Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλο το σχέδιο για υποχρεωτικές πληρωμές με κάρτες

Του Σπύρου Δημητρέλη

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αύξηση των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θέτει σύντομα σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιο περιλαμβάνει οκτώ παρεμβάσεις και στοχεύει στο να περάσουν μέσω του τραπεζικού συστήματος όσο το δυνατόν περισσότερα εισοδήματα και να καταπολεμηθεί με αυτόν τον τρόπο η μη πληρωμή ΦΠΑ και η απόκρυψη εισοδήματος.

Τα μέτρα που περιλαμβάνει το σχέδιο είναι:

- Η υποχρεωτική εγκατάσταση συσκευών χρέωσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σε όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που συναλλάσσονται με τους καταναλωτές.

- Η υποχρεωτική πληρωμή με πλαστικό χρήμα συναλλαγών πάνω από ένα όριο, όπως για παράδειγμα τα 50 ευρώ

- Η ουσιαστική διατήρηση των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών που ισχύουν σήμερα. Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν περισσότερα μετρητά από ένα όριο και πάνω (π.χ. 500 ευρώ την εβδομάδα)

- Η μείωση του κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών POS για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Στόχος είναι η απόκτηση συσκευών να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και να μειωθούν δραστικά οι προμήθειες ανά συναλλαγή που χρεώνουν οι τράπεζες και σήμερα ανέρχονται ακόμη και στο 2%.

- Το άνοιγμα ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού από όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις στον οποίο θα κατατίθενται τα ποσά που εισπράττουν από τη χρέωση καρτών των πελατών τους. Ο λογαριασμός αυτός θα είναι ακατάσχετος για χρέη προς τράπεζες ή ιδιώτες και το μόνο που θα επιτρέπεται θα είναι άμεση παρακράτηση ΦΠΑ από την εφορία.

- Η σύνδεση του αφορολόγητου ορίου μόνο με δαπάνες που πληρώνονται μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών,

- Οι κληρώσεις ακινήτων για όσους φορολογούμενους πληρώνουν με πλαστικό χρήμα

- Η παροχή έκπτωσης φόρου από τις δαπάνες λήψης υπηρεσιών από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους μόνο εφόσον οι σχετικές πληρωμές γίνονται με πλαστικό χρήμα (π.χ. γιατρούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ)

Να σημειωθεί ότι για την προμήθεια των POS το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό προκειμένου να συμμετάσχουν και ξένες τράπεζες. Στο ΥΠΟΙΚ θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο πρόκειται να μειωθεί σημαντικά το κόστος για την αγορά των περισσότερων από μισό εκατομμύριο συσκευών που θα χρειαστούν για να γεμίσει η αγορά από σημεία ηλεκτρονικής χρέωσης.

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Παγκοσμιοποιήση/Νέα Τάξη Πραγμάτων/Μεγάλος Αδελφός/Αχρήματη Κοινωνία/Πλαστικό Χρήμα Παντού...ενσωματωμένο τσιπάκι...Ανέπαφες Επαφές Μέσω Καρτών...το περασμένο καλοκαίρι εν μέσω κλειστών Τραπεζών εκδοθήκαν σχεδόν 1.000.000 Χρεωστικές Κάρτες απο όλες τις Τράπεζες...RFID=Radio Frequency identification Tαυτοποιήση ιδιοπροσωπίας μέσω ραδιοσυχνοτήτων σε παρακολουθεί κάθε στιγμή της Καθημερινοτητάς σου...στο οτιδήποτε κάνεις..Δημιουργήσανε μια Τεχνητή Κρίση με σκοπό να μας κάνουν όλους έναν αριθμό..(μίλησε ο Κουρουπλής για ενοποιήση ΑΜΚΑ-ΑΦΜ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ αλήθεια τι ζόρι τραβάει ο Κουρουπλής με αυτό το θέμα..;;) μας κατευθύνουν να υιοθετήσουμε έναν διαφορετικό Τρόπο Σκέψης&Ζωής τα πάντα με ΚΑΡΤΑ δήθεν για την Φοροδιαφυγή-Διαφάνεια..αυτό είναι το τυρί στην φάκα...Πρόσχημα ώστε να μας Δέσουν με μια ΚΑΡΤΑ με το Τσιπάκι...και σου λένε Χωρίς Αυτό Δεν θα Μπορείς να αγοράσεις τίποτα απολύτως,καμία Παρεχόμενη Υπηρεσία Υγείας..κάποια στιγμή επειδή θα αρχίσουν να κλέβουν τις κάρτες και να τραβάνε χρήματα θα γυρίσουν να σου πουν ότι για λόγους Ασφαλείας πρέπει να σου τοποθετήσουν στο Σώμα σου Δεξί Χέρι ή Μέτωπο..το περίφημο Τσιπάκι για να "Διευκολυνθείς μην Διατρέχεις κανέναν κίνδυνο"....στο δείχνουν + στο λένε ξεκάθαρα περνάνε στο υποσυνειδητό τα μηνύματα ζωής που θέλουνε αυτοί για να σε χειραγωγήσουν...Ότι βιώνουμε είναι Προπομπός/Προστάδιο του ΑντίΧριστου..Μιλάει ο Άγιος Παΐσιος για την Κάρτα Του Πολίτη, ΣΙΒΥΛΛΑ Η ΕΡΥΘΡΑΙΑ: «ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΠΙΣΗΜΗ Η προφητεία ξεκινά με αναφορά στην ημέρα της Εσχάτης Κρίσεως, στην ημέρα κατά την οποία «θα κατέλθει από τον ουρανό ο μέλλων βασιλεύς των αιώνων», για να κρίνει όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.
    Είναι η ημέρα του θρήνου και του τριγμού των οδόντων γι' αυτούς που με τις πράξεις τους θα έχουν αρνηθεί τον Θεό και τον άνθρωπο.
    «ΘΡΗΝΟΣ ΤΕ ΕΚ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΒΡΥΓΜΟΣ ΟΔΟΝΤΩΝ», προαναγγέλλει η Σίβυλλα η Ερυθραία. Τον ίδιο όμως θρήνο προαναγγέλλει και ο Ιησούς Χριστός για την ημέρα εκείνη: «Εκεί θα είναι το κλάμα και ο τριγμός των οδόντων» (Κατά Ματθαίον, 8, 12).
    Εκτός από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, εντυπωσιακές είναι οι ομοιότητες της προφητείας της Ερυθραίας και με την Αποκάλυψη του Ιωάννη.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ RFID

    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/11/blog-post_4468.html

    http://www.protothema.gr/economy/article/498168/bloomberg-ekdothikan-ena-ekat-hreostikes-kartes-logo-capital-controls/



    ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ-ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ

    http://attikanea.blogspot.gr/2015/10/blog-post_68.html

    http://www.ksipnistere.com/2015/10/blog-post_359.html

    http://www.ksipnistere.com/2015/10/vid_7.html

    http://www.ksipnistere.com/2015/10/t.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μας αναγκάσουν να χρησιμοποιούμε κάρτες, πώς θα αποδεικνύουν οι τράπεζες ότι έχουν διαθέσιμο χρήμα, αφού θα συναλλασόμαστε με αέρα; Απλά θα μας δίνουν αέρα κοπανιστό και θα αγοράζουν τη ζωή μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]