Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν «μυρίζει» εκλογές… «Βρωμάει» εκλογές!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Ξαφνικά τα είδαμε όλα! Ακούσαμε για μηνύσεις, ακούσαμε επιτέλους και ονόματα έστω και εταιρειών… Ακούσαμε την κυβέρνηση να κάνει φιλολαϊκές εξαγγελίες που θυμίζουν κάτι από «σοβαρό» «Τσοβόλα δώστα όλα»… Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλαγές στο όνομα για άλλη μία φορά του ΠΑΣΟΚ, προφανώς είτε για να ξεχάσει ο λαός το τι έχει «προσφέρει» το κόμμα αυτό τα τελευταία χρόνια είτε για να ξεχαστεί το ΑΦΜ του με τα τόσα που χρωστάει! Τέτοια κινητικότητα στην πολιτική σκηνή της χώρας ούτε η Τουρκική κορβέτα που κόβει βόλτες στην Αττική δεν έχει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει για τα καλά το τι θέλει ο λαός, αλλά και οι ξένοι επίσης. Θέλουν να τελειώνει η ολιγαρχία στην Ελλάδα. Δεν μπορεί μια ζωή να ακούμε τα ίδια και τα ίδια ονόματα να ξεζουμίζουν τον δημόσιο πλούτο. Και για το τι θα επακολουθήσει μας έδωσε μια γεύση ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κουρουμπλής. Προανήγγειλε την κατάθεσε μήνυσης εναντίον της κυβέρνησης γιατί με τροπολογία της στις 13 Μαρτίου χάρισε 1 δις ευρώ στην Motor Oil και στα ΕΛΠΕ. Ζήτησε επίσης και κάτι άλλο πολύ σωστό και σοβαρό. Ζήτησε να ελεγχθεί το πόθεν έσχες εκείνων που ενέκριναν τα δάνεια αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Δεν μπορεί να υπάρχει τόσος πλούτος στην Ελλάδα και παράλληλα και τόση φτώχεια η οποία συνεχώς αυξάνεται. Προφανώς στην χώρα μας γίνεται ο «κλέψας του κλέψαντος» με την έννοια ότι δεν βάζουν το χέρι στο μέλι μόνον οι «μεγάλοι» αλλά και οι από κάτω… Όποιος μπορεί… Μας έρχονται στο νου τα λόγια του γνωστού επιχειρηματία Μουζάκη που όταν τον ρωτούσαν γιατί δεν κλέβει το δημόσιο έλεγε ότι αν κλέψει αυτός το δημόσιο μετά οι υπάλληλοι του θα κλέβουν και εκείνον ακολουθώντας το παράδειγμα του!

Τα περιθώρια για σκίσιμο των μνημονίων είναι απειροελάχιστα… Οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να αλλάξει το κλίμα και να έλθει και η πολυπόθητη ανάπτυξη μόνον μέσω αυτού του τρόπου μπορεί να το επιτύχει. Και τα κέρδη θα είναι πολλαπλά. Γιατί οι ξένοι επενδυτές δεν θα θεωρούν πλέον ότι το παιχνίδι είναι «στημένο», και θα μπορούν να μετέχουν σε ένα γνήσιο και ελεύθερο ανταγωνισμό στην Ελλάδα. Συν τοις άλλοις θα σταματήσουν και οι όποιοι «Ελληναράδες» επιχειρηματίες να περνούν μέσω τρόϊκας ότι είναι απλά καλό για τα συμφέροντα τους και που δεν έχει καμία σχέση με την πολυπόθητη και αναγκαία μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα.

Εκεί είναι που έχασε το παιχνίδι προσωπικά ο κ. Σαμαράς. Γιατί αδιαφόρησε για τα καυτά θέματα όπως η διαφθορά, η μεγάλη και μικρή φοροδιαφυγή… Έγινε ένας απλός διαχειριστής των εντολών της τρόϊκας και δεν ασχολήθηκε καθόλου με την ουσία των πραγμάτων. Έκοψε με μεγάλη επιτυχία, αυτό το παραδεχόμαστε, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα επικουρικά, την περίθαλψη, την κοινωνική πρόνοια, διέλυσε τον κοινωνικό ιστό, τον στυλοβάτη αυτής της χώρας, την μεσαία τάξη, και από εκεί και πέρα μηδέν…

Και τώρα τι προσπαθεί να κάνει; Αφού διαμέλισε ανθρώπους τώρα έρχεται να τους βοηθήσει να αγοράσουν πρόσθετα μέλη!!! Γιατί αυτό κάνει στην πραγματικότητα. Τώρα ΘΑ μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, τώρα ΘΑ καταργηθούν τα τεκμήρια, τώρα ΘΑ μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, τώρα ΘΑ ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια, τώρα ΘΑ και ΘΑ σπάσε βρε παραμυθά… Είδατε από τα πολλά ΘΑ που υπόσχονται οι άλλοι μπερδευτήκαμε και εμείς και το «γυρίσαμε» στο πασίγνωστο λαϊκό τραγούδι «ο παραμυθάς»…

