Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπό κατάληψη το ένα μετά το άλλο δημαρχεία της χώρας


Σε εξέλιξη συνεδρίαση στα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Το ένα μετά το άλλο δημαρχεία και κτίρια των περιφερειών τίθενται υπό κατάληψη ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης συνεδρίαση στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη. Μέλη της Ομοσπονδίας έχουν έρθει στην Αθήνα από όλη τη χώρα.

Συγχρόνως, στους δήμους διεξάγονται γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις προκειμένου να αποφασισθεί η μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Οι συνελεύσεις και οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις, ταυτόχρονα με καταλήψεις δημαρχείων, θα συνεχισθούν και αύριο, καθώς οι κατά τόπους σύλλογοι θα επιλέξουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχουν τεθεί όλα τα ενδεχόμενα κινητοποιήσεων, ακόμη και αποχή από την αποκομιδή απορριμμάτων.

Υπό κατάληψη βρίσκεται το δημαρχείο της Αθήνας

Σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων έχουν προχωρήσει από τις 7:00 το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Η Ομοσπονδία αποφάσισε χθες την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, με καταλήψεις δημαρχείων και υπηρεσιών, με αφορμή και την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει διατάξεις για την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.
Υπό κατάληψη και το δημαρχείο Αμαρουσίου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων.

Το Σαββατοκύριακο θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο ενώ το ίδιο ζητεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο. 

Κατάληψη στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης στο Ηράκλειο πραγματοποιούν καθηγητές μετά τις εξελίξεις σχετικά με τις απολύσεις και μετακινήσεις εργαζόμενων από τον χώρο της εκπαίδευσης καθώς και για τις επικείμενες καταργήσεις τομέων στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ.

Πηγές: Newsbomb, Νews.gr

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]