Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σχέδια εισβολής με την Συρία στο στόχαστρο


Το Πεντάγωνο θα αποστείλει 20.000 στρατιώτες (προς το παρόν) στην Ιορδανία

Της Lisa Karpova
Pravda
1 Μαΐου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Πληροφορούμαστε ότι το Πεντάγωνο σχεδιάζει την μεταφορά ικανής στρατιωτικής δύναμης, που αρχικά θα αποτελείται από 200 στρατιώτες και αργότερα (μέχρι τα τέλη Μαΐου) θα αυξηθεί σε 20.000. Η δύναμη αυτή θα τοποθετηθεί στην Ιορδανία με σκοπό να είναι προετοιμασμένη και σε εγρήγορση για μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, η οποία επικαλέστηκε σε σχετικό δημοσίευμά της κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ, η πρώτη στρατιωτική μονάδα θα είναι μικρή. Θα περιλαμβάνει 200 στρατιώτες και θα αποσταλεί από την 1η Τεθωρακισμένη Μεραρχία των ΗΠΑ στο Fort Bliss του Τέξας, στην Ιορδανία, όπου και «θα δημιουργήσει ένα μικρό αρχηγείο», όπως ανακοινώθηκε, κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία, από όπου και θα σχεδιάζει «πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως την ταχεία συγκέντρωση των δυνάμεων των ΗΠΑ, σε περίπτωση που ο Λευκός Οίκος αποφασίσει ότι μια στρατιωτική επέμβαση είναι απαραίτητη».

Σύμφωνα με μια από αυτές τις πηγές, η απόφαση αυτή συνιστά το πρώτο βήμα προς μια πιθανή εμπλοκή της Ουάσιγκτον στην στρατιωτική σύγκρουση που είναι ήδη σε εξέλιξη στη Συρία.

Η πρώτη στρατιωτική μονάδα αναχώρησε τον Απρίλιο για την Ιορδανία, ενώ «το πολύ μεγάλο μέρος του στρατεύματος θα αναχωρήσει τον Μάιο», αναφέρεται στο δημοσίευμα των L.A.Times.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης:

«Το Πεντάγωνο έχει παράλληλα εκπονήσει σχέδια για μια επέκταση της δύναμης σε 20.000 άνδρες ή περισσότερους, αν υπάρξει ανάγκη. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί μια μονάδα εκπαιδευμένη για ειδικές δράσεις, οι οποίες θα προϋποθέτουν την μεταφορά κατάλληλου εξοπλισμού για τον εντοπισμό μυστικών βάσεων με χημικά όπλα στη Συρία. Στις μονάδες αυτές θα προστεθούν και άλλες, για την προστασία του εναέριου χώρου της Ιορδανίας, καθώς και συμβατικές στρατιωτικές μονάδες οι οποίες θα είναι σε θέση να εισβάλει στη Συρία, εάν κριθεί απαραίτητο».

Μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ιορδανίας και των ΗΠΑ πήραν μέρος σε κοινές ασκήσεις με άλλες χώρες κοντά στο Αμμάν της Ιορδανίας στις 27 Μαΐου του 2012.

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Chuck Hagel, διέταξε την μετακίνηση των στρατευμάτων στην Ιορδανία, ενώ καθίσταται σαφές ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος Ομπάμα εξακολουθούν να είναι «ιδιαίτερα ανήσυχοι για την πιθανότητα έναρξης μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία».

Την ίδια ημέρα, ο αρχηγός του Κοινού Επιτελείου του Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Martin Dempsey προειδοποίησε ότι η αποστολή στρατευμάτων των ΗΠΑ στη Συρία θα μπορούσε να έχει «ανεπιθύμητες συνέπειες», οι οποίες ενδεχομένως θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

Ωστόσο, το φθινόπωρο του 2012, ο Dempsey τάχθηκε υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο τότε επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), David Petraeus, ο πρώην επικεφαλής του Πενταγώνου Leon Panetta και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Hillary Clinton. 


Προφανώς, αρχίζει να εξαντλείται η υπομονή των ΗΠΑ με τους έμμισθους τρομοκράτες λακέδες τους στη Συρία και την αδυναμία τους να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους και να αφανίζουν τον πληθυσμό της χώρας.  

Η μεγάλη μηχανή του ψέματος μπήκε για τα καλά σε λειτουργία μετά τις εκρήξεις της Βοστώνης. Οι πάτρονες των τρομοκρατών προφανώς δεν αρέσκονται στα πισώπλατα χτυπήματα από τους ίδιους τους πελάτες τους.

Οι Tσετσένοι τρομοκράτες έχουν αποσπάσει επαίνους από την Ουάσιγκτον, η οποία τους περιγράφει ως «μαχητές της ελευθερίας». Αλλά μετά από όσα έγιναν στην Βοστώνη, θα είναι δύσκολο να εξακολουθήσουν να διατηρούν αυτό τον «τίτλο». Δύσκολα θα τους πλασάρουν από τώρα και μπρος σαν «μαχητές της ελευθερίας», αφού δάγκωσαν το χέρι αυτού που τους ευεργέτησε.

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξυπνήσει η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα ο αμερικανικός λαός; Μήπως κάποια νέα τρομοκρατική ενέργεια, αυτή τη φορά από Σύριο, σε μια άλλη πόλη των ΗΠΑ σε δύο με τρία χρόνια από τώρα; Τότε οι αγαπημένοι τους «μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης» θα τους ξαναδαγκώσουν το χέρι.

Τη δουλειά τους αυτοί. Ας εξακολουθήσουν να στέλνουν κι άλλα όπλα στους τρομοκράτες που μάζεψαν μέσα στη Συρία και θα πάνε καλά. Ο κόσμος παντού τους έχει πάρει χαμπάρι και το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αποσπάσουν την περιφρόνησή του.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. "Ο κόσμος παντού τους έχει πάρει χαμπάρι και το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αποσπάσουν την περιφρόνησή του"

    ΚΧ
    Ο κόσμος τους έχει πάρει "χαμπάρι", αλλά αυτούς "καρφάκι δεν τους καίγεται". Καθόλου δεν τους ενδιαφέρει ο κόσμος. Ο κόσμος που έμαθε για το φιάσκο με τα πυρηνικά του Σαντάμ, αλλά τίποτα δεν έγινε στη συνέχεια. Εκτός από το ότι εξακολουθούν να σκοτώνονται μεταξύ τους εκεί κάτω στο Ιράκ, που ήταν και ο κυρίως στόχος των απελευθερωτών, δημοκρατών κλπ., πολιτισμένων δολοφόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τσετσένοι "δάγκωσαν το χέρι αυτού που τους ευεργέτησε". Έτσι δεν συμβαίνει πάντα μεταξύ κατεργαραίων και μαφιόζων; Και στη Συρία έχουμε να δούμε πολλά από τον αχταρμά των πληρωμένων "ευεργετηθέντων" που σφάζουν χριστιανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολες αυτες οι αρλουμπες που λενε οι Αμερικανοι στοχο εχουν μονο την εσωτερικη καταναλωση και χειραγωγηση. Ξερουν οτι καταλαβαινουμε...Και λοιπον ??? Τι μπορουμε να τους κανουμε?????Να καταφυγουμε στον ΟΗΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]