Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολιτική… με όρους ποδοσφαίρου


Η εμμονή σε ξεπερασμένες τακτικές οδηγεί στην καταστροφή…

Οι ευρωπαϊκοί λαοί προτιμούν μια εθνοκεντρική Ευρώπη από μια διεθνιστική, όπως έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση. Ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός της παγκοσμιοποίησης καθώς και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» των Βρυξελλών δεν αρέσουν στους Ευρωπαίους και ειδικά στους Νότιους, οι οποίοι κρατούν ζωντανό το ελληνικό τους ταπεραμέντο.

Ο συγκεκριμένος ευρωσκεπτικισμός αποτελεί πίεση στους Ευρωπαίους πολιτικούς, προκειμένου να βρουν λύση στο θέμα «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση». Ωστόσο τα οικονομικά συμφέροντα εντός της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι τόσα πολλά που αποκλείουν την προοπτική μιας ισότιμης συμμετοχής των εθνών-κρατών στην ΕΕ, μιας και στην πολιτική επικρατεί διαχρονικά το δίκαιο του ισχυρού.

Πέραν τούτου, το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης επιδιώκει τον διαμελισμό της Ευρώπης σε μικρότερες περιφέρειες και την μετέπειτα τυφλή συμμετοχή της στην διοικητική ένωση του πλανήτη. Δεν είναι τυχαίες οι ταυτόχρονες κινήσεις για αυτονομία διαφόρων περιοχών (π.χ. Σκωτία, Καταλονία κ.α.).

Στην Ελλάδα οι «πολιτικοί» αρνούνται να αποδεχθούν την συγκεκριμένη πραγματικότητα και επιμένουν πεισματικά στο να κρατούν στο μυαλό τους ζωντανή την ευρωπαϊκή ιδέα που διδάχτηκαν στα πανεπιστήμια, η οποία δυστυχώς θα παραμείνει μόνο ιδέα. Η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο βήτα, το οποίο οφείλει να εμπεριέχει, εκτός των άλλων, το πραγματικό πολιτιστικό υπόβαθρο του Ελληνισμού το οποίο πιάνει, όπως ο σταυρός, Βορρά, Νότο, Ανατολή και Δύση.

Σε περίπτωση που διαλυθεί η ΕΕ, η Ελλάδα τι θα κάνει; Θα ακολουθήσει κι αυτή στα τυφλά το άρμα της παγκόσμιας διαπλοκής ή θα προσπαθήσει να ισορροπήσει, προκειμένου να μην ξεπουληθούμε ολοκληρωτικά σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο;

Καλή λοιπόν η θεωρία περί «ισότιμης Ευρώπης των λαών», αλλά όταν κάτι δεν προχωράει, επιβάλλεται η αλλαγή στρατηγικής. Το ίδιο συμβαίνει και στα ομαδικά αθλήματα (βλ. ποδόσφαιρο) . Όσο μια ομάδα επιμένει σε μια αποτυχημένη τακτική στο τέλος θα γνωρίσει την συντριβή, ο προπονητής θα παραιτηθεί και οι παίκτες θα προπηλακιστούν από τους οργισμένους φιλάθλους.

Εν κατακλείδι, η Ελλάδα χρειάζεται αποφασισμένους παίκτες με προπονητή «τριπλαδόρο», ρεαλιστή που να αγαπάει πάνω απ’ όλα την ομάδα και όχι την λίγκα στην οποία αγωνίζεται… 

Πηγή: Πυγμή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν ειναι θεμα πολιτικης αλλα Εφιαλτων . Οι οποιοι ειναι ακρως επικινδυνοι για το Εθνος ΜΑΣ που ειναι και το ζητουμενο .
    Τα αλλα Εθνοι , ας κανουν οτι θελουν . Εμεις μπορουμε και μονοι μας . Παντα μονοι μας ειμαστε στον δρομο της Ιστοριας μας .
    Κυπρος -Κρητη - Μακεδονια - Θρακη μας ελεγχουν τον Πλανητη υλικα αλλα και πνευματικα ολος ο Ελληνισμος .
    Εχουμε οδηγηση τον πλανητη και τον εκπολιτισαμε επι πολλες εκατονταδες αιωνες .
    Δεν εχουμε αναγκη παρα μονο τον Θεο μας που μας εδωσε τον τοπο τουτον που ειχε κρατηση για τα Γεραματα Του , συμφωνα με τους Ρωσους Ορθοδοξους μοναχους .
    Ο καθε παγκαλος και γεωργιαδης με τις μπουρδοθεωριες των αφεντικων ΤΩΝ , δεν ειναι παρα αδεια πουκαμισα ,η δε βουλη ΤΟΥΣ ο καρκινος ΜΑΣ .
    Καλη Ανασταση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]