Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ραντάρ από τη Συρία στειροποίησαν και πάλι τουρκικά μαχητικά

Παρενόχληση από επίγεια συστήματα αεράμυνας στη Συρία δέχθηκαν -για δεύτερη ημέρα- οκτώ τουρκικά μαχητικά F-16 που περιπολούσαν κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, ανακοίνωσε την Τετάρτη το τουρκικό Γενικό Επιτελείο.

Είχε μόλις προηγηθεί μήνυμα του Αχμέτ Νταβούτογλου προς τη Ρωσία ότι η Τουρκία δεν θέλει να δει την κατάσταση να λαμβάνει διαστάσεις κρίσης με το ΝΑΤΟ -το οποίο αμφισβητεί τη ρωσική εξήγηση περί «ατυχήματος» για τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου εντός του Σαββατοκύριακου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας αναφέρεται ότι μαχητικά αεροσκάφη F-16 παρενοχλήθηκαν επί 1,5 λεπτό.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη ανάλογη καταγγελία της Άγκυρας για στοχοποίηση μαχητικών της δύο φορές από εχθρικά ραντάρ στη Συρία, χωρίς να αποσαφηνίζεται εάν ευθύνεται η Ρωσία ή η Συρία.

Στην περίπτωση μαχητικό αεροσκάφος MIG-29, άγνωστης εθνικότητας, εγκλώβισε με το ραντάρ του τα τουρκικά αεροσκάφη επί 4 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.
Σε ανάλογη πράξη προέβη, σύμφωνα με το τουρκικό επιτελείο, και επίγειο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας για διάστημα 4 λεπτών και 15 δευτερολέπτων.

Το «κλείδωμα» του ραντάρ σε αεροσκάφος θεωρείται διεθνώς εχθρική ενέργεια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]