Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημοψήφισμα στην Ελβετία για την απαγόρευση πώλησης χρυσού!

Δημοψήφισμα θα γίνει στην Ελβετία για την απαγόρευση της πώλησης χρυσού από τα διαθέσιμα της κεντρικής τράπεζάς της (Swiss National Bank, SNB) και την υποχρέωση της τελευταίας να διατηρεί τουλάχιστον το 20% του ενεργητικού της σε χρυσό, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Χθες, η καγκελαρία της Ελβετίας επιβεβαίωσε ότι η πρωτοβουλία «Σώστε τον ελβετικό χρυσό μας» – επικεφαλής της οποίας είναι μέλη του υπερσυντηρητικού Λαϊκού Κόμματος – συγκέντρωσε 106.052 νόμιμες υπογραφές για τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος, υπερβαίνοντας τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό των 100.000 υπογραφών.

Σύμφωνα με τους όρους της πρωτοβουλίας «Σώστε τον ελβετικό χρυσό μας», η SNB θα έπρεπε να επαναπατρίσει τα αποθέματά της σε χρυσό που φυλάσσονται στο εξωτερικό και να τα διατηρεί στην Ελβετία.

Οι υποστηρικτές της καμπάνιας για τον ελβετικό χρυσό απορρίπτουν κατηγορηματικά την ιδέα πώλησής του, υποστηρίζοντας ότι οι πωλήσεις του που έγιναν από το 2001 έως το 2006 σε χαμηλές τιμές, καθώς και πιο πρόσφατα, έχουν κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα στην Ελβετία

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο (χώρες οι οποίες έχουν απωλέσει την εθνική τους κυριαρχία λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά και πριν από αυτήν λόγω πλήρους ανικανότητας του πολιτικού προσωπικού το οποίο όμως κατείχε το "αλάθητο του Πάπα" και φυσικά καλυπτόταν από το νόμο μέσω ιδιαίτερων νομοθεσιών) δεν πρόκειται να ρωτηθούν οι πολίτες εάν πρέπει να πωληθεί ο χρυσός της χώρας τους. Εξάλλου, έχουν παύσει να είναι πολίτες (και πάλι λόγω μνημονίου και υποταγής των αντιπροσώπων - πολιτικών τους στην Γερμανία και τις διαταγές που δέχονται από το Βερολίνο) και ως εκ τούτου ως μη πολίτες δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν για τις χώρες τους, που έχουν πάψει να είναι χώρες... Αλήθεια, το Διεθνές Δίκαιο τι λέει για όλα αυτά;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]