Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα «γκαζάδικα» κόλπα του Αλέξη…

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Κάποιος φίλος μου, πάρα πολλά ναυτικός σε «γκαζάδικα» (πλοία μεταφοράς πετρελαίου) μου είχε πει ένα «δαιμόνιο» κόλπο που έκαναν για να εξασφαλίζει η εταιρεία τα καύσιμα του πλοίου, χωρίς φυσικά να πληρώνει για την αγορά τους.

Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος

Το κόλπο το επέβλεπε ο καπετάνιος του «γκαζάδικου» που μετέφερε το εμπόρευμα και έπρεπε να το παραδώσει ολόκληρο, αλλά η εντολή της εταιρείας ήταν σαφής «έπρεπε να πάρει καύσιμα για το πλοίο, από τα καύσιμα που μετέφερε»… Φυσικά, το πλοίο ήταν διασκευασμένο κατάλληλα και είχε κρυφές σωληνώσεις και αντλίες μεταξύ των δεξαμενών μεταφοράς καυσίμων (εμπορεύματος). Έτσι, αφού γέμιζε τις δεξαμενές καυσίμων, τραβώντας λίγο από κάθε δεξαμενή εκτός από τις δύο πρώτες, περίμενε στο λιμάνι που έδενε τον έλεγχο – μέτρηση του εμπορεύματος από ειδικό συνεργείο, το οποίο φυσικά ξεκινούσε τον έλεγχο από την πρώτη δεξαμενή, η οποία ήταν πλήρης… Όταν άρχιζε η μέτρηση της δεύτερης δεξαμενής, οι εσωτερικές σωληνώσεις της πρώτης γέμιζαν την τρίτη και ούτω καθεξής… Στο τέλος της μέτρησης το ειδικό συνεργείο και αφού όλα ήταν «όπως έπρεπε», έδινε το «οκ» για το άδειασμα των δεξαμενών…

Έτσι, παραδίδονταν ελλιπές καύσιμο – εμπόρευμα και το πλοίο είχε τις δικές του δεξαμενές πλήρεις… Κάπως έτσι, κινήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, όταν πήγε στη Μυτιλήνη μαζί με τον «υπερπρωθυπουργό» Ολλανδό Φάιμαν για να επιτηρήσουν μαζί την κατάσταση με τους λαθρομετανάστες…, όπου η «αυτοψία» απέδειξε ότι «δεν υπάρχουν «μετανάστες»!!!
Και πως να υπήρχαν, άλλωστε, αφού προηγουμένως είχε δοθεί εντολή μετακίνησής τους στο λιμάνι του Πειραιά (όπου «κατέπλευσαν» -την ώρα που Τσίπρας και Φάιμαν «πατούσαν» στην Μυτιλήνη- με τρία επιβατηγά πλοία τουλάχιστον 5.000!!!), ενώ άλλες 7.000 από αυτούς μετακινήθηκαν τεχνηέντως, για να αποφευχθούν τυχούσες διαμαρτυρίες και πιθανά έκτροπα…. Αποτέλεσμα και «συμπέρασμα» του πρωθυπουργικού «σόου»; Η Μυτιλήνη δεν έχει ούτε λαθρομετανάστες, ούτε πρόσφυγες…! Απίστευτο και όμως αληθινό… Άρα, η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα από την λαθρομετανάστευση…!!!

Επικοινωνιακά κόλπα για... χαχόλους

Κατά τα λοιπά, για ευνόητους λόγους ασφαλείας, η επίσημη αποστολή προστατευόταν από μεγάλη αστυνομική δύναμη, ώστε να είναι αδύνατη κάθε προσέγγιση του κυβερνητικού κλιμακίου. Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν την επίσκεψή τους από το λιμάνι της Μυτιλήνης, παρακολουθώντας την εν πλήρη τάξη (σε σειρές του ενός ατόμου) επιβίβαση 2.466 προσφύγων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μπροστά στο πλοίο υποδέχτηκαν τους κ.κ. Τσίπρα και Φάιμαν ο καπετάνιος και μέλη του πληρώματος.
Ακολούθως, το ζεύγος των επιτηρητών – επιθεωρητών (Τσίπρας και Φάιμαν) επισκέφθηκαν το κέντρο φιλοξενίας στην τοποθεσία Καρά Τεπέ, ενώ πραγματοποίησαν αυτοψία και στα κέντρα φιλοξενίας της Μόριας και του ΠΙΚΠΑ. Η χθεσινή εικόνα δεν ήταν ίδια με αυτήν του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και των προηγούμενων ωρών στη Λέσβο, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία μεταγωγής.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στις εγκαταστάσεις υποδοχής - ταυτοποίησης, ο Αυστριακός καγκελάριος υποσχέθηκε την αποστολή 100 Αυστριακών υπαλλήλων (στελέχη) σε Ελλάδα και Ιταλία για να βοηθήσουν στην επάνδρωση των κέντρων.

