Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δαπάνες της Τροϊκανής Χούντας και το νομικό καθεστώς της παρουσίας της στη Χώρα μας


Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης, Νάσος Αθανασίου και Δημήτρης Στρατούλης κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχετικά με την εικόνα -ολικής- υποταγής της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εντολές της Τρόικα, κατά τη συμπλήρωση τριών ετών από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, η οποία συμπίπτει χρονικά με τη θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.

Οι βουλευτές ζητούν από τους Υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών πλήρη ενημέρωση για το νομικό καθεστώς της παρουσίας των μελών της Τρόικας στην πατρίδα μας, τον συνολικό αριθμό των απασχολούμενων συμβούλων και υπαλλήλων της, τις εγκεκριμένες δαπάνες για τα λειτουργικά της έξοδα, καθώς και το περιβάλλον φορολογικών απαλλαγών και διευκολύνσεων που απολαμβάνει στο σύνολό της.

Επιπλέον, θίγονται ευθέως στους Υπουργούς ο ρόλος και η «συνταγματικότητα» του χαρακτήρα των ενεργειών του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανικής Κυβέρνησης Γ. Φούχτελ σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση στη Χώρα μας, ενώ ερωτώνται αν εκκρεμούν δικαστικές κρίσεις εις βάρος του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα Μ. Τραά με αφορμή τη δράση και τη συμμετοχή ως ειδικού απεσταλμένου αντίστοιχου προγράμματος του Ταμείου στο Εκουαδόρ. Ακόμη, ζητείται η ενημέρωση της Βουλής για το αν επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο με το υπέρογκο ποσό των 4.000 ευρώ, που δαπανάται για την ενοικίαση πολυτελούς βίλας στη Φιλοθέη, όπου στεγάζεται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Τέλος, οι Βουλευτές Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου και Δημήτρης Στρατούλης καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να καταθέσουν αναλυτικά στοιχεία για τη σύνθεση της εν Ελλάδι αντιπροσωπείας του ΔΝΤ και τις αρμοδιότητες εκάστου αυτής, καθώς κι όλες τις δαπάνες που εκτελούνται προς όφελός της προκειμένου να σχεδιάζει -απρόσκοπτα- και να επιβάλλει στον Ελληνικό Λαό, το πλέον σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που έχει εφαρμοστεί ποτέ εντός ευρωπαϊκού εδάφους.

Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης εγγράφων
Προς τους Υπουργούς:
Οικονομικών
Εξωτερικών
Θέμα: «Οι δαπάνες της τροϊκανής χούντας, το νομικό καθεστώς παρουσίας της και ο οικονομικός δολοφόνος του ΔΝΤ»

Η θλιβερή επέτειος του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 συμπίπτει με την κυριαρχία της οικονομικής χούντας στην Ελλάδα υπό την ονομασία «τρόϊκα».
Σήμερα, τα τανκς είναι οι τράπεζες και τα βλήματα είναι τα δάνεια υποταγής.
Πέρασαν 46 χρόνια από την επιβολή της αμερικανοκίνητης δικτατορίας και σήμερα η Ελλάδα κυριαρχείται από την οικονομική δικτατορία των δανειστών.

Εδώ και μια περίπου τριετία από τότε που ψηφίσθηκε το Μνημόνιο, τον Μάιο του 2010 οι Έλληνες βλέπουν τα μέλη της τρόικας να μπαινοβγαίνουν σε υπουργεία, να συμμετέχουν σε συσκέψεις υπουργών, να δίνουν εντολές σε υπουργούς, να καθορίζουν τους στόχους, τα μέσα και τα μέτρα οικονομικής πολιτικής, με αποκορύφωμα το υποτιμητικό, για την ιστορία της χώρας, πρόσφατο φαινόμενο του Πρωθυπουργού που μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν πολέμιος του Μνημονίου, να δέχεται την τριμελή υπερκυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου για να την ικετεύσει, μήπως συναινέσει στη μείωση του Φ.Π.Α. στο σουβλάκι!

