Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Spetsnaz και S-300 "πάτησαν" στη Συρία

"Καθαρίζει" ουρανό και έδαφος η Ρωσία πριν ξεκινήσει την εκκαθάριση των τζιχαντιστών
Πανικός στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από τις κινήσεις του Πούτιν

Ο Ρώσος στρατηγός Νικολάι Μπογκντανόβσκι, αναπληρωτής αρχηγός του Ρωσικού Επιτελείου, συνοδευόμενος από μεγάλη στρατιωτική ακολουθία φτάνει στο Ισραήλ για διήμερη επίσκεψη την Τρίτη 6 Οκτωβρίου.

Ρώσοι και Ισραηλινοί συναντιόνται για να συζητήσουν την αυξημένη συνεργασία μεταξύ των δύο στρατών, σύμφωνα με το ισραηλινό σάιτ γεωπολιτικής και ασφάλειας Debka.

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ο Ρώσος υπουργός Αμύνης ανακοίνωσε την αιφνιδιαστική εμφάνιση του καταδρομικού του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, Moskva, το οποίο φέρει 64 αναβαθμiσμένους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300, στα ανοιχτά της παράκτιας συριακής πόλης Λαττάκειας.

Στρατιωτικές πηγές επεσήμαναν στο Debka ότι η Ρωσία, δίχως να έχει προηγουμένως ανακοινώσει τίποτα δημοσίως, έχει δημιουργήσει με τους πυραύλους S-300 του καταδρομικού της μια αντιαεροπορική ομπρέλα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας, το βόρειο Ισραήλ, τη νότια Τουρκία -όπου σταθμεύουν αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη στη βάση του Ιντσιρλίκ-, την Κύπρο, από όπου απογειώνονται τα βρετανικά μαχητικά, και την Ιορδανία.

Με την κίνηση αυτή, η Ρωσία μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβάλλει, εάν το επιθυμήσει, ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από όλη τη Μέση Ανατολή για αεροσκάφη που θα θεωρήσει εχθρικά.

Η παρουσία του καταδρομικού Μόσχα στις ακτές της Συρίας και κοντά στο βόρειο Ισραήλ δημιουργεί μια εντελώς νέα κατάσταση, την οποία και θα συζητήσουν Ρώσοι και Ισραηλινοί στρατιωτικοί στο Τελ Αβίβ.

Ωστόσο, ο Βλάντιμιρ Πούτιν υποσχέθηκε στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στη συνάντησή τους στη Μόσχα στις 21 Σεπτεμβρίου, ότι δεν σκοπεύει να δώσει στους Σύρους πυραύλους S-300.
Οι πύραυλοι S-300, που φέρει το ρωσικό καταδρομικό, δίνουν στην παρούσα φάση απόλυτη κυριαρχία των Ρώσων στον αέρα και αμή τι άλλο, προκάλεσαν ΜΕΓΑΛΟ πανικό στους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους…

Οι Spetsnaz ανέλαβαν δράση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, ο Ρώσος Πρόεδρος έχει ζητήσει από τις δυνάμεις του που έχουν εγκατασταθεί και επιχειρούν κυρίως από τη ρωσική βάση της Λαττάκειας, να πιάσουν και να φέρουν ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών, Ebubekir Bağdat, καθώς και όλο το επιτελείο του στην Μόσχα.

