Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία κερδίζει τρισεκατομμύρια από την Ε.Ε.


Η Γερμανία κερδίζει τρισεκατομμύρια από το ευρώ και μια πιθανή έξοδός της από την ευρωζώνη θα οδηγούσε σε κατάρρευση της οικονομίας της και παγκόσμια οικονομική κρίση.

Αυτή είναι η απάντηση που δίνει έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann στους πολέμιους του ευρώ και στους νοσταλγούς του μάρκου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία οι πολέμιοι του κοινού νομίσματος επιδιώκουν δυναμική παρουσία στην πολιτική σκηνή του Βερολίνου, η εν λόγω ανάλυση βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

«Το ευρώ προσφέρει στη Γερμανία ως επί το πλείστον πλεονεκτήματα. Σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις των ευρωσκεπτικιστών, η Γερμανία αντλεί σε τελική ανάλυση τεράστια οφέλη από το κοινό νόμισμα. Αυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που η Γερμανία αναγκασθεί να διαγράψει μέρος των αξιώσεών της από τα διάφορα πακέτα στήριξης των χωρών της κρίσης», δηλαδή στην περίπτωση που γίνει κούρεμα του επίσημου χρέους χωρών όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, ακόμη και η Ιταλία.

Σύμφωνα με το μοντέλο της ανάλυσης, εάν σήμερα η Γερμανία εγκατέλειπε το ευρώ, το ΑΕΠ της θα μειωνόταν κάθε χρόνο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, με συνέπεια την αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 200 χιλιάδες. Εάν όμως παραμείνει η χώρα στην ζώνη του κοινού νομίσματος, στο διάστημα μεταξύ 2013 και 2025 θα προέκυπτε για τη Γερμανία ένα κέρδος ύψους 1,2 τρισ. ευρώ, από τα οποία θα ωφελούνταν και οι πολίτες, υπογραμμίζεται στην μελέτη.

Οι συντελεστές της έρευνας υπογραμμίζουν ότι η ανάλυσή τους βασίστηκε σε ένα μοντέλο και ότι στην πραγματικότητα, εάν η Γερμανία εγκατέλειπε το ευρώ θα ακολουθούσε κατάρρευση της ευρωζώνης και μια παγκόσμια οικονομική κρίση.

Πηγή: Newpost

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]