Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νταβούτογλου κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα επειδή δεν βοηθά την Αλ Κάιντα!

Πρωτοφανείς αλητείες Νταβούτογλου. Ο ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τουρκίας, που ονειρεύεται να αναβιώσει το ισλαμικό χαλιφάτο και υποστηρίζει – εξοπλίζει ανοιχτά τους τζιχαντιστές στη Συρία, σε δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη αναφερόμενος στο μακελειό της Άγκυρας, ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι ύποπτοι από αυτούς που ερευνούν οι τουρκικές Αρχές για την πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση, που σκότωσε περισσότερους από 100 Τούρκους και Κούρδους αριστερούς, είχαν μείνει για μήνες στη Συρία και συνδέονται είτε με το Ισλαμικό Κράτος είτε με τους Κούρδους αντάρτες.

Η Τουρκία συνεχίζει το ίδιο εξωφρενικό παραμύθι, προσπαθεί να εξομοιώσει τους τζιαντιστές με τους αριστερούς Κούρδους αντάρτες.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά την ώρα που όλος ο δημοκρατικός και αριστερός κόσμος της Τουρκίας καταγγέλλει τους Ερντογάν και Νταβούτογλου ως υπεύθυνους για το μακελειό, οι ισλαμιστές της Άγκυρας προκλητικά προπαγανδίζουν τα εξωφρενικά ψεύδη τους.

«Ερευνούμε δύο τρομοκρατικές οργανώσεις, το Ισλαμικό Κράτος και το PKK, επειδή έχουμε βέβαια στοιχεία σε ό,τι αφορά τους βομβιστές αυτοκτονίας ότι έχουν διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά υπάρχουν διασυνδέσεις και με τις ομάδες του PKK», δήλωσε ο παρανοϊκός «νάνος» που θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.

«Κάποιοι από τους υπόπτους έμειναν για πολλούς μήνες στη Συρία», είπε ο ίδιος με το γνωστό ύφος της ζαλισμένης αλεπούς που τον χαρακτηρίζει.

Ο Νταβούτογλου είπε ότι οι τουρκικές Αρχές είχαν πληροφορίες ότι αντάρτες του PKK και μέλη της ακροαριστερής κουρδικής οργάνωσης DHKP-C, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στο Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη τον Αύγουστο, είχαν εκπαιδευτεί ως βομβιστές αυτοκτονίας στο βόρειο Ιράκ και στη συνέχεια στάλθηκαν στην Τουρκία.

Ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας δεν «ταιριάζουν» στην κουλτούρα της Αριστεράς αποτελεί προφανώς αμελητέα λεπτομέρεια για τον ψευδομανή Νταβούτογλου, που νομίζει ότι όλος ο πλανήτης είναι «Τούρκοι» και μπορεί να αραδιάζει τις ασυναρτησίες του άκριτα, λες και απευθύνεται στον τουρκικό όχλο της Ανατολίας που τον ψηφίζει.

Ωστόσο, τον Νταβούτογλου τον ανησυχεί περισσότερο η μεγάλη επίθεση που ετοιμάζουν η Συρία, η Ρωσία, το Ιράν και η Χεζμπολάχ στους τζιχαντιστές συμμάχούς του στη βορειοδυτική Συρία.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης, τα κυβερνητικά συριακά στρατεύματα, χιλιάδες Ιρανοί στρατιώτες που βρίσκονται ήδη στη Συρία, δυνάμεις της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου, με την αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας, ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ευρεία επίθεση για να εκδιώξουν εντελώς τους τζιχαντιστές από το Χαλέπι.

Οι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη βορειοδυτική Συρία είναι η Αλ Κάιντα, ως Μέτωπο Αλ Νούσρα, και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) που έχει συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα και από κοινού έχουν συγκροτήσει τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ). Αυτό το τζιχαντιστικό συνονθύλευμα με κορμό την Αλ Κάιντα που παριστάνει τους «μετριοπαθείς αντάρτες», υποστηρίζεται και εξοπλίζεται από την Τουρκία ώστε να μετατρέψει τη βορειοδυτική Συρία σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Αυτούς, τους μισθοφόρους των Τούρκων, σφυροκοπά η Μόσχα και τους αποτελειώνει.

«Ως γειτονική χώρα έχουμε σοβαρές ανησυχίες και έχουμε οπωσδήποτε δικαιώματα (σ.σ. από πότε μια χώρα έχει δικαιώματα στους… γείτονές της;) τα οποία βασίζονται στο διεθνές δίκαιο (σ.σ. που ακριβώς;) να προστατέψουμε την ασφάλεια της πατρίδας μας», δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Σε ερώτηση εάν η Τουρκία θα προμηθεύσει όπλα τους «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης, δηλαδή την Αλ Κάιντα και τους συμμάχους της, για να αντιμετωπίσουν τη ρωσική επίθεση, είπε ότι αυτό είναι θέμα της διεθνούς κοινότητας και όχι μόνο της Τουρκίας.

«Αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα, είναι πρόβλημα της διεθνούς κοινότητας. Και είναι ντροπή για τη διεθνή κοινότητα που δεν σταματά τα εγκλήματα πολέμου του συριακού καθεστώτος και δεν σταματά το βαρβαρικό Ισλαμικό Κράτος», είπε ο Νταβούτογλου.

Με απλά λόγια. Το πρόβλημα που δημιούργησαν στη Συρία ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου είναι πρόβλημα της διεθνούς κοινότητας, όπως και η διεθνής κοινότητα πρέπει να ντρέπεται που δεν εξοπλίζει την Αλ Κάιντα για ανατρέψει τον Άσαντ. Αυτά λέει ο Νταβούτογλου και κουνά το δάχτυλο σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο…

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]