Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψηφίστηκαν τέσσερα μνημονιακά νομοσχέδια από την κυπριακή Βουλή

Η κυπριακή Βουλή ψήφισε - κατά πλειοψηφία - τέσσερα από τα πέντε «μνημονιακά» νομοσχέδια
Τα τέσσερα νομοσχέδια αφορούν:


- Αύξηση του εταιρικού φόρου από το 10% στο 12,5%.
- Αύξηση της εισφοράς επί των τόκων των καταθέσεων, για σκοπούς άμυνας, από 15% στο 30%.
- Αύξηση του ειδικού τέλους επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, από το 0,11% στο 0,15% και - Αύξηση των φόρων κατανάλωσης, η οποία θα μπορεί να γίνεται με έγκριση της Βουλής και όχι με διατάγματα του υπουργού Οικονομικών.
Το νομοσχέδιο για εισφορά των δημοσίων υπαλλήλων, για τη διατήρηση των θέσεων των ωρομισθίων και των εκπαιδευτικών, από το 0,8% έως και 2%, αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση να καταθέσει στην Βουλή και το σχετικό Προϋπολογισμό.

Για την ερχόμενη εβδομάδα αναβλήθηκε, επίσης, η ψήφιση των κανονισμών για την υγεία που, επίσης, απορρέουν από το Μνημόνιο.

Τέλος, πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ για «πάγωμα» της πλήρωσης κενών θέσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα εγκρίθηκε από όλα τα κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ.

Πηγή: Βόρεια

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]