Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν υπάρχει εθνική αντιπολίτευση

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος 


Εθνική αντιπολίτευση, σημαίνει αντιπολίτευση που θέτει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Επίσης, εθνική αντιπολίτευση, είναι η πολιτική παράταξη εκείνη που υπερασπίζεται την πατρίδα, ακόμη και αν αυτό αντίκειται στην ιδεολογία της.

Εδώ διεξάγεται μία μείζων διαπραγμάτευση, που αφορά το μέλλον της χώρας. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το «Ποτάμι» υποστηρίζουν την άνευ όρων παραδοχή των προϋποθέσεων που θέτουν οι δανειστές για να συνεχίσουν να παρέχουν ρευστότητα, ώστε η Ελλάδα να πληρώνει εις το διηνεκές τα τοκοχρεωλύσια. Η πολιτική αυτή εφαρμόστηκε πέντε χρόνια και απέτυχε.

Φυσικά, η μνημονιακή πολιτική που άσκησε η δικομματική φαυλοκρατία, εμπεριείχε και μία μεγάλη δόση υποκρισίας. Διότι, αντί οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά να πραγματοποιήσουν άμεσα τις βαθειές μεταρρυθμίσεις που θα καθιστούσαν τη χώρα δημοσιονομικά βιώσιμη (αλλά και που θα έπλητταν τα πελατειακά τους συμφέροντα), έλαβαν τα διαβόητα «ισοδύναμα μέτρα», κατακρεουργώντας μισθούς και συντάξεις, ακίνητη περιουσία, εμπόριο και κοινωνικό κράτος. Το πλήρωσαν βέβαια στις εκλογές. Αλλά έχουν το θράσος να εμφανίζονται τώρα ως υπέρμαχοι της «ευρωπαϊκής πορείας της χώρας». Ουαί υμίν, υποκριταί!

Στις τελευταίες εκλογές, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός ανέδειξε στη διακυβέρνηση τα κόμματα που απέρριψαν ως οικονομικά ατελέσφορη και κοινωνικά καταστρεπτική την μνημονιακή πολιτική. Η παρούσα κυβέρνηση προσπαθεί να μείνει συνεπής σε αυτήν την επιλογή. Οι δανειστές επιμένουν σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, υψηλά πλεονάσματα κλπ. Η συζήτηση έχει καταλήξει σε αδιέξοδο.

Σε αυτό το αδιέξοδο, τι κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Η ΝΔ του Σαμαρά αναμένει την… ιστορική της δικαίωση, που θα επέλθει από την αποτυχία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, ο Σαμαράς αποδύθηκε σε μία άνευ ουσίας και περιεχομένου επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, του τύπου της δεκαετίας του ’80. Αλλά δεν έχει αποφασίσει αν θα υπερψηφίσει ένα νέο μνημόνιο, διότι φοβάται ότι… θα είναι χειρότερο από το δικό του.

Το «Ποτάμι» είναι μερκελικώτερο της Μέρκελ, καταγγέλλει την κυβέρνηση, αλλά δηλώνει έτοιμο να… συγκυβερνήσει, εάν αυτή αποδεχθεί ένα νέο μνημόνιο. Δηλαδή τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου κι αυτά δικά μου! Το δε ΠΑΣΟΚ οδεύει προς το ιστορικό του τέλος, προσπαθώντας να αποπλύνει τα μνημονιακά του ανομήματα, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (αν θυμάμαι καλά η κυρία Φώφη Γεννηματά ήταν υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση που έφερε το Μνημόνιο το 2010) και να διαχωρίσει την θέση του από την οικογένεια Παπανδρέου, κάτι αδύνατον, διότι, χωρίς τους Παπανδρέου, όλους αυτούς δεν θα τους ήξερε ούτε ο… θυρωρός τους.

Αντιθέτως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να συσπειρωθούν έστω προσωρινά σε ένα ενιαίο μέτωπο μαζί με την κυβέρνηση, να διατρανώσουν την κοινή τους πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός όσα πλήρωσε πλήρωσε και ότι η μνημονιακή πολιτική είναι κάτι χειρότερο από κοινωνικό έγκλημα, είναι οικονομικό λάθος, και να ενδυναμώσουν μία κυβέρνηση που παλεύει αυτήν την στιγμή με τα θηρία.

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Κάνεις λάθος υπάλληλε του κρυφομνημονιακού Κουρή.
    Εθνική Αντιπολίτευση, με ήθος και προτάσεις υπάρχει.
    Είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή.
    Μην κοιτάς που "θάβεται" πανταχόθεν...
    Σύντομα θα διαπιστώσεις την ποιότητα
    μιας αληθινά Εθνικής πολιτικής δύναμης και αληθινά Αντιμνημονιακής;...
    Όχι σαν μερικούς μερικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να συσπειρωθούν έστω προσωρινά σε ένα ενιαίο μέτωπο μαζί με την κυβέρνηση, να διατρανώσουν την κοινή τους πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός όσα πλήρωσε πλήρωσε και ότι η μνημονιακή πολιτική είναι κάτι χειρότερο από κοινωνικό έγκλημα, είναι οικονομικό λάθος,"


    Δηλαδη κ.αρθρογραφε, ζητας την δημιουργια κυβερνησης "εθνικης ενοτητας" που θα αποτελειται

    απο "αντιμνημονιακους" και μνημονιακα γιουσουφακια της Μερκελ που μεχρι σημερα καθονται

    σουζα στις εντολες της και περιμενεις να εξυπηρετησουν τα συμφεροντα της Πατριδας μας!

    Περα απο αυτο, εξαλειφεται η οποιαδηποτε νομικη κινηση για αποδοση ποινικων ευθυνων σε

    αυτους που εφεραν την Πατριδα μας σε αυτα τα χαλια ,μετα και την ομολογια Ρουμελιωτη, τα

    τελευταια 5 χρονια αφου πλεον θα "συγκυβερνουν"!!

    Να δω τον Καμμενο στο ιδιο υπουργικο συμβουλιο με τον μπουμπουκο και τι στο κοσμο!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι ειναι μεσα στο κ(Υ)νοβουλιο ειναι ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ .
    Νομιμοποιουν την παράδοση της Εθνους με την δανεική σύμβαση .
    Τωρα , προςπαθουν να πασάρουν στα γιδια ΤΟΥΣ το ψευτορωμεΐκο ....
    Ο νοών νοειτω και ειναι ΗΔΗ έτοιμος , ο δε μη νοών εσαει ΚΟΙΜΗΘΗΤΩ .
    Δεχόμαστε εισβολή και αυτα που εσεις λετε ειναι απλα τρίχες κατσαρές του καθε αυτια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]