Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χάρτης – αποκάλυψη: Μήπως τα δέσμευσαν… στο Μνημόνιο;


Όπως είναι γνωστό, η Νορβηγική PGS (Petroleum Geo-Services) ξεκίνησε τις έρευνες για τη χαρτογράφηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, του Ιονίου, του Πατραϊκού και στην περιοχή νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συγκεκριμένες εργασίες λαμβάνουν χώρα μέσα στο πλαίσιο της διενέργειας ενός γύρου αδειοδοτήσεων το 2014. Η εταιρεία εκτιμά πως μέσα στους επόμενους μήνες, μέχρι τις αρχές του 2013, θα έχει εκτελέσει εκτεταμένες έρευνες σε ολόκληρη τη περιοχή που συνορεύει με την Αλβανία την Ιταλία καθώς και στο Λιβυκό πέλαγος, με την ελπίδα να μπορέσει να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία θα την οδηγήσουν στο να πουλήσει ακριβά το αποτέλεσμα των ερευνών σε μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα ήθελαν να συμμετάσχουν στους σχεδιαζόμενους γύρους αδειοδοτήσεων οι οποίοι θα διενεργηθούν από το ελληνικό κράτος μέσα στο 2014.
 
Ο χάρτης από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας είναι αποκαλυπτικός τόσο για το εκτεταμένο πεδίο των ερευνών, όσο όμως και για τη μη διενέργεια ερευνών σε ολόκληρη της περιοχή ανατολικά της Κρήτης, στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου μέχρι και τα όρια της κυπριακής ΑΟΖ. 

Γιατί άραγε;
Πηγή: Defence Point 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ένα εύγε αξίζει στο Defence Point για αυτό το άρθρο! Είπε με θάρρος όσα σκεφτόμαστε όλοι αλλά δεν βλέπουμε δημοσιευμένα πουθενά! Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι τα πέραν της γραμμής του χάρτη τα έδωσαν ήδη και κάνουν την πάπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]