Τα πολιτικάντικα παιχνίδια της κυβέρνησης είναι τόσο παλιά, και τόσο ξεπερασμένα όσο και οι ίδιοι οι πολιτικοί που μας κυβερνούν και που ανήκουν στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάτι κάνουν με τα σκάνδαλα που βγαίνουν στην φόρα κατά καιρούς. Μάθαμε τελευταία για τα εμβάσματα δημοσίων υπαλλήλων στο εξωτερικό, την περίπτωση με τα σκάνδαλα της ΠΑΣΕΓΕΣ, τους 40 «μεγάλους» της Λίστα Λαγκάρντ που θα εξετάσουν τώρα οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και άλλα παρόμοια.

Από ουσία όμως; Μηδέν… Θυμηθείτε ότι αυτοί οι κύριοι που κυβερνούν σήμερα την χώρα θα κάνουν ήρωα και θύμα πλεκτάνης και τον Άκη Τσοχατζόπουλο!!! Κανένας άλλος δεν τσέπωσε μαύρα και μίζες στην Ελλάδα; Κανένας άλλος δεν ξέπλυνε; Πότε θα πάει μια υπόθεση στο δικαστήριο για να μάθουμε όλοι την αλήθεια; Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι οι υποθέσεις διαφθοράς νομοθετήθηκε να διεκπεραιώνονται και να δικάζονται κατά προτεραιότητα. Είδε κανένας από εμάς να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Λέτε να φοβούνται ορισμένοι παράγοντες της δημόσια ζωής τίποτα; Να φοβούνται τους ίδιους τους κατηγορούμενους; Γιατί άραγε;

«Παλιά» είχαμε θαυμάσει την Εισαγγελία Αθηνών για το έργο της υπό την διοίκηση της κυρίας Ε. Ράικου. Έγινε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με την ίδια αφρόκρεμα των Εισαγγελέων και κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι υπάρχει!!! Λέτε ξαφνικά να άλλαξαν χαρακτήρα οι Εισαγγελείς; Λέτε να βαρέθηκαν το έργο τους; Λέτε να έγιναν μέρος του συστήματος; Φυσικά και όχι… Κάτι άλλο έχει συμβεί…

Πώς να σας το εξηγήσουμε; Να βρε παιδάκι, πως ο εκλεκτός της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων του ο κύριος Παναγιώτης Καραγιάννης γίνεται προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και σε ένα μήνα του δίδουν προαγωγή και τον αναγκάζουν να φύγει από την θέση που τον επέλεξαν αξιοκρατικά οι συνάδελφοι του; Όταν μάλιστα και στο παρελθόν και άλλος συνάδελφος του προήχθη και παράλληλα διατήρησε την θέση αυτή… Λέτε να μην ήταν αρεστός σε κάποιους ο κ. Καραγιάννης; Να μην μπορούσαν να τον «ελέγξουν»; Μπααααα…..

Τον κόσμο όμως δεν τον ενδιαφέρουν πια όλα αυτά. Ξέρετε τι τον ενδιαφέρει; Ότι το 2013 τα ελληνικά νοικοκυριά έχασαν από το διαθέσιμο εισόδημά τους άλλα επιπλέον 14 δισ. Ευρώ! Το ότι μέσα σε μια τετραετία έχασε από το εισόδημα ο λαός λόγω των Μνημονίων 48,4 δισ. ευρώ... Και τώρα η κυβέρνηση θέλει να γλυκάνει τον πόνο του λαού με «καραμελίτσες» εν όψει εκλογών!!! Κλείνουμε με τους στίχους του προφητικού για την συγκυβέρνηση τραγουδιού, μια που ο λαός θα «βρει καινούργιο στέκι», από ότι δείχνουν τα πράγματα:

Μ’ έριξες στο παραμύθι, σαν να ήμουν κουτορνίθι, και τη μάσησα μαστίχα, κι έχασα ό,τι κι αν είχα.

Ως εδώ και μη παρέκει, πάω να βρω καινούργιο στέκι, δεν περνούν αυτά σ’ εμένα, κι ούτε που μετράς, κομμένα.

Σε βαρέθηκα και σπάσε, και τα μου `πες - σου `πα, άσε, όλο θα και θα και θα, σπάσε βρε παραμυθά….


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Επαναληπτικές περιφεριακές & δημοτικές εκλογές Τροιζηνίας Πόρου, αυτό βρωμάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]