Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Δημ.Αρ. στηρίζει τους τουρκοπράκτορες της Θράκης


Το ότι οι πολιτικοί των Αθηνών έχουν μηδενική γνώση για όσα πραγματικά συμβαίνουν στην Θράκη, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το ότι η (εκάστοτε) κυβέρνηση λειτουργεί σαν θεατής, ενίοτε δε με φοβικά σύνδρομα απέναντι σε ένα μικρό αριθμό τουρκόφρονων που λειτουργεί συντεταγμένα κάτω από τις εντολές και την ομπρέλα της Τουρκίας.
Υπάρχει, όμως, κι ένας αριθμός πολιτικών, οι οποίοι είτε έχουν μηδενικό εθνικό φρόνημα, είτε είναι έμμισθοι πράκτορες της Άγκυρας, είτε αρκούνται στο να προτάσσουν τις ιδεοληψίες τους αγνοώντας την ζημία που κάνουν στην χώρα, είτε -τέλος- ανήκουν στην παλαιά σχολή πολιτικών και μιλάνε ή καταθέτουν ερωτήσεις (που τους προωθούν διάφοροι) προκειμένου να αποδείξουν πως παράγουν κοινοβουλευτικό έργο.

Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε σε ποιά κατηγορία πολιτικών ανήκει η κυρία Μαρία Γιαννακάκη, βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. η οποία ή κατοικεί σε άλλη χώρα ή λειτουργεί ως πολιτικός εκπρόσωπος του τουρκικού προξενείου (αφού ζητά την προστασία εθνικιστών τουρκοφρόνων) ή δεν έχει την παραμικρή ιδέα για την πολύ καλή υπηρεσία που προσφέρει στην Άγκυρα και αντίστοιχα την κάκιστη υπηρεσία που προσφέρει στην Ελλάδα, μέσω της ερώτησης που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο μέσω της οποίας ζητά από το Ελληνικό κράτος να προστατεύσει τις τουρκικές ενώσεις της Θράκης.

Επειδή, λοιπόν, η κυρία Γιαννακάκη είναι απολύτως αδιάβαστη και δεν κατανοεί τι ακριβώς προτείνει στην κυβέρνηση, εμείς έχουμε να της μεταφέρουμε αδιαμφισβήτητα γεγονότα.
Έτσι, η κυρία Γιαννακάκη θα όφειλε να γνωρίζει πως ο Άρειος Πάγος έχει εκδώσει σχετική απαγορευτική απόφαση  για την λειτουργία των "τουρκικών ενώσεων". Επίσης, η εκάστοτε κυβέρνηση δεν υποχρεούται να εφαρμόζει αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά οφείλει να σέβεται διακρατικές συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει η Ελλάδα, όπως είναι η Συνθήκη της Λοζάνης, στην οποία αναγράφεται ρητά πως στην Ελλάδα υπάρχει θρησκευτική (μουσουλμανική) και όχι εθνική μειονότητα. 
Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να καταργήσει η Ελλάδα την συνθήκη της Λοζάνης, εις όφελος μάλιστα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, για να ικανοποιηθεί η "ανθρωπιστική" πλευρά της κυρίας Γιαννακάκη ή της ΔΗΜ.ΑΡ. Δεν είναι δυνατόν, μία βουλευτής ενός Ελληνικού (όπως το ίδιο ισχυρίζεται) κόμματος, να καταθέτει ερωτήσεις οι οποίες αυτομάτως γίνονται όπλα της τουρκικής διπλωματίας, τα οποία χρησιμοποιούνται εναντίον της Ελλάδας στα διεθνή φόρα, αλλά και στις Ελληνοτουρκικές συζητήσεις.

