Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Σύγκρουση πολιτισμών»

Γράφει ο Μακεδών

«Γιατί οι ΗΠΑ είναι σε πόλεμο εναντίον μας;». Πρόκειται για το αγωνιώδες ερώτημα που απηύθυναν οι χριστιανοί της Συρίας μέσω του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή κ. Κρις Σμιθ, (R-N.J.), ο οποίος προεδρεύει της Υποεπιτροπής του Λευκού Οίκου για την Αφρική, την Παγκόσμια Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο κ. Σμιθ κάλεσε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Χριστιανών της Συρίας, οι οποίοι ρωτούν γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τους εξτρεμιστές που θέλουν να μετατρέψουν τη Συρία σε ένα ισλαμικό κράτος. Η μαρτυρία αυτή ήρθε κατά τη διάρκεια ακρόασης του Κογκρέσου σχετικά με τις θρησκευτικές μειονότητες της Συρίας.

Στην εναρκτήρια δήλωση στη συνεδρίαση της παρελθούσης Τρίτης, ο κ. Σμιθ είπε ότι οι στατιστικές δείχνουν πως «οι Χριστιανοί είναι οι περισσότερο φοβισμένοι για την ζωή και την ασφάλειά τους από ότι άλλα τμήματα του πληθυσμού της Συρίας».

Ήσαν ενδιαφέροντα αυτά που ακούστηκαν στην Υποεπιτροπή και ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν τα όσα κατά γράφονται στον διεθνή Τύπο, και τα οποία περιέργως αποσιωπά ο ελληνικός. Και φυσικά δεν αφορούν μόνον τους χριστιανούς της Συρίας. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία βρίθουν από παρόμοια περιστατικά στον ισλαμικό κόσμο.

Η διευθύντρια του Κέντρου για τη Θρησκευτική Ελευθερία του Ινστιτούτου Hudson, κατέθεσε ότι οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν ως στόχο τους Χριστιανούς με σκοπό μια "εθνο-θρησκευτική κάθαρση". Το επιβεβαίωσε και ο δρ. Τζον Έιμπνερ, Διευθύνων Σύμβουλος Διεθνούς Χριστιανικής Αλληλεγγύης (Christian Solidarity International) Δρ John Eibner, ο οποίος επίσης κατέθεσε κατά την συζήτηση - μετ’ ακροατηρίου-, και είπε μεταξύ άλλων:

«Τα θύματα μου διηγήθηκαν την θρησκευτική κάθαρση των χριστιανικών συνοικιών στο Χομς και το Qusair από ένοπλους μαχητές της Τζιχάντ οι οποίοι τους απείλησαν με θάνατο αν δεν εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», είπε. Και αποκάλυψε την μαρτυρία μας χριστιανής, που του διηγήθηκε πως, πριν φύγει από το Χομς, είχε δει μέρα μεσημέρι να αποκεφαλίζουν δημόσια μια κοπέλα Αλεβίτισσα που την έβγαλαν δια της βίας ένοπλοι τζιχαντιστές από ένα λεωφορείο.

Το «redskywarning», που μετέφερε την συζήτηση της Υποεπιτροπής, προσθέτει πως ο κ. Έιμπνερ πρότεινε, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να συνεργαστούν με την Ρωσία για την διαπραγμάτευση της ειρήνης αντί να βοηθούν τους σουνίτες μουσουλμάνους να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα ισλαμικό κράτος.

Εδώ έγκειται το πρόβλημα. Ότι ζητούν από τις Η.Π.Α. να εγκαταλείψουν μια συμπεριφορά την οποία αποφάσισαν και σχεδίασαν οι ισχυροί. Μα αυτό ακριβώς θέλουν. Τις συγκρούσεις, τους εθνοτικούς, θρησκευτικούς ή εμφυλίους πολέμους. Το χάος δημιουργούν, αν μπορεί να σταθεί αυτή η έκφραση. Οι Η.Π.Α. και άλλοι είναι τα εργαλεία.

Το βλέπουμε και εντός της Ελλάδας. Όσοι κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όσοι κλαίνε επειδή τραυματίστηκε μια χελώνα, ή μια αρκούδα, τους είδαμε ποτέ να υψώνουν την φωνή για τα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος των χριστιανών; Ο υπογραφόμενος δεν είναι ιδιαίτερα θρησκευόμενος, από πολιτικής σκοπιάς πλησιάζω το θέμα. Επειδή η «Σύγκρουση των Πολιτισμών» για την οποία μας προϊδέασε ο Χάντιγκτον είναι γεγονός.

Και οι εν Ελλάδι «ανθρωπιστές», λανθάνουν αν νομίζουν πως οι κατ’ επίφαση θρησκευτικές συγκρούσεις -ώστε να αδιαφορούν για την τύχη των χριστιανών, αφού πρόκειται για αντιδραστικούς, που δεν ταιριάζουν στην κοινωνία που θέλουν να μας επιβάλουν- είναι έτσι και στην ουσία. Προσχήματα είναι όλα αυτά. Παντού, δημιουργούν αντιτιθέμενες ομάδες. Και όσοι δεν το κατάλαβαν ακόμη, ας αναλογισθούν με τι ταχύτητα και πόσο αιφνίδια αναδείχθηκαν στην Ελλάδα δύο πολιτικοί πόλοι, που μέχρι πριν από ένα χρόνο ουσιαστικά ήσαν ανύπαρκτοι.

Υ.Γ. Επί του πιεστηρίου, όπως λένε: Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν χριστιανό ιερέα στο Σινά. Δεν είναι σοβαρό γεγονός ώστε να μας εμποδίσει να απολαύσουμε κάποιο τουρκικό σίριαλ.


Πηγή: Βόρεια



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]