Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναμένεται κύμα χιλιάδων τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Συνομιλίες CIA - Κικίλια με κωδικό «Αποδεκατισμένοι τζιχαντιστές το 2015»

Η οργή των «ηττημένων τζιχαντιστών» ύστερα από ένα χρόνο, δηλαδή το φθινόπωρο του 2015, ήταν αυτή που απασχόλησε τις συναντήσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια με τα υψηλόβαθμα στελέχη της CIA τις τελευταίες ημέρες στην Ουάσιγκτον.

Γράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ενδιαφέρθηκαν τελικώς ιδιαίτερα για τις μετακινήσεις των μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου τις τελευταίες εβδομάδες -η οποία θεωρείται μηδαμινή- αλλά για όσα θα συμβούν ύστερα από 10-12 μήνες, οπότε και αναμένεται η μεγάλη επιστροφή όσων εκ των τζιχαντιστών έχουν επιβιώσει. Ζήτησαν τότε μάλιστα να υπάρχει γενική επιφυλακή των ελληνικών διωκτικών αρχών και μυστικών υπηρεσιών με κύριο φόβο να μην αρχίσουν εκδικητικές ένοπλες επιθέσεις κατά αμερικανικών και ευρωπαϊκών στόχων σε ελληνικό έδαφος ή σε γειτονικές χώρες.

Κύριες επιπλέον υποδείξεις των αμερικανικών στελεχών, οι «τζιχαντιστές» να καταγραφούν πλήρως, να υπάρχει επαρκές δίκτυο πληροφοριών, να μη μείνουν «στάσιμοι» στην Ελλάδα και να υπάρχει πλήρης έλεγχος όσων αναχωρήσουν για τις ΗΠΑ αλλά και κυρίως για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αμερικανοί εκπρόσωποι της CIA και άλλων υπηρεσιών υποστήριξαν ότι «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους ο πόλεμος κατά του ISΙS θα έχει τελειώσει ύστερα από 10-12 μήνες με ήττα των τζιχαντιστών». Τα στελέχη των ξένων υπηρεσιών εκτιμούν ότι αντάρτες του ISIS θα έχουν αποδεκατιστεί, ενώ παραμένει άγνωστο υπό ποιες συνθήκες και με ποιες συμφωνίες θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος.

Σήμερα υπολογίζεται ότι δεν υπάρχουν περισσότεροι από τρεις έως πέντε περιπτώσεις τζιχαντιστών που απασχολούν σοβαρά τις ελληνικές διωκτικές αρχές, κυρίως για την επιστροφή τους από την εμπόλεμη ζώνη στη Μέση Ανατολή. Όμως εκτιμάται ότι από τα μέσα ως τα τέλη του 2015 θα υπάρχει κύμα «επιστροφής» χιλιάδων τζιχαντιστών -υπολογίζεται ότι είναι περίπου 2.000 - 3.000 αυτοί που έχουν φύγει από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- με άγνωστες διαθέσεις.

Κύριος φόβος είναι ότι μόλις βρεθούν σε ελληνικό έδαφος θα αρχίσουν επιθέσεις με στόχους από χώρες που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του ISIS. Ο προβληματισμός των Αμερικανών μεγεθύνεται έτι περαιτέρω από τους ισχυρούς πυρήνες φανατικών ισλαμιστών που υπάρχουν σε άλλες βαλκανικές χώρες.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]