Λίγη σύνεση, λοιπόν, δεν θα έβλαπτε, όταν κάποιοι κοινοβουλευτικοί καταθέτουν ερωτήσεις. Μερικές φορές δεν χρειάζεται καν αποτέλεσμα για να καταμετρηθεί το ύψος της εθνικής ζημίας, αφού η ζημία δημιουργείται αυτομάτως με την κατάθεση μίας απλής και μόνο ερώτησης...
Εάν καποιοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι δεν γνωρίζουν ή δεν αντιλαμβάνονται ποιός ακριβώς εκπροσωπούν στο Ελληνικό (ακόμη) Κοινοβούλιο, εάν δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη έθνος (με όλα τα παράγωγά της) και εθνικό συμφέρον (ή ζημία), τότε ή θα πρέπει να μάθουν πως η σιωπή σε κάποιες περιπτώσεις είναι προτέρημα ή θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους για έκθεση σε κίνδυνο της χώρας ή να... παραιτηθούν.

Ας διαβάσουμε, όμως και την ερώτηση της κυρίας Γιαννακάκη (θυμίζουμε πως είναι βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.) στην Βουλή, όπως αυτή δημοσιεύθηκε με δελτίο τύπου, όπως το δημοσιεύθηκε στην τουρκόφωνη εφημερίδα "Τρακιανίν Σεσί" και σχολιάσθηκε από τα "Τουρκικά Νέα":

ΔΗΜΑΡ: Προστατεύστε τις τουρκικές ενώσεις της Θράκης


Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντρέα Ρουπακιώτη, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη τον καλεί να πάρει θέση σχετικά με τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βάσει των οποίων η Ελλάδα υποχρεούται να εγγράψει στο μητρώο των ελληνικών ενώσεων τις τουρκικές ενώσεις της Θράκης.
Αναλυτικά η ερώτηση της κ. Γιαννακάκη:
ΠΡΟΣ ΤOΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
«Κύριε Υπουργέ,
Στις 24 Οκτωβρίου 2012, με έγγραφό της προς τις ελληνικές αρχές, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το καθ’ ύλη αρμόδιο όργανο για την επίβλεψη της ορθής εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), επανέφερε το θέμα της αναγνώρισης από την πολιτεία της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Στο εν λόγω έγγραφο γίνεται λόγος για απροθυμία της Ελλάδας να συμμορφωθεί με τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ στις υποθέσεις Μπεκίρ Ούστα, “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” και “Εμίν και άλλοι” κατά Ελλάδος, βάσει των οποίων η Ελλάδα υποχρεούται να αναγνωρίσει και να εγγράψει στο μητρώο των ελληνικών ενώσεων, τις προαναφερθείσες οργανώσεις, με το προσωνύμιο “τουρκικός”. Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ δημιουργούν δεδικασμένο το οποίο το κράτος οφείλει να λάβει υπόψη στην εκδίκαση παρόμοιων υποθέσεων ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων. Υπό την οπτική αυτή το θέμα λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις και εγείρει ζητήματα αλλαγής πολιτικής των αρμόδιων υπουργείων.
Επειδή οι εν λόγω τοπικές μειονοτικές ενώσεις βάλλονται από πολλές πλευρές με αποτέλεσμα πολλές εξ αυτών να αναστέλλουν τη λειτουργία τους, και, επειδή η ελληνική πολιτεία οφείλει να προστατεύσει το δικαίωμα των μειονοτικών ομάδων στην ελεύθερη ίδρυση συλλόγων και να τηρήσει τις διεθνείς συμβατικές της υποχρεώσεις,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Ποια η θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;
2.Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την εφαρμογή των εν λόγω αποφάσεων του ΕΔΑΔ;»
Εφ. Τρακιανίν Σεσί   15/11/2012  

Σχόλιο από τα "Τουρκικά Νέα": 
Αντιλαμβανόμαστε βέβαια την πλήρη ασχετίλα της κ. Γιανακκάκη με οτιδήποτε αφορά την Θράκη. 
Αντιλαμβανόμαστε πως στην συγκεκριμένη επερώτηση πιθανόν να έχει παίξει ρόλο ο φίλος του πρόξενου, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ. 
Αλλά η ίδια ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει για το τι ρόλο παίζουν οι σύλλογοι για τους οποίους ενδιαφέρθηκε; 
Ενδιαφέρθηκε μήπως να μάθει ποιός χρηματοδοτεί τα ταξίδια και τις προσφυγές τους; 
Ή απλά έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε ότι χαρτί της στέλνουν από εδώ;

