Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κίνδυνος πολιτικής αστάθειας στη Βουλγαρία

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για 13η μέρα...

Για τον κίνδυνο μιας παρατεταμένης περιόδου πολιτικής αστάθειας προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσχάρσκι, εν μέσω των μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα εδώ και 13 μέρες.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και σήμερα έξω από το βουλγαρικό κοινοβούλιο, την ώρα που αναμένονταν να συνεδριάσει η Βουλή, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση «Ας συναντηθούμε να πιούμε ένα φλιτζάνι καφέ μπροστά από το Εθνικό Κοινοβούλιο», η οποία δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Αρχικά, οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία συγκεντρώθηκαν έξω από την πίσω είσοδο του κτηρίου, αλλά σταδιακά άρχισαν να περικυκλώνουν ολόκληρη τη Βουλή.

Φωνάζοντας συνθήματα «Μαφία», «Παραιτηθείτε» και «Σκουπίδια», οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τους βουλευτές που εισέρχονταν στο Κοινοβούλιο.

Η συνεδρίαση της Βουλής αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας δεν λειτουργεί και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα».

«Η Βουλγαρία είναι μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, και αν η Εθνική Συνέλευση δεν λειτουργεί, αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ότι η πολιτική αστάθεια μπορεί να διαρκέσει πολύ», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να διορίσει τον Ντελιάν Πέεφσκι, μεγιστάνα των ΜΜΕ, στην ηγεσία της Κρατικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας (DANS).

Ωστόσο, ακόμα και μετά την ανάκληση της απόφασης αυτής, οι Βούλγαροι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας την παραίτηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι ο οποίος επικρίνεται για σχέσεις με ολιγάρχες και αδιαφανείς πολιτικές, καθώς και τροποποιήσεις στον Εκλογικό Κώδικα.

Sofia News Agency

Πηγή: Βόρεια

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]