Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν έχει πια νόημα η Πρωτομαγιά…


Του Στρατή Μαζίδη

Πρώτη Μαΐου σήμερα. Εργατική Πρωτομαγιά. Δεν είναι αργία. Είναι απεργία. Έτσι δε λένε κάθε χρόνο; Άσχετα αν φρακάρουν οι δρόμοι που οδηγούν στην εξοχή και τις παραλίες.

Το λαϊκό κίνημα δικαιώνεται σε οργανωμένες πλαζ και καφετέριες στην Πλάκα.

Πλάκα πλάκα, όμως, για ποια απεργία μιλάμε;

Για να προκύψει απεργία απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη εργαζομένων. Υπάρχουν τέτοιοι σήμερα;

1.500.000 άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα με τη σχέση ανάμεσα σε εργαζόμενο και μη οικονομικά ενεργό άτομο να έχει πάρει αρνητική κλίση υπέρ του δεύτερου.

Αλλά και αυτοί που θεωρητικά ακόμη εργάζονται, πόσοι μπορούν να θεωρηθούν ως τέτοιοι; Δηλαδή τα τετράωρα των € 200,00, τα 8ωρα των € 376,00 και οι πρακτικές δίχως ούτε καν τα ναύλα, θεωρούνται εργασία;

Εμένα μου φέρνει κάτι ανάμεσα σε χόμπυ ή σκλαβιά. Πάντως, όσοι προσφέρουν υπηρεσίες με αυτό το καθεστώς δεν πρέπει να λογίζονται ως εργαζόμενοι.

Τι νόημα, λοιπόν, έχει πια η εργατική Πρωτομαγιά, όταν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι; Δεν είναι κοροϊδία; Με πρώτα και καλύτερα τα συνδικάτα των κάποτε εργατοπατέρων και μετέπειτα βουλευτάδων;


Πηγή: Free Pen

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ίσως η Πρωτομαγιά να αποκτήσει αναγκαστικά από δω και πέρα το νόημα που έχασε εδώ και αρκετά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις οχτω ωρες μας τις εδωσε ο κακος Μεταξας και οι δημοκρατες , ταχα οι καλοι και ανθρωπιστες , μας την αφαιρεσαν κατοπιν εντολων , οχι του λαου παντως .
    Τωρα αυτα τα κουμουνιστικα περι απεργιων και λοιπες μπουρδολογιες ηλθε ο καιρος να μαθευτουν μεσω σφαγων και λιμοκτονιων .
    Η πρωτομαγια ειναι παναρχαια Ελληνικη εορτη και την λερωσαν και αυτη οι δημοκρατες δηδεν αριστεροι με τους ταχα δεξιους δημοκρατες και τα λοιπα αποβρασματα της πολιτικης σαπιλας και μαντριων .
    Συμβολιζει αλλες προαιωνιες διαχρονικες αληθειες .
    Καλη φωτηση εν Κυριο και καλη Ανασταση στο Εθνος και στις Ελληνικες Ορθοδοξες ψυχες μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]