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
  • Ποιο είναι το νομικό καθεστώς παρουσίας των μελών της λεγόμενης (κατά την ευρωπαϊκή ορολογία) τρόικας κυρίων Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ, Ματίας Μορς; Καλύπτονται από τις διεθνείς συμβάσεις περί διπλωματικών αντιπροσωπειών και ποιες είναι αυτές;
  • Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των εμπειρογνωμόνων, υπαλλήλων, συμβούλων και υπαλλήλων γραμματειακής υποστήριξης που υπάγονται στην εν λόγω τριανδρία, καθώς και στον επικεφαλής της δύναμης κρούσης Γερμανό καθηγητή Χερστ Ράϊχενμπαχ και στον άλλο Γερμανό πολιτευτή εδρεύοντα στη Θεσσαλονίκη υφυπουργό Χανς- Γιοακίμ Φούχτελ;
  • Mε βάση ποιό νομικό καθεστώς ένας εν ενεργεία ομοσπονδιακός υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανικής κυβέρνησης Μέρκελ, όπως είναι ο κύριος Χανς- Γιοακίμ Φούχτελ, έχει αρμοδιότητα να κλείνει δουλειές μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δήμων και να προωθεί τουριστικές επιχειρήσεις, όπως καμαρώνει μεγάλο κανάλι σε πρόσφατο προπαγανδιστικό ρεπορτάζ του; Δηλαδή η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου- Κουβέλη διαθέτει ξένο υφυπουργό, ο οποίος ασκεί αρμοδιότητες στην ελληνική επικράτεια καθ’ υπέρβαση του ελληνικού Συντάγματος;
  • Που στεγάζονται τα γραφεία της τρόικας – Ράιχενμπαχ- Φούχτελ και ποιος επιβαρύνεται με το κόστος ενοικίου και τα εν γένει έξοδα διοικητικής υποστήριξης των γραφείων τους;
  • Ποιος φορέας καλύπτει τις δαπάνες διαμονής τους και ποιό είναι το κόστος φιλοξενίας τους μέχρι τώρα;
  • Αν τους παρέχονται από το ελληνικό δημόσιο φορολογικές απαλλαγές για εισαγωγή αυτοκινήτων, προνόμια διπλωματικών αντιπροσωπειών και διευκολύνσεις, ποια μέλη όχι μόνο της κυβερνώσας τριανδρίας αλλά και του συνόλου του προσωπικού που διαθέτουν οι θεσμοί Ευρωπαϊκής Ένωσης- Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχουν κάνει χρήση αυτών; Να κατατεθεί αναλυτικός κατάλογος.
  • Αληθεύει η πληροφορία, ότι ο μόνιμος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του ΔΝΤ Ολλανδός Μπόμπ Τράα, όταν ήταν απεσταλμένος του οργανισμού στο Εκουαδόρ, χαρακτηρίσθηκε από τις εκεί αρχές ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο» -persona non grata- γιατί, σύμφωνα με την οργάνωση Accion Ecologica, ως «οικονομικός δολοφόνος» απαίτησε από την κυβέρνηση να διαθέτει το 100 % των εσόδων από νέο αγωγό πετρελαίου για την αποπληρωμή τοκογλυφικών δανείων της υπερχρεωμένης αυτής χώρας της Λατινικής Αμερικής εις βάρος των δαπανών υγείας και παιδείας; 
Παρακαλώ να ενημερώσετε τη Βουλή, αν εκκρεμεί οποιαδήποτε δικαστική ενέργεια περί του εν λόγω προσώπου και επίσης να γνωστοποιηθεί στο Κοινοβούλιο αν το ελληνικό δημόσιο ή οργανισμός των τριών οντοτήτων της τρόϊκας, άμεσα ή έμμεσα πληρώνει, με τη μορφή επιδόματος στέγης, την πολυτελή βίλα που έχει νοικιάσει στη Φιλοθέη έναντι του ποσού των 4.000 €.

Και καλούνται να καταθέσουν:
  • Πλήρη ονομαστικό κατάλογο της εν Ελλάδι αντιπροσωπείας με την ιδιότητα του καθενός και της καθεμιάς στον αντίστοιχο οργανισμό καθώς και την αρμοδιότητά τους για την Ελλάδα.
  • Αναλυτικό κατάλογο με τις δαπάνες για χρήση γραφείων και τα παρεπόμενα έξοδα, όπως χρήση κινητών από το ελληνικό δημόσιο, έξοδα φρούρησης και λοιπές δαπάνες.
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΣΤΑΘΗΣ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]