Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σόιμπλε ζητάει τον θάνατο των μικρών χωρών της Ευρωζώνης

Σόιμπλε: Η ΕΚΤ να μειώσει την διαθέσιμη ρευστότητα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα έπρεπε να προσπαθήσει να περιορίσει την ποσότητα της διαθέσιμης ρευστότητας στην ευρωζώνη, αν και αναγνώρισε παράλληλα την «επισφαλή» οικονομική κατάσταση ορισμένων χωρών της ευρωζώνης.

«Υπάρχει πολύ χρήμα στην αγορά, κατά την άποψή μου πάρα πολύ χρήμα», είπε ο Σόιμπλε σε μια συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche.

«Εάν η ΕΚΤ προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει όση επιρροή διαθέτει για να μειώσει αυτή την μεγάλη ρευστότητα, αυτό θα ήταν καλοδεχούμενο για εμένα», τόνισε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι το ευρωπαϊκό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα έχει καταφέρει με επαρκή τρόπο να μειώσει τον πληθωρισμό κάτω από το 2%.

«Εμείς στη Γερμανία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ακόμα σε μια επισφαλή κατάσταση σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο ίδιος. Αλλά η διοχέτευση μεγάλων ποσοτήτων ρευστού στις οικονομίες τους χωρίς βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα δημιουργούσε συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Βέβαια, όλοι καταλαβαίνουν τι θα σήμαινε μία μείωση της ρευστότητας για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που ήδη υποφέρουν οικονομικά. Προφανώς, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δεν κρύβει την χαρά του, ούτε φυσικά τα σαδιστικά του ένστικτα και εμφανίζεται πλέον χωρίς καμία απολύτως διάθεση απόκρυψης των εγκληματικών σκέψεών του.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες και εάν και εφόσον οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης είχαν κάποιο πολιτικό ανάστημα (έστω και ελαφρώς κάτω του μετρίου) θα είχαν αποστομώσει άμεσα τον κυνικό Σόιμπλε, ο οποίος δείχνει αδιάφορος για την πραγματική φύση του οικονομικού προβλήματος και της κρίσης της Ευρώπης. Αλλά, οι σημερινοί ηγέτες -κυρίως των χωρών του ευρωπαϊκού νότου- είναι πιθαμιαίου πολιτικού αναστήματος και εμφανίζονται όχι μόνο ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τον Σόιμπλε, αλλά ακολουθούν -σαν μαριονέτες- τις υποδείξεις της Γερμανίας, η οποία έχει καταστεί σαφές πως δεν επιθυμεί την διάσωση κανενός πλην της εξυπηρέτησης των δικών της συμφερόντων...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]