Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε κατάσταση ελεγχόμενου πανικού τα τραπεζικά επιτελεία

Όσο περνούν οι μέρες από την ανακοίνωση των όρων της ανακεφαλαιοποίησης, τόσο γίνεται συνείδηση ότι ο δρόμος της επιστροφής προς τον ιδιωτικό τομέα θα απομακρύνεται…

Σε κατάσταση ελεγχόμενου… πανικού βρίσκονται πλέον οι τράπεζες. Όσο περνούν οι μέρες από την ανακοίνωση των όρων της ανακεφαλαιοποίησης, τόσο γίνεται συνείδηση ότι ο δρόμος της επιστροφής προς τον ιδιωτικό τομέα θα απομακρύνεται.

Πρώτοι αντιλαμβάνονται το …αδιέξοδο οι μικροί ιδιώτες μέτοχοι τους, οι οποίοι ξεκάθαρα βλέπουν ότι τα χαρτοφυλάκια τους κινδυνεύουν να υποστούν μεγάλη ζημία, από αυτή την εξέλιξη. Γι αυτό και σπεύδουν να “αδειάσουν” τις συμμετοχές τους.

Δεύτεροι αντιλαμβάνονται το μέλλον τους που διαγράφεται ζοφερό εμπρός τους οι περισσότεροι από τους διοικητές των πιστωτικών ιδρυμάτων. Το καθεστώς της κρατικοποίησης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος θα συντηρηθεί για περισσότερα από πέντε χρόνια και σε όλη τη διάρκεια αυτής της “μεταβατικής” περιόδου, θα πρέπει να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα που συνεπάγεται η “κρατική σκέπη”. Δηλαδή μείωση μισθού, εξάλειψη των μπόνους και κατάργηση όλων των benefits που απολάμβαναν μέχρι σήμερα.

Αυτό όμως όπως εξελίσσεται η κατάσταση θα είναι το μικρότερο κακό. Το κακό είναι στο εξής θα πρέπει να δίνουν λόγο για κάθε κίνηση που θα κάνουν και κάθε απόφαση που θα παίρνουν, στον βασικό τους μέτοχο, που δεν θα είναι άλλος από το …κράτος.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]