκόπια κλείνουν τα σύνορα, εφόσον θεωρούν πως έχουν ισχυρές πλάτες.

Η δε Γερμανία προτείνει την Τουρκία ως αρμόδια για έρευνα και διάσωση στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, πάγιο αίτημα των Τούρκων. Η Γερμανίδα ΥΠΑΜ, η οποία όπως φαίνεται θα είναι αυτή που θα διαδεχτεί την κα. Μέρκελ στην αρχηγία της καγκελαρίας στην Γερμανία, ζήτησε να δώσει η Ελλάδα στην Τουρκία το δικαίωμα έρευνας και διάσωσης μέχρι και έξι ναυτικά μίλια από τις ακτές τις ηπειρωτικής Ελλάδας και από τα ελληνικά νησιά. Η Ελλάδα δηλαδή θα παραμείνει μόνον στα δικά της χωρικά ύδατα -αμφισβητούμενα κι αυτά- ενώ το υπόλοιπο Αιγαίο τίθεται στη διάθεση των Τούρκων.

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]