Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Economist:Η Γαλλία είναι μια ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της Ευρώπης


Με «ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της Ευρώπης» παρομοιάζει τη γαλλική οικονομία, το βρετανικό εβδομαδιαίο περιοδικό «The Economist».

«Η Γαλλία θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα», υποστηρίζει το περιοδικό, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι η κρίση θα πλήξει τη γαλλική οικονομία μέσα στο 2013.

Το δημοσίευμα είναι ιδιαίτερα επικριτικό για το νέο προέδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό, καθώς αναφέρει ότι «ούτε ο Ολάντ ούτε ο Ερό φαίνονται να είναι ο τύπος του πολύ θαρραλέου ηγέτη, που είναι ικανός να επιβάλει μεταρρυθμίσεις σε μια γενικευμένη αντιπολίτευση».

Αν και ο Economist αναγνωρίζει ότι «η κυβέρνηση φαίνεται να γίνεται πιο ρεαλίστρια για τη σοβαρότητα της κατάστασης και να κατανοεί την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, κυρίως υπέρ της ανταγωνιστικότητας», δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη και συνεχίζει: «Υπάρχει ανησυχία ότι οι πρόσφατες αλλαγές προσανατολισμού έγιναν πολύ αργά και είναι ανεπαρκείς».

Σύμφωνα με τον Economist τα προβλήματα της γαλλικής οικονομίας είναι πολλά: στάσιμη οικονομία, υψηλή ανεργία, αβυσσαλέο εμπορικό έλλειμμα, δυσανάλογη επιβάρυνση του κράτους και ένα επιχειρηματικό κλίμα που έχει επιδεινωθεί, κυρίως με τις αυξήσεις των φόρων που αποφάσισε ο πρόεδρος Ολάντ.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Economist είχε επιτεθεί ιδιαίτερα στον Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζοντάς τον ως «έναν άνθρωπο μάλλον επικίνδυνο», ενώ αργότερα σχολίασε τη νίκη του Ολάντ ως «κακή για τη χώρα του και για την Ευρώπη».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]