Προσέξετε επίσης το σημείο που υπογραμμίσαμε. Το "βάλλονται από πολλές πλευρές με αποτέλεσμα πολλές εξ αυτών να αναστέλλουν τη λειτουργία τους" , μήπως θα μπορούσε η βουλευτής του έθνους μας να μας ξεκαθαρίσει τι εννοεί;
Άποψη μας είναι φυσικά να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ, αλλά μια και μιλάμε για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, αυτό να γίνει ταυτόχρονα και  ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ. Να αποχωρήσουν δηλαδή τα τουρκικά στρατά από την Β. Κύπρο, πράγμα για το οποίο υπάρχουν πολλά καταδικαστικά ψηφίσματα για την Τουρκία από τον ΟΗΕ τα οποία παραμένουν ανεφάρμοστα…
Αλήθεια η κ. Γιαννακάκη θα ζητήσει την εφαρμογή εκείνων των ψηφισμάτων; 
Αυτό που βλέπετε παρακάτω είναι σχόλιο του γνωστού ανθέλληνα Τζεγκίζ Ομέρ της εφημερίδας Μιλλέτ της Ξάνθης για την κυρία Γιαννακάκη.


Λέει λοιπόν ο κ. Ομέρ: "Τι να πούμε άλλο… Μπράβο στην ΔΗΜΑΡ.   Πλέον στις επόμενες εκλογές μόνο η ΔΗΜΑΡ έμεινε για να κατευθυνθεί η μειονότητα… Αυτό τουλάχιστον δείχνει η κατάσταση".


Kυρία Γιαννακάκη αν ήμουν ο Τούρκος πρόξενος, θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος μαζί σας!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δεν γνωρίζει κανείς από που να πρωτογλύτώσει....
    Όλα τα μισελληνικά ιδεοληπτικά αριστρόστροφα σκουπίδια από την μιά, οι μισέλληνες εθνοπροδότες και ξεπουλημένοι από την άλλη.
    Όλοι εναντίον των Ελλήνων !!!
    Να τους διώξουμε όλους με τις κλωτσιές όσο μπορούμε ακόμη και να εκλέξουμε άλλα πρόσωπα, με μόνο κριτήριο να είναι απλά Έλληνες Πατριώτες.
    Ξυπνήστε Συνέλληνες μας πάνε σε εμφύλιο, όλους τους βολεύει.....
    Αφήστε τις πολιτικές παρωπίδες σας και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, να σώσουμε την Ιερή Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τουρκοπράκτορες δεν είναι ούτε ο αρκτούρος της Βάλια Κάλντα ούτε η καρέτα καρέτα. Είναι σφήνα μέσα στο ταλαίπωρο σώμα της πατρίδας μας και μια μέρα (και δεν θ' αργήσει) θα σας έρθει η ίδια η πέτρα που ρίχνετε, πίσω στο κεφάλι σας. Είστε σπλάχνα από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ και μεταλλαγμένα πασόκια και ήδη κατηφορίζετε για τον πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειλικρινα ειναι απιστευτο...πολεμος και εκ των εσω...η ΔΗΜΑΡ.εχει γινει σφηγκοφωλια σκετη δεν μας εφτανε η μια με την παραχαραξη της ιστοριας και την απαγορευση των πολιτισμικων μας δρωμενων,τωρα προστεθηκε και η κ.Γιαννακακη,να εκθετει την πατριδα της,στο ονομα ποιων???Πολυ ωραια ανταπαντα για τα ψηφισματα του ΟΗΕ να φυγουν οι παρανομοι τουρκοι απο την Κυπρο μας δεν εχει ευαισθησια???μονο οργη και καταθληψη μπορει να μου φερει αυτη η κινηση της συγκεκριμενης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]