Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο: ΑΝΕΛ!

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Είναι αλήθεια πως ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Μία ομάδα τριών εργατικών ανθρώπων, με ειδικές γνώσεις στην πολιτική εντός και εκτός Ελλάδας. Βρήκαν και έναν «μπροστινό» (που φώναζε και προσέλκυε τα πλήθη μέσα από το «γυαλί») και τόλμησαν να κάνουν το θαρραλέο βήμα προς τα εμπρός, συνεπικουρούμενοι και από ταπεινούς και έμπειρους ανθρώπους της αγοράς, των ΜΜΕ αλλά και της πολιτικής.
Δεν άργησαν όμως να διαπιστώσουν πως είχαν ποντάρει σε «κουτσό άλογο» (κάποιοι λένε πως είχε ιδιοκτήτη πέραν του Ατλαντικού) και αποχώρησαν απογοητευμένοι.
Ο «μπροστινός» μένοντας μόνος, διαπίστωσε πως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είτε άδολα είτε με δόλο (τι μπορεί να κάνει η μανία της εξουσίας δεν μπορείτε να το φανταστείτε…), τους έβαλε πισινούς του και… προχώρησε. Είχε, βλέπετε και κόκκινες γραμμές, ήταν και μηχανοδηγός, και έπεισε το πόπολο να του δώσει ψήφο εκπροσώπησης.

Έλα όμως που οι κόκκινες γραμμές ξεθώριασαν!
Η Θράκη ξεχάστηκε μεταξύ υπουργείων και δεδικασμένων χρεών…
Τα Ίμια έγιναν χώρος αφ’ υψηλού κατάθεσης στεφάνου, και αναγνωρίστηκαν εμμέσως (πλην σαφώς) ως γκρίζα ζώνη…
Οι λαθρομετανάστες έγιναν παράτυποι μετανάστες...
Το Αιγαίο χώρος για βόλτες με το ελικόπτερο ή θα την θαλαμηγό του Πολεμικού Ναυτικού...
Τα ελληνοτουρκικά έγιναν ευκαιρία πατριωτικών άσφαιρων και αφόρητων κομπασμών...
Το τζαμί στο Βοτανικό αναγκαίο κακό...
Η ιθαγένεια χώρος σύγκρουσης (το ξεκάρφωμα, για να είχαμε να λέγαμε…).
Και ούτω καθεξής…
Με απλά λόγια, οι κόκκινες γραμμές μετατράπηκαν σε κόκκινα στρινγκ που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει αόρατα…

Κυριολεκτικά, θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, αλλά, δυστυχώς, είναι τραγέλαφος. Αφού αυτοί οι ένθερμοι πατριώτες συνεργάστηκαν για το καλό της χώρας (για εμάς τα κάνουν όλα, αν δεν το αντιλαμβάνεστε) με εκείνους που την αναφορά στο σύμβολο του έθνους ή την εμφάνιση της ελληνικής σημαίας την θεωρούν απόδειξη φασισμού!

Μα τω Θεώ, σκέφτομαι πως αν και ο Λεωνίδας είχε την ίδια σταθερότητα θέσεων στις Θερμοπύλες, θα βραβευόταν από τον Ξέρξη ως ο «καλύτερος φίλος των Περσών…
Δεν το συζητάω βέβαια καθόλου για την περίπτωση που ο Σωκράτης θα είχε την δική τους σταθερότητα. Είμαι βέβαιος πως θα πέθαινε από οτιδήποτε άλλο εκτός από κώνειο...

Το επόμενο διάστημα θα ανοίξει διάπλατα των κεφάλαιο των ΑΝΕΛ, δηλαδή εκείνων που απέσπασαν την ψήφο του κόσμου για να κρατήσουν τα εθνικά θέματα μακριά από τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι επειδή τις προθέσεις τους δεν έχω καμία διάθεση να τις αμφισβητήσω, απλά αναρωτιέμαι: «Αν δεν υπερασπιζόντουσαν τα εθνικά θέματα, που θα βρισκόμασταν τώρα σαν χώρα;»

Απορία ψάλτου βηγξ.
Η παράσταση αρχίζει.
Κι εμείς, ανοίξαμε και σας περιμένουμε…

Α, και μία συμβουλή φιλική προς τους έντιμους του "καραβιού": Πηδήξτε όσο είναι νωρίς. Το καράβι αυτό δεν έχει στεγανά"...

ΥΓ1: Καλό το δούλεμα μέχρι τώρα. Σας πάνε όλα "φίνα". Το που θα κρυφτείτε μετά το έχετε σκεφτεί καθόλου; Όχι τίποτε άλλο, αλλά ο "μπροστινός" σας άρχισε ήδη να κάνει πρόβες για γρήγορη είσοδο σε ελικόπτερο και... διαφυγή. Κι αν πιστεύετε ότι θα σας πάρει μαζί του, πλανάσθε πλάνην οικτράν...
ΥΓ2: Κάποιοι ισχυρίζονται πως το μεγαλύτερο πολιτικό ανέκδοτο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, αφού ο αγώνας μεταξύ των δύο αντιπάλων (ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ) για την ανάδειξη του… νικητή, αναμένεται να είναι ανελέητος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ........ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ IQ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ.......
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.........ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ........ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ IQ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ.......
      ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.........ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ..........

      Το έχει τελείως καμμένο ο Σαμαράς. Κρίμα σε όσους τον πίστεψαν.(...στο Ζάππειο)

      Τα ίδια πρόβατα θα μείνουμε αν δεν φύγουμε απο το μαντρί.
      ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΑΤΟ εγραψε

      Διαγραφή
  2. Το έχει τελείως καμμένο ο Καμμένος. Κρίμα σε όσους τον πίστεψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΜΕΝΟΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ EVER!!! XAXAXA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]