Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί το Ισλαμικό Κράτος είναι φούσκα...

Ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας εξηγεί...

Οι αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εδώ και ένα χρόνο αλλά και οι ανελέητοι βομβαρδισμοί από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία την τελευταία εβδομάδα έχουν προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στις γραμμές των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Express, το Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί τεράστιες απώλειες και εάν δεχθεί χερσαία επίθεση από έναν δυτικό στρατό οι δυνάμεις του θα σκορπίσουν μέσα σε μερικές ώρες.

Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί τις εκτιμήσεις ενός ειδικού σε θέματα τρομοκρατίας, του Αφζάλ Ασράφ (Afzal Ashraf), ο οποίος λέει χαρακτηριστικά ότι «το μυθικό “κράτος” θα εξαφανιστεί μέσα σε μερικές ώρες εάν η διεθνής κοινότητα αποφασίσει να δράσει».

«Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εκδιωχθούν, εάν όχι από όλη τη Συρία και όλο το Ιράκ, σίγουρα από το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που σήμερα κατέχουν».

Και συνεχίζει: «Θα κρυφτούν σε πόλεις, αλλά εκεί δεν χρειάζεται να τους ακολουθήσει κανείς σε οδομαχίες, όπου θα χρησιμοποιήσουν και αθώους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Αφήστε τους εκεί και σε λίγο καιρό θα έχουν χάσει τον έλεγχο», είπε αναφερόμενος σε ένα υποθετικό σενάριο χερσαίας επίθεσης στο Ισλαμικό Κράτος.

Τον προηγούμενο μήνα έγινε γνωστό ότι οι μισοί περίπου μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί, ενώ πολλοί άλλοι λιποτακτούν γιατί οι μισθοί τους περικόπηκαν λόγω… οικονομικής κρίσης.

Ο Αφζάλ Ασράφ, ο οποίος είναι ερευνητής στο Ινσιτούτο – δεξαμενή σκέψης RUSI, λέει ακόμα ότι οι στρατιωτικές ικανότητες του Ισλαμικού Κράτους έχουν υπερεκτιμηθεί.

«Έχτισαν την εικόνα του υπερήρωα όταν εισέβαλαν στο Ιράκ και ο ιρακινός στρατός απλά κατέρρευσε όταν τους αντίκρισε. Αλλά αυτό δεν είχε να κάνει ιδιαίτερα με τη δική τους ικανότητα να πολεμούν, είχε να κάνει με τον ιρακινό στρατό, ο οποίος δεν είχε και ηγεσία να τον εμπνέει. Όταν έχεις στρατηγούς που το βάζουν στα πόδια, δεν περιμένεις στη συνέχεια από τους στρατιώτες να σταθούν και να πολεμήσουν».

«Ως αποτέλεσμα αυτού», συνεχίζει ο Αφζάλ Ασράφ, «έδωσαν την εντύπωση ότι είναι μακρά ικανότεροι από αυτό που πραγματικά είναι. Εάν είχαμε σοβαρές δυνάμεις να πολεμάνε σε συντονισμένες μάχες ενάντια σε αυτούς τους ανθρώπους δεν θα άντεχαν για πολύ».

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]