Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έμμεσο μήνυμα της κυβέρνησης στους στρατιωτικούς

Σύρουν στην Δικαιοσύνη στρατιωτικούς, επειδή πήγαν στο υπουργείο Άμυνας

Στον φυσικό τους χώρο αποφάσισαν την 30η Σεπτεμβρίου 2011 να καταθέσουν την διαμαρτυρία τους οι ενώσεις αποστράτων αξιωματικών, αλλά φαίνεται πως η κυβέρνηση φοβάται ακόμη και την σκιά της κι έτσι αποφάσισε να «καθαρίσει» με την μέθοδο της τρομοκράτησης, στοχοθετώντας κάποιους από τους διαμαρτυρόμενους και σύροντάς τους στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από έναν -εκ των συρόμενων στην Δικαιοσύνη- αξιωματικό, τον κ. Παν. Γ. Γεωργόπουλο, Ταξίαρχο ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, την 30η Σεπτεμβρίου 2011 οι Ενώσεις των Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων κάλεσαν σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όλους τους Αποστράτους Αξιωματικούς προκειμένου να κατατεθεί διαμαρτυρία για τις τεράστιες μειώσεις των συντάξεων και μερισμάτων. Στη συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν απόστρατοι αξιωματικοί που είχαν προσέλθει από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η παραπάνω συγκέντρωση δεν είχε σκοπό ούτε να προκαλέσει ούτε να δημιουργήσει προβλήματα γι αυτό εξάλλου και δεν δημιούργησε πρόβλημα ούτε στην κυκλοφορία παρόλο τον όγκο της συγκέντρωσης.

Αποφασίσθηκε να δοθεί ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας στην τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία απουσίαζε, ο δε τότε Υπουργός κ. Μπεγλίτης απειλούσε τους συγκεντρωμένους από τα έδρανα της Βουλής.

Έτσι, δόθηκε η εντολή να παραδοθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Αξιωματικό Υπηρεσίας της Πύλης Μεσογείων!
Σε τόση υπόληψη είχε η ηγεσία του ΥΕΘΑ τους απόστρατους Αξιωματικούς. Ούτε η στρατιωτική ηγεσία η οποία σημειωτέον μετά από λίγες ημέρες ήρθε στις τάξεις των αποστράτων δεν παρουσιάσθηκε.

Μετά από αυτή την απαξιωτική συμπεριφορά, επεκράτησε εκνευρισμός και μεγάλος αριθμός των συγκεντρωμένων μπήκε από την ανοικτή πύλη στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί γι αυτή την απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Προκειμένου όμως να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι έγινε βίαιη εισβολή στο Υπουργείο και όχι είσοδος, κοινοποιήθηκαν φωτογραφίες όπου φαίνονται ραγισμένες γυάλινες πόρτες. Οι πόρτες έσπασαν από την πίεση που ασκούσαν οι πίσω στους μπροστά, προκειμένου να εισέλθουν, είναι ευτύχημα το ότι δεν τραυματίσθηκε κάποιος, αν οι πόρτες ήταν μεταλλικές θα υπήρχαν θύματα.

Αφού οι διαμαρτυρόμενοι ε.α. αξιωματικοί παρέμειναν για λίγο μέσα οι συγκεντρωμένοι κατέβηκε ο τότε Α/ΓΕΣ Φρ. Φράγκος και μετά από συζήτηση μαζί του οι εισελθόντες απεχώρησαν. Αυτά ήταν τα γεγονότα της συγκεκριμένης ημέρας.

Η Πολιτεία όμως δεν ξέχασε!!! Μετά από τρία χρόνια παραπέμπει σε δίκη τέσσερις(!) από τους εκατοντάδες Αξιωματικούς που εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου με βαριές κατηγορίες, στοχοποιώντας έτσι άτομα τα οποία, ούτε την ευθύνη της συγκέντρωσης είχαν ούτε δημιούργησαν κανένα επεισόδιο κατά την είσοδο και επαναλαμβάνω, όχι εισβολή στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου.
Η δίκη έχει προγραμματισθεί για τις 6 Νοεμβρίου 2014 στο Τέταρτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ώρα 9.00 π.μ. και οι απόστρατοι αξιωματικοί θα πρέπει να παραστούν για να καταρρίψουν την αισχρή κυβερνητική καταγγελία για… άσκηση βίας εκ μέρους των διαμαρτυρόμενων πρώην αξιωματικών.

Αντίγραφο του Κλητηρίου Θεσπίσματος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]