Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

1,66 εκατ. στοιχίζει ο κ. Σουλτς στους Ευρωπαίους φορολογούμενους

Οι Γερμανοί έκαναν τη λιτότητα «σημαία», αλλά για τους... άλλους, εξ όσων προκύπτουν τουλάχιστον από την ετήσια έκθεση των οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου.

Κι αυτό, γιατί ο επιφανής Γερμανός γραφειοκράτης των Βρυξελλών και πρόεδρος του Κοινοβουλίου της ΕΕ, Μάρτιν Σουλτς, μόνο λιτό βίο δεν διάγει, αφού ως πρόεδρος απασχολεί δύο οδηγούς για τις δύο λιμουζίνες που διαθέτει για να μετακινείται, αλλά και... 35 βοηθούς!

Έτσι, πέραν του μισθού του που ανέρχεται σε 306.819 ευρώ, ο κ. Σουλτς, ο οποίος είχε υποσχεθεί την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα σε περίπτωση που επικρατούσε το «Όχι» στο δημοψήφισμα, κοστίζει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιπλέον 1.351.630 ευρώ, ποσό στο οποίο υπολογίζεται ότι ανέρχονται οι απολαβές της «στρατιάς» των βοηθών του.

Η «στρατιά» αυτή περιλαμβάνει έναν εκπρόσωπο Τύπου, ο οποίος έχει πέντε συνεργάτες, δύο βοηθούς επιφορτισμένους με την ατζέντα του κι έναν κειμενογράφο. Απασχολεί επίσης δύο κλητήρες γενικών καθηκόντων που πρέπει να είναι ντυμένοι με φράκο όταν υποδέχονται τους καλεσμένους του.

Θυμηδία προκάλεσε το σχόλιο που έκανε χθες σχετικά, ο Βρετανός ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ, γνωστός για τα ευρωσκεπτικιστικά του πιστεύω, ο οποίος είπε: «Η βασίλισσα της Σίβα είχε πιθανότατα λιγότερο προσωπικό και σίγουρα λιγότερους σοφέρ».

Για την ιστορία, ο 59χρονος κ. Σουλτς είναι ευρωβουλευτής επί 21 συναπτά έτη και έχει ζητήσει από τα κράτη της ΕΕ να συμβάλλουν με μεγαλύτερες οικονομικές εισφορές.

Οι αποκαλύψεις για τον πρόεδρο της Ευρωβουλής έρχονται μόλις έναν μήνα, μετά τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως ότι οι γραφειοκράτες της ΕΕ φορτώνουν με το εντυπωσιακό ποσό των 100 εκατ. ευρώ περίπου πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί για να πληρώνονται γεύματα και ξενοδοχεία για ένα έτος (2013).

Τις κάρτες αυτές έλαβαν περίπου 13.000 υπάλληλοι της ΕΕ, άρα στον καθένα εξ αυτών αντιστοιχούσαν για φαγητό και διαμονή περί τις 8.000 ευρώ τον χρόνο. Όσο για τη χώρα προέλευσης των κατόχων αυτών των προνομιακών καρτών; Κατά κύριο λόγο το Βέλγιο.

Πηγή NewMoney


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]