Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μυστικές επιχειρήσεις της Γαλλίας στη Λιβύη κατά ISIS

Διακριτικές στρατιωτικές επιχειρήσεις διεξάγουν ειδικές δυνάμεις του γαλλικού στρατού στη Λιβύη κατά του Ισλαμικού Κράτους σε εφαρμογή των σχεδιασμών του Φρανσουά Ολάντ.

Όπως αναφέρει το megatv.com, σε ρεπορτάζ της η Le Monde σημειώνει ότι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στη Λιβύη απο τα μέσα Φεβρουαρίου ενώ στην μάχη κατά των τζιχαντιστών μπορεί να μπουν και μυστικές δυνάμεις του στρατού με επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται απο την Υπηρεσία Δράσης της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής Ασφάλειας.

Οι μυστικές δυνάμεις του γαλλικού στρατού έχουν το πλεονέκτημα ότι παραμένουν αόρατες. "Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε θα ήταν μια παρέμβαση στη Λιβύη. Για την αποφυγή οποιασδήποτε ανοιχτής στρατιωτικής εμπλοκής πρέπει να δράσουμε διακριτικά", δηλώνει στην εφημερίδα ανώτατος αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

Η γαλλική στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη ίσως είναι ένα πρώτο βήμα για ανοιχτό πόλεμο των δυτικών δυνάμεων στη χώρα ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει διαθέσιμο πλαίσιο που θα επιτρέψει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στόχος της Γαλλίας, οπως υποστηρίζουν απο το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, δεν είναι να κερδίσει έναν πόλεμο αλλά να χτυπήσουν στόχους του ISIS ώστε να ανακόψουν την επεκτατικότητά του στην αφρικανική ήπειρο. Για τον σκοπό αυτό υπάρχει απο κοινού συνεργασία Ουάσιγκτον, Λονδίνου και Παρίσι.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]