Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έχει παρθεί απόφαση σε πολιτικό επίπεδο για “συγχώρεση” χρέους;

Την εκτίμηση του ότι έχει ήδη ληφθεί σε πολιτικό επίπεδο απόφαση για κάποιου είδους διευθέτηση του ελληνικού χρέους, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη λέξη «συγχώρεση», διατυπώνει ο επικεφαλής του τμήματος Παγκόσμιας Έρευνας της Deutsche Bank, David Folkerts-Landau.

Ο Γερμανός τραπεζίτης εκτιμά επιπροσθέτως ότι το ήδη συμφωνηθέν κατ’ αυτόν «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, θα βαρύνει κατά περίπου 5000 κάθε Ευρωπαίο φορολογούμενο.

«Νομίζω ότι έχει ληφθεί η πολιτική απόφαση ή έχει διαμορφωθεί η πολιτική πεποίθηση να γίνει κάποια μορφή συγχώρεσης χρέους για την Ελλάδα. Είναι κάπως κρυμμένο αυτό και ωθείται μακριά. Πιθανότατα θα αντιστοιχεί σε περίπου 5.000 ευρώ για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αλλά θα γίνει. Έχει ληφθεί λοιπόν η πολιτική απόφαση η Ευρωζώνη να μείνει ενωμένη. Και αυτό θα συμβεί», ανέφερε ο κ. Folkerts-Landau, μιλώντας στο Bloomberg.

«Αλλά νομίζω – συνέχισε – ότι θα χρειαστούν δεκαετίες πολιτικού μετασχηματισμού, ώστε να είσαι σε θέση να λαμβάνεις τις κατάλληλες αποφάσεις σε επίπεδο δημοσιονομικής πολιτικής. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Αλλά θα είναι ακριβό να φτάσεις σε εκείνο το σημείο».

Κατά την άποψη έγκυρων Ελλήνων και ξένων οικονομικών αναλυτών, μετά και το βάρος που προστέθηκε στην ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες, μια νέα μορφή «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους θεωρείται αναπόφευκτη.

Το Bloomberg εκτιμά ότι η ακριβής χρονική στιγμή κατά την οποία πιθανότατα θα δρομολογηθεί συντεταγμένα μια περαιτέρω αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων έγκειται στους εταίρους και πιστωτές, οι οποίοι ζητούν προηγουμένως δείγματα γραφής στο πεδίο υλοποίησης του τρίτου προγράμματος.

Το ελληνικό χρέος αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι είναι στα 330 δις ευρώ, και ότι ως το τέλος του 2015 θα φτάσει στο 180% του ΑΕΠ, το υψηλότερο από όλες τις 19 χώρες της ευρωζώνης.

Πηγή ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα, ΑΘΗΝΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οπου "κουρεμα"= επιμηκυνση χρεους;

    Δηλαδη "κουρεμα" στις αυξανομενες δοσεις;

    Αφου προηγουμενως θα εχουν ξεπουληθει τα παντα για ψιχουλα, για να παραλαμβανουμε νεα

    "πακετα" !!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συγχώρεση, κοινώς συχώριο, θα γίνει όταν αρχίσουν να πέφτουν οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου εδώ κι εκεί, τώρα που άρχισε να χοντραίνει το παιχνίδι στη Συρία. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ( the good guys) θα κληθούν να αναμετρηθούν με τη Ρωσία του Πούτιν και των άλλων κακών (the bad guys) και ανελεύθερων. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και λίγο πριν την έναρξη του Β΄ ΠΠ. Δεν γράφτηκε ποτέ, αλλά δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Χρωστούσαμε και τότε ουκ ολίγα στο Βέλγιο και ο Ι. Μεταξάς αρνήθηκε να τα πληρώσει. Οι "φίλοι και σύμμαχοι" το δέχθηκαν, αφού κι εμείς (ο Ι. Μεταξάς) δεχθήκαμε να μπούμε στον πόλεμο κατά της Γερμανίας. Γι΄ αυτό και δεν μας έδωσαν τις πολεμικές αποζημιώσεις, που όφειλαν οι Γερμανοί.

    Είπαμε, αυτά δεν γράφονται, εκτός αν πρόκειται για τις απόψεις ενός τυχόντος άσχετου και άγνωστου και ανιστόρητου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]