Την είδηση αυτή μετέδωσε πρώτα η αραβόφωνη εφημερίδα, Afitab-i Yezd, επικαλούμενη αποκλειστικές πηγές από το Κρεμλίνο και στην συνέχεια αναδημοσιεύτηκε και στον τουρκικό τύπο, προκαλώντας αίσθηση.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς την αποστολή αυτή έχουν αναλάβει οι περίφημες δυνάμεις των Spetsnaz (ποιος άλλωστε;) οι οποίες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών χτυπώντας πάντοτε στοχευμένα και με απόλυτη ακρίβεια βάσει στοιχείων που έχουν συλλέξει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πώς οι Spetsnaz έχουν ήδη πιάσει 500 τζιχαντιστές ως «αιχμαλώτους» και τους κρατούν προκειμένου να τους δώσουν στοιχεία για τα κρησφύγετα της ηγετικής ομάδας του ISIS και για να τους οδηγήσουν στον αρχηγό τους, τον Ebubekir Bağdat. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εξυπηρετούν αυτού του είδους τις επιχειρήσεις που γίνονται στο έδαφος.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις έως ότου εξαλειφθεί οριστικά η απειλή των τζιχαντιστών στη Συρία και όχι μόνο, αλλά ταυτόχρονα θέλει να εκθέσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους του που εξέθρεψαν τον ISIS.

Άρχισε η πρώτη συντονισμένη χερσαία επίθεση Συριακών και Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων

Για πρωτη φορά από την έναρξη της τουρκικής εισβολής στην Συρία, συντελείται συντονισμένη επιχείρηση Συριακών και Ρωσικών δυνάμεων. Συγκεκριμένα στην Χάμα, χιλιάδες στρατού με υποστήριξη αεροπορίας, πυροβολικού και αρμάτων μάχης προελαύνουν ενώ οι ισλαμοφασίστες υποχωρούν άτακτα προς την αστική περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Συριακές δυνάμεις θα συνεχίσουν την επιχείρηση και εντός πόλης, αφού από εχθές είχαν ενημερώσει τους κατοίκους για την επιχείρηση. Οι ισλαμοφασιστες πάντα χρησιμοποιούν Σύριους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, γεγονός που ήθελαν να παρεμποδίσουν οι συμμαχικές δυνάμεις.

Ρωσίδα παρουσιάστρια: ¨Υπέροχος ο καιρός για αεροπορικούς βομβαρδισμούς¨

Την ώρα που συνεχίζονται οι αεροπορικές επιχειρήσεις της Ρωσίας κατά των αντιπολιτευόμενων της Συρίας και κατά της ISIS, ασυνήθιστη ήταν η ενημέρωση που έκανε σε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι μια παρουσιάστρια σχετικά με τον καιρό. Η παρουσιάστρια περιγράφοντας τον καιρό στην Συρία είπε πως ¨Στην Συρία ο καιρός είναι υπέροχος για αεροπορικούς βομβαρδισμούς¨

Το προηγούμενο Σάββατο στο κρατικό κανάλι Rossiya 24 η παρουσιάστρια στεκόμενη μπροστά στην εικόνα ενός πολεμικού αεροσκάφους ανέφερε πως ο καιρός στην Συρία θα έχει λίγα σύννεφα και πρόσθεσε πως ¨Οι ελαφρές αυτές νεφώσεις δεν θα δυσκολέψουν τις πτήσεις και δεν επηρεάζουν τα κατευθυνόμενα οπλικά συστήματα¨
Η παρουσιάστρια συνέχισε λέγοντας πως ¨Οι ειδικοί αναφέρουν πως η επιλογή του καιρού ήταν πολύ καλή για τις επιχειρήσεις.

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά των τζιχαντιστών 

Νέες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την Τετάρτη τη συριακή επαρχία Χάμα και περιοχές της γειτονικής επαρχίας Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο.

Η Ρωσία, ο κυριότερος σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, άρχισε να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία την περασμένη εβδομάδα.

Οι σημερινές επιδρομές της Ρωσίας είχαν στόχο τις πόλεις Καφρ Ζίτα, Καφρ Ναμπούνταχ, Αλ Σαγιάντ και το χωριό Αλ Λαταμίναχ στην επαρχία Χάμα, καθώς και τις πόλεις Χαν Σαϊχούν και Αλχμπίτ στην Ιντλίμπ.

Το Παρατήρητήριο κατέγραψε στην περιοχή και πυκνούς βομβαρδισμού με πυραύλους εδάφους – εδάφους.







Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]