Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν στριμώχτηκε και έγινε... οικολόγος!!!

Ο τουρκικός λαός ή τουλάχιστον ένα σημαντικό του τμήμα αποτελούμενο κυρίως από τη μεσαία τάξη, δίνει εδώ και δύο εβδομάδες έναν αγώνα κατά ενός πολιτικού συστήματος κι ενός πρωθυπουργού, προκειμένου να κατορθωθεί η μη μετατροπή της Τουρκίας σε ισλαμική χώρα.
Από την πλευρά του, ο τούρκος πρωθυπουργός χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί με τους διαδηλωτές και το βασικό τους αίτημα εκδημοκρατισμού της χώρας και απομάκρυνσης από το ισλαμικό μοντέλο, επέλεξε να παραμείνει στην εικονική του πραγματικότητα, διακινδυνεύοντας την πολιτική του ύπαρξη και θέτοντας την ίδια τη χώρα σε μεγάλη πολύ-επίπεδη δοκιμασία. Και αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αντί να σταθεί απέναντι στο κυρίως αίτημα και πρόβλημα που παράγει η πολιτική της κυβέρνησής του, ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε (μέσα σε ένα συγκρουσιακό κλίμα που καλλιεργείται με την προσωπική του ευθύνη) να αναδείξει το… οικολογικό πρόσωπο της κυβέρνησής του, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως έχει ήδη ηττηθεί πολιτικά (ανεξάρτητα από την τελική έκβαση των όσων διαδραματίζονται σήμερα στην Τουρκία) και έχει επιλέξει την πολιτική του «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», πιστεύοντας πως έτσι θα μεταθέσει το πρόβλημα σε έναν χώρο περισσότερο φιλικό για τον ίδιο, ενώ την ίδια στιγμή πιστεύει (και ίσως να έχει δίκιο) πως αποκτά πολιτικό άλλοθι απέναντι στους ψηφοφόρους του.

Ο οικολόγος Ερντογάν!

Ο Τσεγκίζ Σεμερτζίογλου, δημοσιογράφος της Χουριέτ, στηλιτεύει ειρωνευόμενος την πολιτική ανυπαρξία, αλλά και τα χονδροειδέστατα ψεύδη του τούρκου πρωθυπουργού για την φιλο-περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησής του, γράφοντας στην προσωπική του στήλη:
«Κάθε φράση που αναφέρει ο πρωθυπουργός, γίνεται δεκτή από τα μέλη της κυβέρνησης σαν νόμος, κανείς δεν την ερευνά..
Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως φυτεύτηκαν πρώτα είπε 3 δις και έπειτα 2,5 δις δέντρα.
Και επί μέρες τώρα όλα τα μέλη της κυβέρνησης συνεχώς επαναλαμβάνουν πως «επί των ημερών μας φυτεύτηκαν 2,5 δισ. δέντρα».
Και κανένας δεν αναρωτιέται αν μαθηματικά είναι δυνατόν να φυτεύτηκαν τόσα δέντρα μέσα σε 10,5 χρόνια.
Εγώ δεν αρκέστηκα στα 10,5 χρόνια εξουσίας του ΑΚΡ, αλλά πρόσθεσα και τα 4,5 χρόνια που ο Ερντογάν ήταν δήμαρχος. Και έκανα έναν υπολογισμό σχετικά με τα 15 αυτά χρόνια…
15 χρόνια επί 365 μέρες = 5.475 μέρες…
Διαιρώντας τα 2,5 δισ. δέντρα με τις 5.475 μέρες = 456.621…
Δηλαδή πρέπει επί 15 χρόνια ανεξαρτήτως του αν ήταν γιορτές ή είχε χιόνια, καθημερινά να φυτεύονταν 456 χιλιάδες δέντρα.
Ακόμη και αν αδιάκοπα δουλεύουν 12 ώρες την μέρα… χρειάζεται να φυτεύουν 38.000 δέντρα την ώρα!!!
Άραγε σε αυτή τη χώρα αδιάκοπα επί 15 χρόνια φυτεύονται 38.000 δέντρα την ώρα και κανένας δεν το έμαθε;
Ούτε οι υπουργοί;
Μα τι αγάπη για το περιβάλλον είναι αυτή;»
Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια
Μετά από αυτό, αποδεικνύεται, πως το ψέμα στην πολιτική αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από πολιτικούς που αποδεικνύεται ιστορικά πως επένδυσαν σε μία «virtual» (εικονική) πολιτική και εμμένουν σε αυτήν, προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν πολιτικό λόγο και αιτία συνέχισης της πολιτικής τους ύπαρξης.
Τα ψέματα του τούρκου πρωθυπουργού δεν είναι απλά χονδροειδή, αλλά προσβάλουν τη νοημοσύνη κι εκείνων που τον πίστεψαν και τον εμπιστεύτηκαν να οδηγήσει την Τουρκία σε ένα καλύτερο αύριο.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η Τουρκία παραπαίει πολιτικά και η κυβέρνησή της ακολουθεί με γρήγορο βηματισμό τα βήματα των πολιτικών της Ελλάδας, στηριζόμενη σε ψέματα, σε εξαπάτηση των πολιτών και (μακάρι να διαψευσθούμε) σε παράταση ύπαρξης και λειτουργίας της κυβέρνησης με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο και με κάθε θυσία. Και αυτού του είδους οι επιλογές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε βίαιες ανατροπές. Στην περίπτωση της Τουρκίας μία τέτοια ανατροπή μπορεί να γίνει από τους κεμαλιστές, οι οποίοι στηρίζουν με τους δικούς τους μηχανισμούς τους τούρκους διαδηλωτές. Στην περίπτωση της Ελλάδας, δυστυχώς, η ανατροπή μπορεί να επέλθει μόνο μετά από έναν πόλεμο ή ένα… θαύμα. Ίσως, το καλύτερο και για τις δύο κυβερνήσεις, θα ήταν να έβλεπαν και να αντιμετώπιζαν την πραγματικότητα που οι ίδιες δημιούργησαν, παρά να επιλέγουν την κλασσική μέθοδο του πολιτικού (και αισχρού) ψέματος...
Πληροφορίες από «Τουρκικά Νέα»
Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. αδυστακτοι εγκληματιες ειναι ολοι αυτοι που κυβερνουν κρατοι,ποσο μαλλον αυτος που κυβερνα την τουρκια δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο δεν πιστευουν πουθενα παρα μονο σε οτι εξυπηρετει τους πελατες τους και τους εαυτους τους να παραμεινουν δυνατοι στην εξουσια,ποιον κοροιδευουν μωρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]