Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ετοιμάζουν "Κομαντατούρ" για τα κόκκινα δάνεια

Του Γιώργου Κράλογλου

Επισήμως θα λέγεται Κρατική Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου και θα αναλάβει να καταγράψει τα "εισοδηματικά φρονήματα" δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια. Κάτι σαν την "Κομαντατούρ". Με συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ θα ασχολείται ο τομέας Πίστωση. Με τους άλλους... θα ασχολείται ο τομέας Πλούτου. Οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ούτε τα όρια του γελοίου.

Κάποια αντιγραφή κάνουν πάλι. Κάπου τα είδαν αυτά σε μακρινές Πολιτείες αλλά δεν θυμόνται τι και πως. Κάποιος τους είπε πώς να κουλαντρίσουν τα κόκκινα δάνεια για να βολευτούν οι φτωχοί και να πληρώσουν οι επαγγελματίες απατεώνες, αλλά μάλλον δεν τα κατάλαβαν καλά.

Και επειδή ξεχνούν ότι μιλάμε για μπανανία και σοβιετία στην Ελλάδα ας δούμε πρώτα τι φαντάζονται σύμφωνα με τοποθετήσεις του κ. Γ. Σταθάκη.

Ιδρύουν (λέει) Κρατική Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου η οποία (λέει) θα αποκτήσει πλήρη εικόνα για όλα τα περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, καταθέσεις κ.λπ.) των δανειοληπτών. Θα αξιολογεί την ικανότητα των νοικοκυριών και μικρών επιχειρηματιών να αποπληρώνουν τα δάνειά τους. Ανάλογα με την "βαθμολογία" που θα βάζει η υπηρεσία θα διεκδικούν από τις Τράπεζες ευνοϊκότερη ρύθμιση των δανείων και θα επιλύουν διενέξεις αμφισβήτησης.

Όσοι ζούμε στην Ελλάδα και όχι στα σύννεφα και έχουμε γνώση πως λειτουργούν αυτές οι αριστερές κομματικές λύσεις (με πρωταγωνιστή το κράτος –πατερούλη) χρειαζόμαστε και δεύτερη ανάγνωση των επισήμων δηλώσεων επιστρατεύοντας ασφαλώς την εμπειρία ετών και ετών αλλά και παρόμοια πειράματα των προηγούμενων...

Να λοιπόν, κατά την άποψή μου, η άλλη ανάγνωση της γλυκανάλατης αριστερής επωνυμίας Κρατική Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου...

Πριν από κάθε ξεκίνημα της Υπηρεσίας θα προηγηθεί σκοτωμός μεταξύ Πασόκων ΣΥΡΙΖΑ και συντρόφων ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις. Άλλωστε αυτό είναι και το 50% του λόγου για την ίδρυση της συγκεκριμένης κρατικής υπηρεσίας.

Θα ακολουθήσει δεύτερος σκοτωμός για την Διοίκηση του κρατικού φορέα. Η Διοίκηση επειδή θα πρέπει να είναι κομματικά μοιρασμένη μεταξύ Πασόκων και Συρυζαίων με επικεφαλής σύντροφο της εμπιστοσύνης του Μαξίμου αλλά και κοινής αποδοχής.

Μετά τους σκοτωμούς και αφού δώσει πράσινο φως το Μαξίμου να λειτουργήσει το "μαγαζί" θα γίνουν μαλλιά κουβάρια κατά τον προσδιορισμό της έννοιας "νοικοκυριό", "μικρό νοικοκυριό", "φτωχό νοικοκυριό", "μικρός επιχειρηματίας", "φτωχός επιχειρηματίας", "μικρομεσαίος επιχειρηματίας" και πάει λέγοντας...

Όταν καταλήξουν στα όρια φτώχειας και πλούτου (που μόνοι τους θα αποφασίσουν και θα ορίσουν) θα εφοδιαστούν από τις Τράπεζες τις καταστάσεις με τα δάνεια και τους δανειολήπτες που η "Κομαντατούρ" των κόκκινων δανείων τα χαρακτηρίζει δάνεια νοικοκυριών και δάνεια μικρών επιχειρηματιών.

Μόλις η "Κομαντατούρ" μαζέψει τις καταστάσεις θα αρχίσει να συγκεντρώνει στοιχεία για εισοδήματα και περιουσίες των δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια προκειμένου να ανοίξει φακέλους, ας τους πούμε, "εισοδηματικών φρονημάτων", ώστε να χωρίσει τους δανειολήπτες σε φτωχούς συντρόφους και άθλιους πλουτοκράτες που δεν δικαιολογούνται να έχουν κόκκινα δάνεια.

Ειδικοί "εγκέφαλοι" της Κρατικής Υπηρεσίας Πίστωσης και Πλούτου θα καταρτίσουν βαθμολόγιο που θα είναι χωρισμένο σε δύο σκέλη.

Το "φτωχολόγιο" με βαθμούς φτώχειας όπου τα δάνεια μπορεί και να χαρίζονται ή θα εισπράττονται με διαδικασίες επαιτείας...

Και το "πλουσιολόγιο" με βαθμούς πλούτου (θα προκύπτουν από τα στοιχεία "εισοδηματικών φρονημάτων") που θα τους παίρνει και θα τους σηκώνει... εκείνους που κρίνονται ότι έχουν λεφτά και είναι στο κόκκινο τα δάνειά τους.

Η βαθμολογία αυτή θα είναι τα πάντα για την παραπέρα ρύθμιση ή και διαγραφή του δανείου.

Θα πηγαίνεις δηλαδή στην Τράπεζα με πιστοποιητικό "καθαρών εισοδηματικών φρονημάτων φτώχειας" της κρατικής Υπηρεσίας και θα τους το τρίβεις στην μούρη έτσι και τολμήσουν να έχουν άποψη για το δάνειό σου και τα λεφτά των καταθετών που τα πήρες και τα έκανες δικό σου τσαρδάκι. Και μάλιστα εξοχικό...

Εάν δεν πάρεις πιστοποιητικό της "Κομαντατούρ" (που θα εκδίδουν κατά την κρίση τους οι ειδικοί σύντροφοι της Υπηρεσίας) σημαίνει ότι είσαι κομπιναδόρος πλουτοκράτης που πάς να λιντσάρεις τις Τράπεζες.

Και πως θα τσακώσουμε τους κομπιναδόρους και τους επαγγελματίες απατεώνες που δανείζονται πριν τις εκλογές και κλαίγονται μετά τις εκλογές; Όσοι πιστεύουν ότι είτε η Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους βούτηξαν μέχρι σήμερα γιατί δεν υπήρχε η Κρατική Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου είναι γεροί πλακατζήδες και δεν το ξέρουν ή είναι "ύποπτοι" και το ξέρουν...

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]