Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολο τον πληθυσμό της Γης φακελώνουν κάθε μέρα οι ΗΠΑ!

«Κυβερνοχαφιέδες» της κυβέρνησης των ΗΠΑ οι αμερικανικές τηλεπικοινωνιακές και διαδικτυακές πασίγνωστες εταιρείες

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη από την αποκάλυψη εκ μέρους της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν» ντοκουμέντων που αποδεικνύουν ότι ο υποτίθεται δημοκρατικών αντιλήψεων πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμασυνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερο πάθος την παρακολούθηση με ηλεκτρονικά μέσα των επικοινωνιών όλου του πληθυσμού της Γης από όσο ο απεχθής και ακροδεξιός προκάτοχός του Τζορτζ Μπους και το φασίζον νεοσυντηρητικό επιτελείο του!

Βάσει εγγράφου που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο «Γκάρντιαν», αποδεικνύεται ότι όλες οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ αλλά και όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο (Google, Facebook, Apple κ.λπ.) δίνουν καθημερινά στην κάποτε υπεραπόρρητη και σήμερα παντοδύναμη αμερικανική υπηρεσία ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των κατοίκων του πλανήτη NSA πλήρη κατάλογο όλων ανεξαιρέτως των τηλεφωνικών κλήσεων, της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, των τραπεζικών πράξεων, των ηλεκτρονικών αγορών, ακόμη και των αναζητήσεων που γίνονται μέσω Διαδικτύου σε όλον τον κόσμο! «Πρίσμα» ονομάζεται το σχετικό πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση Μπους είχε περάσει νόμο από τον Σεπτέμβριο του 2001 που έδινε το δικαίωμα στην NSA να παίρνει από τις εταιρείες επικοινωνιών όλες τις τηλεφωνικές κλήσεις. Εναν χρόνο πριν τελειώσει τη θητεία της, το 2007, κατοχύρωσε νομοθετικά την πρόσβαση της NSA και στα αρχεία των ιντερνετικών επικοινωνιών όλου του πλανήτη.

Για να διατηρήσει μια επίφαση ψευτονομιμότητας, η κυβέρνηση Μπους δημιούργησε και ένα δικαστήριο που συνεδριάζει… μυστικά (!) και χορηγεί τις σχετικές άδειες στην NSA. «Το ειδικό σώμα που τις εκδίδει με την οργουελική ονομασία Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Επιτήρησης των Πληροφοριών συνεδριάζει μυστικά. Στην πραγματικότητα αυτό θέτει τις αποφάσεις του και την αιτιολόγησή τους πέρα από κάθε αντικειμενικό έλεγχο… Οι δικαστικοί έλεγχοι των παρακολουθήσεων φαίνεται ότι είναι χωρίς εξέταση του περιεχομένου» γράφουν εμφανώς οργισμένοι στο κύριο άρθρο τους οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα βγήκε ο ίδιος και υπερασπίστηκε δημοσίως το πρόγραμμα παρακολούθησης από την κυβέρνησή του και τις κατασκοπευτικές υπηρεσίες της όλου του πληθυσμού της Γης. «Πριν εκλεγεί, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επετίθετο εναντίον της έκτασης των έκτακτων εξουσιών που είχε συντελεστεί υπό τον προκάτοχό του, Τζορτζ Μπους. Οταν όμως ανέλαβε την διακυβέρνηση, η κυβέρνησή του όχι μόνο τις διατήρησε, αλλά επέδειξε και μια απρόσμενη απόλαυση στο να ασκεί μυστική εξουσία είτε ζητώντας μυστικά εντάλματα για να παρακολουθεί τα τηλεφωνήματα ενός ειδησεογραφικού πρακτορείου (σ.σ.: υπόθεση Ασοσιέιτεντ Πρες που αποκαλύφθηκε πρόσφατα) είτε συνεχίζοντας το πρόγραμμα πληγμάτων με μη επανδρωμένα αεροπλάνα στο Πακιστάν» επισημαίνει δηκτικά στο ίδιο κύριο άρθρο η ίδια εφημερίδα.

Οπως αποκάλυψε ο «Γκάρντιαν», από το 2010 οι Αμερικανοί έχουν παραχωρήσει και στις βρετανικές υπηρεσίες κατασκοπείας πρόσβαση στο πρόγραμμα «Πρίσμα». Ανάλογες με τις ΗΠΑ εξουσίες κατασκόπευσης και φακελώματος των πολιτών της προσπαθεί με νομοσχέδιο να αποκτήσει και η κυβέρνηση της Ολλανδίας, ενώ σε αποτυχία οδηγήθηκε εν τη γενέσει της πέρυσι προσπάθεια της δεξιάςβρετανικής κυβέρνησης του Κάμερον να περάσει παρόμοια νομοθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της άρνησης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, κυβερνητικού εταίρου των Συντηρητικών. Υπό το πρίσμα αυτό, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί οι αντιδράσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο ζήτημα υπήρξαν άκρως υποτονικές.

Υποκριτικές υπήρξαν και οι αντιδράσεις της Κομισιόν, παρόλο που υποτίθεται ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών. «Η Κομισιόν φαίνεται ότι έχει υποκύψει σε προηγούμενες περιπτώσεις στην πίεση των ΗΠΑ να απαλύνει τους νέους κανόνες της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων προκειμένου να διευκολύνει τη συλλογή πληροφοριών εκ μέρους των ΗΠΑ» γράφουν με μόλις καλυπτόμενη περιφρόνηση προς τους οσφυοκάμπτες γραφειοκράτες της ΕΕ οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Το κωμικοτραγικό είναι ότι βουλευτές και γερουσιαστές των ΗΠΑ έχουν καταγγείλει ως «κίνδυνο για την ασφάλεια» την κινεζική εταιρεία προμήθειας τηλεπικοινωνιακού υλικού Χουαγουέι επειδή τα μηχανήματά της ενδεχομένως επιτρέπουν στην κινεζική κυβέρνηση να παρακολουθεί τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με το εξωτερικό! Πόσο κούφιοι και γελοίοι αποδεικνύονται αυτοί οι ισχυρισμοί, την ώρα που αποδεικνύεται πως όλες οι τηλεπικοινωνιακές και διαδικτυακές εταιρείες των ΗΠΑ είναι… «κυβερνοχαφιέδες» της αμερικανικής κυβέρνησης!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΣΤΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ) ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ... ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]