Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πυρά Αρβελέρ κατά Ρεπούση για διαστρέβλωση της Ιστορίας

«Είναι δυνατόν αυτό να χαρακτηρίζεται συνωστισμός; Αστεία πράγματα. Νομίζω ότι η κυρία Ρεπούση μπέρδεψε την Ιστορία με την ιδεολογία» σημείωσε η κ. Αρβελέρ

Σκληρή κριτική στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση άσκησε η βυζαντινολόγος ιστορικός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, τονίζοντας πως είναι «άλλο να ξέρεις Ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία».

«Είναι δυνατόν αυτό να χαρακτηρίζεται συνωστισμός; Αστεία πράγματα. Νομίζω ότι η κυρία Ρεπούση μπέρδεψε την Ιστορία με την Ιδεολογία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όταν της ζητήθηκε από το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη να διευκρινίσει αν εκτιμά ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μπερδεύει τους ρόλους της, απάντησε καταφατικά.

Αναφερόμενη στα περί "συνωστισμού" στις αποβάθρες της Σμύρνης που είπε η κ. Ρεπούση, η ιστορικός και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού σημείωσε πως...

...«αν υπάρχει μια πτώση για την Ελλάδα μετά το 1453, αυτή δεν είναι άλλη από το 1922. Τότε άλλαξε ο ρυθμός του Ελληνισμού».

Πηγή: Βόρεια

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]