Εν κατακλείδι, οι συνθήκες ήταν ιδανικές για τους λαθρομετανάστες και το νησί της Μυτιλήνης, ασχέτως εάν το προηγούμενο διάστημα (μέχρι και το βράδυ της προηγούμενης ημέρας…) το νησί παρουσίαζε την αντίστροφη εικόνα, αφού είχε «βουλιάξει» από πρόσφυγες – μετανάστες…

Οι «σωληνώσεις του καραβιού» της κυβέρνησης λειτούργησαν άψογα και εξαφάνισαν χιλιάδες ανθρώπους, για λόγους επικοινωνιακούς. Τώρα, τι θα συμβεί εάν η Ευρώπη αποφασίσει να επιστρέψει μερικές δεκάδες χιλιάδες, αφού η κατάσταση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα είναι διαχειρίσιμη, ίσως θα έπρεπε να το σκεφτούν οι «καμμένοι εγκέφαλοι» της κυβέρνησης, που αρέσκονται να στήνουν επικοινωνιακά παιχνίδια, που έχουν κοινό παρονομαστή την παραπλάνηση και καταλήγουν να επιβαρύνουν τους πολίτες και την χώρα…

«Βιομηχανία» κατασκευής πλαστών εγγράφων για τους λαθρομετανάστες

Κι ενώ οι κ.κ. Τσίπρας και Φάιμαν «λιάζονταν» στην Μυτιλήνη, τεράστια φάμπρικα διακίνησης παράνομων μεταναστών αποκαλύφθηκε από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη 12 ατόμων, τα οποία κατάφεραν να εκθέσουν το σύστημα ελέγχων ασφαλείας ακόμα και στα αεροδρόμια.
Το κύκλωμα διέθετε «επιστήμονες» στην πλαστογράφηση διαβατηρίων, εργαστήρια κατάρτισης κάθε είδους πλαστών εγγράφων και διασυνδέσεις σε γειτονικές χώρες προκειμένου να εξυπηρετεί κατά δεκάδες τους… πελάτες του.
Οι διακινητές διαφήμιζαν ότι παρέχουν τα πιο πιστά αντίγραφα διαβατηρίων και άμεση έξοδο από την Ελλάδα προς χώρες της Ευρώπης, είτε αεροπορικώς είτε οδικώς. Η «ταρίφα» που έπαιρναν από τον κάθε μετανάστη κυμαινόταν από 2.300-3.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, το κύκλωμα είχε εξυπηρετήσει τουλάχιστον 100 πρόσφυγες με τα κέρδη τους να υπολογίζονται περίπου στα 300.000 ευρώ. Οι δράστες είχαν απλώσει τα «δίχτυα» τους στο κέντρο της Αθήνας, όπου συγκεντρώνεται πλήθος μεταναστών, προκειμένου να αλιεύει ενδιαφερόμενους πρόσφυγες.
Οι Πακιστανοί δουλέμποροι προωθούσαν τους μετανάστες μέσω λιμανιών, αεροδρομίων αλλά και του μεθοριακού σταθμού της Ειδομένης. Τα εργαστήριά τους εντοπίστηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας και ερευνήθηκαν εξονυχιστικά από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δρούσαν τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο φροντίζοντας να πείθουν τους πελάτες τους να μην μιλήσουν στην Αστυνομία ακόμα και αν κάτι πάει στραβά και συλληφθούν με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Αυτό που προκαλεί προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι τα διαβατήρια-μαϊμού που πουλούσαν ήταν τόσο καλής ποιότητας που μπορεί να κατάφερναν σε κάποιες περιπτώσεις να περάσουν και από τους αυστηρούς ελέγχους στα αεροδρόμια.
Εκτός από τα 12 άτομα που συνελήφθησαν ως μέλη της σπείρας, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ακόμα ένα άτομο για κατοχή πλαστών εγγράφων, όπως και σε αλλοδαπό για διοικητική απέλαση. Για τους 12 σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Τέλος, θα πρέπει η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, να κατανοήσουν ότι εάν κλείνουν τα μάτια σε ένα πρόβλημα ή εάν επιλέγουν να "κρύβουν κάτω από το χαλάκι" τα προβλήματα αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά δεν υπάρχουν... Τα προβλήματα απαιτούν αντιμετώπιση και, ιδιαίτερα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης απαιτεί λύσεις σοβαρές και όχι επικοινωνιακά ή λεκτικά παιχνίδια...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]