Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα παραμείνει άπραγη με όσα συμβαίνουν στη Συρία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Τρίτη, ότι η χώρα του ανέχεται, απλά, αυτά που συμβαίνουν στη Συρία, αλλά δεν θα παραμείνει σιωπηλή στις εξελίξεις στη χώρα αυτή, όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα του, το αραβικό ‘Ράδιο Σαβά’.

Ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινό συνέδριο Σομαλίας- Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, είπε ότι η κρίση στη Συρία έχει φθάσει σε ένα σημείο που δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση του νότιου γείτονα και τόνισε ότι η Άγκυρα θεωρεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις, τόσο το Ντάες και την ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’, όσο και το κουρδικό κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) που έχει καταστεί «εξαγωγέας τρομοκρατών».

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάπαυση του πυρός στη Συρία με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά από διεθνή παρέμβαση μπορεί να επιλύσει τη κρίση, αλλά δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τη Ρωσία για τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων σε αεροπορικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται από κοινού με τις χερσαίες τοπικές δυνάμεις, σημειώνει το κείμενο.

Washington Post: Ο Ερντογάν «θάβει ζωντανή» την Τουρκία

Οι κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής των τουρκικών αρχών άρχισαν να γίνονται για την Άγκυρα ένας εφιάλτης.

Έτσι αξιολογεί την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα, η εγκεκριμένη αμερικανική εφημερίδα «Washington Post».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την οποία επικαλείται ρωσικό δημοσίευμα, η Τουρκία έχει μετατραπεί από μια ισχυρή περιφερειακή κατάσταση, σε μια χώρα στο περιθώριο, κατάφερε να τσακωθεί με όλους τους γείτονες και αυτό έχει οδηγήσει τη χώρα σε μια καταστροφική κατάσταση.

Η Τουρκία αποδεικνύεται, τώρα, ότι είναι εντελώς απομονωμένη, χωρίς να το συνειδητοποιεί, πηγαίνει από το ένα πρόβλημα στο άλλο, χωρίς να δίνει έγκαιρες λύσεις.

Η Άγκυρα έχει χάσει τις καλές σχέσεις με όλους και τώρα κανείς δεν την ακούει. Το τι λένε οι τουρκικές αρχές δεν έχουν πλέον κανένα βάρος. Ακόμη και οι πρώην σύμμαχοί της την έχουν εγκαταλείψει», γράφει η εφημερίδα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλεί με έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι η χώρα δεν θα εισβάλει, ούτε ο στρατιωτική ηγεσία τον στηρίζει στο θέμα αυτό.

Έτσι ωθείται η Τουρκία «βαθύτερα σε μια τρύπα από την οποία δεν υπάρχει διαφυγή».
Ο επικεφαλής του κράτους είπε: «Η Τουρκία έχει πλήρες δικαίωμα να εισβάλει με το στρατό της στη Συρία, εάν κρίνει ότι υπάρχουν τρομοκρατικές ομάδες».
Kαι ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Δεν είναι στην ημερήσια διάταξή μας να εισβάλουμε στη Συρία»…

Πηγή Βαλκανικό Περισκόπιο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]