Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακριτολογίες

Γράφει ο Ακρίτας

Άντε να γίνω κακός σήμερα, «φιλοναζί» και «αντιεβραίος».
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό συμβούλιο έχει αναγνωρίσει την Ελληνική γενοκτονία;

***

Για τους αρνητές των γενοκτονιών, ο παρακάτω ηλεκτρονικός σύνδεσμος θα τους βοηθήσει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράματα. Αλλιώς ας παραμείνουν στην κάθε Ρεπούση και στον κάθε Κασιδιάρη….

***

Η ιστορία δεν είναι μόνο είναι ερμηνεία όπως μεταμοντέρνα επιμένει η Ρεπούση(και η κάθε Ρεπούση), αλλά επίσης γεγονότα, πηγές, λόγοι, αιτιότητα, κοινωνία, άτομο και αντικειμενικότητα. Και ο μεταμοντερνισμός πάσχει από αυτά. Άλλωστε όπως λέει η Λέφκοβιτς, «το καλύτερο επιχείρημα δεν είναι αυτό που μας αρέσει ή εκείνο που παρουσιάζεται με τον πειστικότερο τρόπο αλλά εκείνο που λαμβάνει υπ' όψιν του όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Αυτό που ισχύει στα δικαστήρια, ισχύει και στην ιστορική έρευνα και πραγματικά ο νόμος και η ιστορία μοιράζονται πολλά κοινά ερ¬γαλεία όσον αφορά στον ορθολογικό και έντιμο διάλογο.»

***

Αναθεωρητής ενός ιστορικού γεγονότος, είναι αυτός που ερμηνεύει το γεγονός υπό το πρίσμα νέων στοιχείων.
Αρνητής είναι αυτός που βασίζεται σε προδιαγεγραμμένα συμπεράσματα, τα οποία αγνοούν ή απορρίπτουν τα υπάρχοντα ιστορικά στοιχεία λόγω προκατάληψης ή και εθελοτυφλίας.

***

Για τον αντιρατσισμό ο Finkielkraut υποστηρίζει ότι…
«νομίζω ότι αυτή η υπεροπτική ιδέα του «πολέμου κατά τον ρατσισμού» στα¬διακά μετατρέπεται σε μία ειδεχθώς λανθασμένη ιδεολογία. Και αυτός ο αντιρατσισμός θα είναι για τον 21ο αιώνα ό,τι ο κομμου¬νισμός ήταν για τον 20ο αιώνα. Μία πηγή βίας... Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την «αντιρατσιστική» Ιδεολογία. Φυσικά υπάρχει πρόβλημα διακρίσεων. Υπάρχει ξενοφοβικό αντανακλαστικό, είναι αλήθεια, αλλά η παρουσίαση των γεγονότων ως απάντηση στον Γαλλικό ρατσισμό είναι εντελώς λάθος. Εντελώς λάθος».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]